کشت بسیاری از محصولات کشاورزی در استان همدان توجیه ندارد

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 30 شهریور 1400 - 12:07
مدیرعامل آب منطقه‌ای استان همدان نسبت به فشار بی‌رویه بخش کشاورزی بر آب‌های زیرزمینی هشدار داد و گفت: کشت بسیاری از محصولات کشاورزی دیگر توجیه ندارد.
 کشت بسیاری از محصولات کشاورزی در استان همدان توجیه ندارد

به گزارش ایسنا، منصور ستوده امروز در آیین اختتامیه ‌دومین دوره و افتتاحیه سومین دوره طرح دانش آموزی نجات آب (داناب) افزود: مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی از مشکلات استان است، در بخش شرب نیز به علت هزینه زیاد تامین آب، باید به درست مصرف کردن آب توجه شود.

وی تصریح کرد: واژه آب در مدرسه از اولین کلماتی است که آموزش داده می‌شود و امروز باید برای حفظ آن آموزش داشته باشیم.

ستوده اضافه کرد؛ آب کالایی اقتصادی و استراتژیک و از شاخص‌های اصلی توسعه کشورهاست، آب با خود تمدن می‌آورد و باید همه در هر مسئولیتی برای حفظ آب تلاش کنند.

وی خاطرنشان کرد: حال آب  در استان و کشور خوب نیست و خشکسالی بی سابقه‌ای را شاهد هستیم، میانگین بارندگی در استان ۳۴۰ لیتر بر ثانیه است که یک سوم میانگین بارندگی جهانی است.

ستوده بیان کرد: باید آب را از لحاظ برداشت و مصرف مدیریت کنیم، جمعیت در حال افزایش است و آب در تمامی زیرساخت‌ها نقش مهمی دارد، شش میلیارد متر مکعب بارش سالانه در استان داریم که ۶۵ تا ۷۰ درصد نزولات تبخیر و به جو بر می‌گردد و آنچه در استان باقی می‌ماند ۲.۲ میلیارد مترمکعب است و آب تجدید پذیر نامیده می‌شود اما در حال حاضر این میزان به ۱.۸ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای همدان گفت: بر اساس شاخص‌های بین المللی اگر میزان سرانه آب تجدید پذیر بین ۱.۱ تا ۱.۷ میلیون مترمکعب باشد تنش آبی اتفاق افتاده و هر پنج سال یکبار منابع آب استان آماربرداری می شود، امسال باز هم مشخص شد میزان برداشت عمده آب استان با ۹۰ درصد در بخش کشاورزی است، سه درصد در بخش صنعت و خدمات و هفت درصد در بخش شرب است.

ستوده بیان کرد: تمام فشار  بر روی منابع زیرزمینی و در بخش کشاورزی است که باید اصلاح شود.

وی ذخیره پشت سد اکباتان را  شش و نیم میلیون‌ مترمکعب برشمرد و هشدار داد این میزان آب نهایت دو ماه جوابگوست.


ستوده اضافه کرد: متاسفانه آنچه در سفره‌های آب زیرزمینی وجود دارد در حال بهره برداری است که باید تغییر نگرش در سیاستهای کشور و استان در بخش کشاورزی صورت گیرد.

وی با اشاره به اجرای طرح ملی تعادل بخشی منابع زیرزمینی بیان کرد: طرح داناب پروژه‌ای غیر سازه‌ای و فرهنگی است که می‌تواند به مدیریت مصرف آب کمک کند.

ستوده همچنین گفت: از سال ۹۳ با قوت انسداد چاه‌های غیر مجاز در حال اجراست و ۴۸۰۰ چاه مسدود و ۵۵۰۰ کنتور هوشمند نصب شده و افت آب دشت‌ها کاهش یافته یا متوقف شده است.

به گزارش ایسنا؛ طرح داناب با همکاری مشترک شرکت آب منطقه‌ای، جهاد دانشگاهی و اداره کل آموزش و پرورش استان در حال اجراست.

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.