محسن کهرازهی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مرمت و بازسازی ۳۴ رشته قنات امسال بمنظور حفظ آبدهی در برنامه کاری این مدیریت قرار گرفته که از این تعداد ۲۱ رشته قنات مرمت و بازسازی شده است.
وی افزود: عملیات مرمت و بهسازی قنوات انجام شده شامل کول گذاری، ریزش برداری، سنگ بند سیمان، طوقه چینی، بغل بری، تغییر مسیر و پوشش بتنی مظهر قنات بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی میرجاوه ادامه داد: ٢٧١ رشته قنات در این شهرستان وجود دارد که حدود یکهزار و ٧٠٠ نفر بهره بردار با آب این قنوات یکهزار و ۶٠٠ هکتار از زمین های کشاورزی خودرا مشروب میسازند.
وی اظهار داشت: همچنین در سال گذشته تعداد ۱۶ رشته قنات با اعتباری بالغ بر ۱۹ میلیاردو ۸۸۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی اجرا شده است.
کهرازهی خاطر نشان کرد: قنوات ده پرویز، جون آباد، باییان، سیدآباد، جون آباد، سرگه بالا، و لهراب انده از پر آب ترین قنات های میرجاوه محسوب می شوند.
به گزارش ایرنا هماینک یکهزار و ۹۲۵ رشته قنات با ۲ هزار و ۳۲۷ کیلومتر طول در سیستان و بلوچستان وجود دارد که بیشترین آنها در شهرستانهای خاش، نیکشهر، سراوان و ایرانشهر قرار دارد.
سیستان و بلوچستان جزو استانهای قنات خیز کشور محسوب میشود به گونهای که رتبه ۶ کشور در تعداد و رتبه چهارم در وابستگی به آب قنات را دارد.