همشهری آنلاین- فاطمه کاظمی: مدیرکل بیمه سلامت همدان با بیان اینکه بیمه سلامت به عنوان بزرگترین بیمه پایه سلامت کشور بیش از ۴۰میلیون نفر را تحت پوشش دارد، اظهار کرد: جمعیت زیر پوشش این بیمه در استان تقریبا یک میلیون نفر است.
«سعید فرجی» با اشاره به فعالیت ۵صندوق کارکنان دولت، روستاییان ایرانیان و بیمه سلامت همگانی، سایر اقشار، سازمان بیمه سلامت توضیح داد: ارائه خدمات به اقشار آسیبپذیر و فاقد هر نوع پوشش بیمهای مورد توجه این سازمان است.
وی با بیان اینکه از ابتدای شیوع بیماری کرونا بیش از ۲۲هزار و ۵۰۰پرونده بیمار مبتلا به کرونا در استان تشکیل و خدمات بیمه سلامت به آنها ارائه شد، اظهار کرد: تعداد این بیماران امسال ۱۰هزار نفر بوده و ۵۸ میلیارد تومان برای بیماران مبتلا به کرونا هزینه شده است.
فرجی با تاکید بر اینکه سهم هزینه سازمان بیمه سلامت برای هر بیمار مبتلا به کرونا ۴٫۵ تا ۵ میلیون تومان است، بیان کرد: یک بیمار بیش از این مبلغ در درمان هزینه میکند و به همین دلیل باید خود مراقبتی مورد توجه باشد. در استان همدان با توجه به مراقبتهای ویژه بیماران از سوی کادر درمان میزان فوتیهای کرونا کم بوده و امیدواریم به صفر برسد.
افزایش نسخهنویسی الکترونیک
مدیرکل بیمه سلامت همدان با اشاره به اهمیت طرح پرونده الکترونیکی در افزایش بهرهوری، کاهش هزینههای درمانی و افزایش سرعت کار عنوان کرد: با اقدامات صورت گرفته سال گذشته بیمه سلامت استان توانست رتبه برتر را کسب کند و بیش از ۷۰درصد و اوایل امسال بیش از ۱۰۰ درصد مراکز خصوصی به نسخهنویسی الکترونیک روی آوردند.
وی با بیان اینکه همدان جزو ۱۰استان برتر در نسخهنویسی الکترونیک است و بیش از ۷۰۰موسسه، مطب، مرکز تصویربرداری، توانبخشی و مواردی از این قبیل طرف قرارداد بیمه سلامت هستند، گفت: ۱۷۳پزشک متخصص، ۱۳فوقتخصص، ۱۲۶پزشک عمومی، ۱۰دندانپزشک، ۱۹بیمارستان، ۲۸درمانگاه، ۳۰مرکز پرتوپزشکی، ۴۴مرکز توانبخشی و ۱۸۹داروخانه به طور مستقیم طرف قرارداد با بیمه سلامت هستند و در حال حاضر نسخ الکترونیک در حال افزایش است که صد درصد مراکز خصوصی و ۷۰ درصد درمانگاهها را شامل میشود. معمولا قبل از دهم هر ماه مطالبات ماه قبل پزشکان پرداخت میشود که خوشبختانه روند خوبی دارد.
فرجی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی بزرگترین خریدار خدمات بیمه سلامت است که تقریبا هزینه بخش دولتی و دانشگاهی هر سال ۲۶۰میلیارد تومان میشود، گفت: سال گذشته مطالبات این مراکز تا اوایل تیر پرداخت شد. پرداخت مطالبات تا تیرماه امسال هم در داروخانهها و آزمایشگاهها روند خوبی داشت و امیدواریم با ساماندهی خدمات به صورت الکترونیک، خرید خدمات به روزتری داشته باشیم.
ضرورت اجرای طرح پزشک خانواده
مدیرکل بیمه سلامت همدان با اشاره به اهمیت طرح پزشک خانواده گفت: ۱۵سال است که طرح پزشک خانواده در صندوق روستایی اجرایی شده و ۲ سال پیش ۲ شهر نیز پایلوت قرار گرفتند، اما متاسفانه این طرح به خوبی در کشور اجرا نشده است. پزشک خانواده بهترین مشاور برای بیمار است و انتظار داریم این طرح در جامعه نهادینه شود و مردم استقبال کنند. مردم با پزشک خانواده کمترین هزینه را در درمان خواهند داشت.
به گفته فرجی، پزشک خانواده میتواند بیش از ۸۰درصد بیماریها را با توجه به دورههای گذرانده، تشخیص دهد.
مدیرکل بیمه سلامت همدان با بیان اینکه اعتبار دفترچه بیمه سلامت به صورت الکترونیکی کنترل میشود، افزود: دفترچهها از ابتدای بیماری کرونا به صورت الکترونیکی تمدید میشود که از شهریورماه نیز اعتبار بخشی از آنها به اتمام میرسد و باید با مراجعه به سایت یا دفاتر پیشخوان اقدام به تمدید کرد. افراد قبل از بیماری پیگیر تمدید اعتبار بیمه سلامت باشند.