یوسف غفارزاده روز دوشنبه با بیان اینکه این تجربه برای دومین سال متوالی به دستور استاندار آذربایجان شرقی به مرحله اجرا در می آید، خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۱۰ کیلومتر از نقاط حادثه خیز رودخانه ها و مسیل های پرخطر با این اقدام بازگشایی، لایروبی و در مجموع منجر به آزادسازی ۲۱۰ هکتار از اراضی حکومتی شد.
به گفته وی این موضوع مجدد در جلسه اخیر ستاد پیشگیری، هماهنگی و عملیات بحران مورد موافقت استاندار آذربایجان شرقی قرار گرفت و اعلام کرد: به دلیل محدودیت اعتبارات تخصیصی برای عملیات بازگشایی، آزادسازی و لایروبی رودخانه ها تنها میتوان هر سال ۳۰ تا ۳۵ کیلومتر از رودخانه ها و مسیل های پرخطر استان را بازگشایی و لایروبی کرد، حال آنکه با این تدبیر این مقدار تا سه یا چهار برابر در هر سال افزایش مییابد.
غفارزاده طول رودخانه ها و مسیل های استان را در مجموع ۲۵ هزار کیلومتر اعلام کرد و گفت: 2 هزار و 500 کیلومتر از این مقدار جزو نقاط حادثهخیز محسوب می شوند.
وی همچنین با اشاره به مشارکت بسیار خوب مقامات قضایی، فرمانداران شهرستان ها، شهرداری ها و سایر دستگاههای اجرایی در این موضوع اظهار کرد: سال گذشته بالغ بر یکصد دستگاه ماشین آلات شامل بیل مکانیکی، لودر، کمپرسی و بولدوزر پس از هماهنگیهای لازم با مقامات استانی و شهرستانی برای این موضوع به کار گرفته شدند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی با اشاره به وسعت، کوهستانی بودن و تعدد رودخانه ها از آذربایجان شرقی به عنوان یکی از استانهای سیل خیزکشور یاد کرد و ضرورت اتخاذ تدابیر و آمادگی لازم در برابر حوادث طبیعی به ویژه سیل را مورد تاکید قرار داد.