۱۰ هزار و ۴۴۲ قلاده سگ در استان مرکزی علیه هاری ایمن‌سازی شدند

ایرنا سه شنبه 06 مهر 1400 - 08:41
اراک - ایرنا - رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۱۰هزار و ۴۴۲ قلاده سگ امسال در این استان به‌صورت رایگان علیه بیماری هاری ایمن‌سازی شدند.
۱۰ هزار و ۴۴۲ قلاده سگ در استان مرکزی علیه هاری ایمن‌سازی شدند

دکتر«سعید رحیمی» روز سه‌شنبه به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی هاری ( ۲۸ سپتامبر مصادف با ۶ مهر ماه ) در گفت و گو با ایرنا، افزود: واکسیناسیون سگ‌های استان مرکزی علیه بیماری هاری امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۰ درصد افزایش یافته‌ است.

وی ادامه داد: ۶ هزار و ۱۷۰ قلاده سگ نیمه نخست سال گذشته در استان مرکزی علیه بیماری هاری واکسینه شدند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون این سگ‌ها با مشارکت ۱۰ گروه متشکل از ۲۰ نفر از کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان انجام شد.

دکتر رحیمی افزود: هاری از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات است که  ویروسی و  کشنده بوده و در صورت سرایت درمان خاصی ندارد  ولی به آسانی قابل پیشگیری است.

وی ادامه داد: جاری شدن بزاق از دهان، تغییر ناگهانی رفتار و خلق و خوی حیوان، فلجی، حالت هجومی، عدم توانایی در بلع غذا و آب، ترس از نور خورشید و آب از جمله مهمترین علایم بیماری هاری است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در صورت ابتلا انسان و حیوان به این بیماری راه درمانی برای آن وجود نداشته و احتمال تلفات ۱۰۰ درصد است.

رحیمی گفت: گزش حیوان آلوده، تماس  بزاق حیوان آلوده با انسان یا سایر حیوانات و راه های گوارشی و تنفسی از جمله مهمترین راه‌های انتقال بیماری هاری است.

وی ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده سگ و گربه بیشترین سهم را در گزش انسان داشته و سگ و روباه نیز بیشترین سهم را در انتقال بیماری هاری به انسان دارد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اظهار داشت: با توجه به اینکه بیشترین گزش حیوانات در کودکان است، آموزش و افزایش آگاهی افراد جامعه، واکسیناسیون سالانه حیوانات خانگی و سگ‌های نگهبان و گله و بسته نگه داشتن این حیوانات از جمله مهمترین راه‌های پیشگیری از انتقال بیماری است.

رحیمی خاطرنشان کرد: افراد در صورتی که مورد گزش حیوانات واقع شدند باید محل آسیب دیده را  به مدت ۲ تا سه دقیقه با آب و صابون شست و شو داده و در اولین فرصت به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.