حسن ایزانلو روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میانگین عملکرد تولید سیب در این شهرستان ۲۵ تن در هکتار است که سالانه ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن محصول تولید می شود.
وی مناطق قوشخانه، شهرلوجلی، دره سیوکانلو، بیچرانلو، جیرستان، روستای خانلق، زوارم، گلیان، بخش سرحد و شیخ امیر را بیشترین مناطق تولید سیب در این شهرستان عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: انواع سیب های بهاره شامل ارقام شیخ امیری، سیب گلاب و سیب تابستانه شامل گالا، دو رنگ فرانسه و سبز فرانسه و سیب های پاییزه شامل لبنانی زرد و قرمز با ماندگاری بالا دارای پایه های مالینگ، گرانی اسمیت، گلدن دلیشزو و رد دلیشز است.
ایزانلو اضافه کرد: در سال های اخیر تسهیلات اصلاح و نوسازی باغ ها با کارمزد چهار درصد به کشاورزان تخصیص داده می شد که در سال ۹۷-۹۶، ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار به اصلاح و نوسازی باغ های شهرستان تخصیص داده شد.
ایزانلو اضافه کرد: امسال نیز اصلاح و نوسازی باغ ها در سطح ۱۰ هکتار با تسهیلات ۹ درصد از محل کمک های فنی اعتباری با مبلغ ۶۰۰ میلیون ریال در حال اجرا است.
مدیر جهاد کشاورزی شیروان در خصوص کیفیت و صادرات سیب این شهرستان گفت: هر ساله سیب این شهرستان به سایر کشورهای همسایه و استان ها صادر می شود و امسال توسط یکی از کشاورزان ۷۰۰ تن سیب با قیمت هر کیلوگرم ۱۴۰ تا ۱۰۰ هزار ریال به کشور ترکمنستان و استان های شمالی، تهران و اصفهان ارسال شده است.
ایزانلو افزود: همچنین در بحث واحدهای صنایع و بسته بندی محصولات در قالب مشاغل خانگی تولید سرکه سیب داشتیم ولی مشکل اصلی سیب کاران منطقه نداشتن اتحادیه سیب کاران و نبود خرید تضمینی است.
شهرستان شیروان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه زراعی و باغی دارد.