مدیراندیشکده پاکستانی:مواضع رهبرایران درباره افغانستان دقیق و روشن است

ایرنا سه شنبه 30 شهریور 1400 - 11:12
اسلام‌آباد-ایرنا - مدیراندیشکده پاکستانی صلح واموردیپلماتیک(IPDS)اظهارات اخیر مقام معظم رهبری درباره اوضاع افغانستان را دقیق،روشن و اشاره درست به خروج شرم آور نیروهای آمریکایی ازمنطقه توصیف کردو افزود:مواضع آیت الله خامنه ای یک استدلال موثرمبنی برهدف حضورآمریکا درمنطقه برای محاصره ایران بود،می‌باشد.
مدیراندیشکده پاکستانی:مواضع رهبرایران درباره افغانستان دقیق و روشن است

«محمد آصف نور» طی مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اسلام‌آباد گفت: حضرت آیت الله خامنه‌ای نقش مهمی در شکل دهی سیاست گذاری در ایران دارند و یک منبع اقتدار معنوی برای تایید مراحل حساس سیاست خارجی هستند.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره اوضاع افغانستان در جریان نخستین دیدار رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت سیزدهم اظهار داشت: رهبر ایران در سخنرانی اخیر خود به درستی به خروج شرم آور آمریکا از افغانستان پس از اشغال این کشور برای ۲۰ سال طولانی اشاره کردند. اظهارات ایشان بیانگر این واقعیت است که ایران چگونه به گذشته، حال و آینده افغانستان و روابط آن پس از تسلط طالبان نگاه می‌کند.

این اندیشمند امور دیپلماتیک در پاکستان معتقد است: آیت الله خامنه‌ای به درستی بر این عقیده هستند که دولت ها تغییر می‌کنند اما مردم و کشورها یکسان می‌مانند. ایشان همچنین به یک سیاست مهم اشاره کردند که ماهیت مناسبات جمهوری اسلامی ایران با دولت ها به ماهیت روابط آن‌ها با ایران نیز بستگی دارد.

وی افزود: این درست است که به عنوان یک دولت مستقل عمل می‌کند، این نحوه واکنش دولت به رفتار دولتهای دیگر است. سیستم بین المللی نیز اینگونه عمل می‌کند. در اینجا ذکر این نکته ضروری است که ایالات متحده به مهار استقلال افغانستان ادامه داده و همواره از نیروهای مخالف حمایت کرده است.

آصف نور خاطر نشان ساخت: یک ضرب المثل معروف در سیاست بین الملل وجود دارد که شما می‌توانید دوستان خود را تغییر دهید اما نمی‌توانید همسایگان خود را تغییر دهید. ایالات متحده پس از ایجاد هرج و مرج در افغانستان، جایی که مردم این کشور در فقیر و تاریکی رها شدند، کشور را ترک کرد.

وی افزود: امرز ملت افغانستان با چالش سلامت و فقر روبرو هستند. ایران در کنار مردم افغانستان است و همانطور که مقام معظم رهبری اشاره کرده‌اند، ایران از گذشته تا امروز از افغانستان حمایت کرده است. این کشور میزبان هزاران مهاجر افغانی بوده است و حجم زیادی از تجارت از طریق حمایت از اقتصاد و تجارت افغانستان در بازارهای جهانی در حال انجام است.

مدیر اندیشکده پاکستانی صلح و امور دیپلماتیک اظهار داشت: اظهارات رهبر عالی ایران از آن جهت حائز اهمیت است که می‌توان استدلال موثری مبنی بر اینکه یکی از دلایل حضور آمریکا محاصره ایران و استفاده از تاکتیک‌های سیاسی و استراتژیک آن علیه کشور در همسایگی افغانستان، ارائه کرد.

وی گفت: مواضع مقام معظم رهبری چیزی است که من از آن حمایت می‌کنم و در مورد مسئله افغانستان بسیار دقیق و روشن است. پاکستان به عنوان همسایه افغانستان، با تهدیدهای قابل توجهی از مرز و تشدید هجوم پناهندگان روبرو است.

محمد آصف نور افزود: ایران و پاکستان در مسئله افغانستان از دیدگاه و مواضع یکدیگر حمایت می‌کنند و بر این باورند که هرگونه راهکار باید به رهبری مردم و رهبران سیاسی افغانستان و متعلق به افغان‌ها باشد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر پاکستان از نزدیک وضعیت افغانستان را زیر نظر دارد. ما حامی جدی صلح و ثبات پایدار در همسایگی خود هستیم. این سیاست و مواضع قاطع اسلام‌آباد در جریان سفرهای گذشته هیات طالبان به آنان و همزمان به دیگر گروه‌های افغانستانی ابلاغ شده است.

این کارشناس پاکستانی ادامه داد: جنگ آمریکایی به اصطلاح علیه تروریسم تجربه دردناکی برای مردم افغانستان بود. ایالات متحده مسوول ویرانی‌هایی است که بر سر افغان‌ها آورده است. حملات تروریستی اخیر در کابل و بمباران ایالات متحده بر اهداف غیرنظامی در پوشش داعش، خوی وحشی گری از هر دو طرف را نشان می‌دهد.

وی تاکید کرد: ایالات متحده هرگز در جنگ با تروریست‌ها موفق نبود و نتیجه آن چنین است که امروز عناصر تروریستی از افغانستان دست به حملات علیه چین، ایران و پاکستان می‌زنند.

آصف نور گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره نگران خشونت‌های بی‌نام و نشان در افغانستان بوده است و اکنون ایران پس از خروج آمریکا بار دیگر اعلام حمایت و همبستگی خود از ملت افغانستان را اعلام کرده است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.