عدالت و افزایش اعتماد، هدف سند تحول است

صدا و سیما دوشنبه 08 دی 1399 - 10:18
رئیس قوه قضاییه: دستیابی به عدالت و افزایش اعتماد عمومی نسبت به قوه قضاییه و نظام از اهداف سند تحول است.

عدالت و افزایش اعتماد، هدف سند تحول استبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام والسلمین سیدابراهیم رئیسی در ادامه نشست فصلی شورای عالی قوه قضاییه با شورای قضایی استان‌ها، گفت: یک حلقه گم شده در روند اجرای سند تحول تمام کار‌ها را کم اثر و بعضا بی اثر می‌کند؛ لذا مورد توجه قرار دادن این موضوع بسیار مهم است. قرار این بود که ما با همان سندی که از ابتدای کار شروع کردیم کار را دنبال کنیم، اما تلاش ما این باشد که این سند ارتقا یابد و ابعاد دیگر آن کاملا مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: مثلا اگر بیش از ۸۰ آئین نامه و دستورالعمل و لوایحی که در این مدت به بخش‌های مختلف تقدیم شده همه در راستای این تحول بوده است یعنی اقدامات نرم افزاری در حوزه صدور آئین نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها در راستای تحقق این قضیه انجام شده است.
حجت الاسلام والمسلیمن رئیسی افزود: به این معنا نیست الان که این اسناد را منتشر می‌کنیم از حالا شروع کرده ایم نه این طور نیست از ابتدا مبتنی بر این سند کار آغاز شده، اما الان منتشر شده است برای این که هم سند به مرحله‌ای از ارتقا رسیده است هم اینکه همکاری همه بخش‌ها را بتواند به همراه داشته باشد که لازم است در ابتدای کار از دوستانی مثل آقایان ذوالقدر، اسماعیلی، بختیاری، اصفهانی، دکتر جمشیدی، مصدق، منتظری، اژه‌ای و همه همکارانی که در این رابطه زحمت کشیده و نقش آفرینی کردند، بعضی قضات عالی کشور که وقت گذاشته و کار کردند و بعضی صاحب نظران که در حوزه و دانشگاه نظر دادند، تقدیر و تشکر کنم و انشاالله همه اجر و پاداش الهی داشته باشند.
وی گفت: نکته مهم آن است که هدف این سند دو چیز است، ابتدا دستیابی به عدالت، دوم رضایت و افزایش اعتماد عمومی مردم نسبت به قوه قضاییه و نظام، این دو هدف اصلی است. تغییر رویکرد‌هایی که در این جا تبیین شده است به عنوان رویکرد‌هایی است که باید تغییر کند. دفاع از حقوق عامه و عمومی باید مورد توجه باشد نه یک مورد خاص.
حجت الاسلام والمسلیمن رئیسی افزود: اگر دفاع از حقوق عمومی به صورت خاص به عام تبدیل شود، حقوق اشخاص در این رابطه تضمین شده است.
وی گفت: نگرش‌های پاسخگو شفاف و هوشمند باید جایگزین نگرش‌های غیرپاسخگو، غیرشفاف و یا نگاه‌های قدیمی و سنتی شود طبیعتا این نگاه باید نگاه جدیدی باشد ممکن است در این سند به چالش‌ها و عواملی نگاه کنید و بگویید این همه‌ی چالش‌ها نیست بله درست است.
رئیس قوه قضاییه افزود: در این سند به چالش‌ها و عوامل با اولویت توجه شده است لذا ممکن است شما بگویید دو عامل دیگر هم من می‌شناسم ما هم منکر آن نیستیم موارد و چالش‌هایی در این سند مورد توجه قرار گرفته است که اولویت دارند والا موارد دیگری هم هست که در کنار این، مورد توجه می‌باشد.
وی گفت: طبق نظرخواهی که قبلا از همکاران عزیزمان در استان‌ها شده است شاید تا صد‌ها چالش را دوستان بیان کرده اند، ولی این‌ها تلخیص شده است یا به تعبیر دوستان ما در این سند به ابرچالش‌ها توجه شده است این‌ها هم مورد توجه دوستان باشد به هیچ عنوان تحول نباید ما را از کار‌های روزمره باز دارد و یا کار‌های روزمره مانع ایجاد تحول شود یکسری کار‌های روزمره داریم مثلا تعدادی پرونده وارد مجموعه می‌شود یا تعدادی بازرسی‌ها باید انجام شود و یا تعدادی اسناد ثبت گردد و یا تعدادی زندانی می‌آیند همه این‌ها باید مورد توجه باشد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.