عضویت ایران در سازمان شانگهای گامی بلند برای توسعه اقتصادی است

ایرنا سه شنبه 30 شهریور 1400 - 11:51
بروجرد - ایرنا - رییس دانشگاه آیت الله بروجردی گفت: عضویت دایم ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای نشان دهنده دیپلماسی فعال دولت سیزدهم است و گامی بلند برای توسعه اقتصادی جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.
عضویت ایران در سازمان شانگهای گامی بلند برای توسعه اقتصادی است

" حسن مروتی " روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اولین سفر رسمی رییس جمهوری به کشور تاجیکستان و شرکت در اجلاس سازمان همکاری شانگهای، نشان از دیپلماسی قوی دولت سیزدهم و توجه به گسترش روابط با کشورهای منطقه دارد.

وی اظهار داشت: در سال ۱۹۹۶ سران کشورهای روسیه، چین، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان در شانگهای گردهم آمدند و با هدف مقابله با افراط گرایی، تروریسم، قاچاق موادمخدر و حل اختلافات مرزی نهادی با عنوان سازمان شانگهای را بنا نهادند.

این استاد دانشگاه‌ بیان کرد: در سال ۲۰۰۱، ازبکستان هم به این سازمان پیوست و این سازمان رسما به "سازمان همکاری شانگهای" تغییر نام داد و بعدها پاکستان و هند نیز به این سازمان ملحق شدند و با عضویت این ۲ کشور حوزه مساحتی و جمعیتی این سازمان رشد قابل توجهی یافت به شکلی که ۳۵ درصد از خشکی‌های جهان و ۴۲ درصد از جمعیت جامعه جهانی متعلق به اعضای این سازمان است.

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران که از سال ۲۰۰۵ عضو ناظر این سازمان بود و پس از نشست اخیر سران سازمان در شهر دوشنبه با موافقت اعضا به عنوان نهمین عضو اصلی این سازمان پذیرفته شد. 
مروتی تاکید کرد: اگرچه سازمان همکاری شانگهای یک سازمان امنیتی است، لیکن با گذر زمان به ابعاد اقتصادی آن افزوده شده و حضور چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان و همچنین هند و روسیه به عنوان دیگر اقتصادهای بزرگ دنیا پتانسیل عظیمی برای این سازمان جهت تعمیق روابط اقتصادی ایجاد نموده است.

رییس دانشگاه آیت الله بروجردی ادامه داد: از سوی دیگر، حضور روسیه و ایران به عنوان دارندگان عظیم انرژی در جهان بر اهمیت نقش روزافزون همکاری‌های اقتصادی در قالب این سازمان افزوده شده است.
وی یادآور شد: به طور کلی حضور جمهوری اسلامی در این سازمان از ۲ منظر کلی تاثیرات جدی بر ساخت توسعه اقتصادی جمهوری اسلامی می تواند داشته باشد.

این استاد دانشگاه گفت: از یک سو، این گروه اصرار بر تعریف یک بانک اختصاصی در سطح بین‌المللی و طراحی پولی که از مداخلات و تحریم‌های آمریکا به‌ دور باشد و همچنین تعریف پیمان‌های پولی و مالی چندجانبه وجود دارد.

مروتی اظهار داشت: این تصمیمات سبب می شود که با توجه به تحریم شدید مالی و تجاری غرب برضد جمهوری اسلامی، راهکاری جدید پیش روی ایران قرار گیرد، از سوی دیگر،‌ هند و چین از بزرگترین اقتصادهای جهان هستند که نیاز روزافزونی به انرژی دارند.

وی افزود: تحریم های غرب یکی از موانع جدی برای صدور انرژی ایران بوده و غربی ها تلاش داشته اند با این تحریم ها دسترسی ایران به منابع ارزی را محدود سازند و با توجه به این مساله سازمان همکاری شانگهای می توان یک زمینه مناسب برای فروش نفت و گاز ایران به شرق و قدرت‌های نوظهور اقتصادی حاضر در این سازمان باشد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.