فرزان عباسیان در جلسه کمیته آب و فاضلاب و التور که امروز (۲۹ شهریورماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به مشکلات آب و فاضلاب ماهشهر اظهار کرد: از سالهای گذشته بر اساس ارزیابیها عنوان شد که پس از اهواز، ماهشهر و بندر امام(ره) بیشترین سکونتگاههای غیر رسمی را دارند و این مناطق روز به روز در حال افزایش هستند به گونهای که در ماهشهر بیش از ۱۰ هزار نفر در این سکونتگاههای غیررسمی ساکن هستند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: این مناطق تصرفی، در بهداشت آب شرب تاثیرگذار هستند و قطعا اگر در یکی از این نقاط خط آب غیرمجاز ایجاد شود که ایجاد شده است، ما را دچار تنش میکند.
معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: ۵۰ درصد منطقه فاز ۵ ماهشهر فاقد نقشه شهرسازی است اما با توجه به اهمیت بهداشت مردم، شبکه فاضلاب اجرا شده است.
وی بیان کرد: در خوزستان بیش از ۷۵ درصد منابع آبی مصرفی بهداشتی از رودخانهها تامین میشود بنابراین با توجه به اینکه آب از منشاء نقطهای که کارون وارد خوزستان میشود، همراه پسابهای صنعتی و زهابهای کشاورزی است طبیعتا شهرهای اهواز، شادگان، بندر امام(ره)، ماهشهر، آبادان و خرمشهر تحت تاثیر این آلودگیها قرار میگیرند.
عباسیان افزود: در پی کاهش دبی رودخانه نیز شهرهای جنوبی یعنی آبادان و خرمشهر تحت تاثیر EC دریا قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه هنوز طرح آبرسانی غدیر تکمیل نشده است، بیان کرد: در این شرایط مقرر شده است ظرفیت آب شیرینکنها در آبادان، خرمشهر، ماهشهر و هندیجان افزایش یابد.
معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به پسزدگی فاضلاب در شادگان، گفت: عمده این مساله به دلیل سرقت درب منهول است. بر اساس گزارش نیروی انتظامی از هر ۱۰ سرقت درب منهول، پنج مورد مربوط به شادگان است.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد سیستم خطوط فاضلاب شادگان جدید است، تصریح کرد: موثرترین و پیشرفتهترین تصفیهخانه فاضلاب کل کشور در شادگان اجرا شده است که تا اواسط مهرماه وارد مدار خواهد شد.
عباسیان افزود: از سال گذشته تاکنون یک هزار درب منهول نصب شده است. در پی این سرقتها، از یک ماه گذشته ۲۵۰ درب با جنس غیر قابل بازیافت و فروشی نصب کردیم اما ۷۰ درب از این تعداد نیز به سرقت رفت که این مساله نشان میدهد در شادگان، مشکل امنیتی وجود دارد زیرا این دربها قابل بازیافت و فروش نیست.
وی بیان کرد: چهار شهر خرمشهر، شادگان، آبادان و بندر امام(ره) بیشترین سرقت درب منهول در کشور را دارند.
معاون بهرهبرداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خوزستان افزود: از سال ۹۶ تاکنون، ۲۰ میلیارد تومان تنها برای خرید درب منهول هزینه کردهایم بنابراین همه چیز خوزستان با سایر نقاط کشور متفاوت است.
وی گفت: در یک شب حدود ۸۰ درب منهول به سرقت رفته است و این منهولها را پر از بلوک و سنگ و کلوخ کردهاند که برای خارج کردن این اشیاء باید غواص به چاه فاضلاب برود.
عباسیان تصریح کرد: در حال حاضر شرکت آبفا خوزستان ۱۰ هزار درب منهول درخواست داده است که ۸ هزار درب از این تعداد برای اهواز است.
انتهای پیام