از افزایش جراحی در بیمارستانها تا کاهش مرگ‌و میر سالمندان در پیک پنجم

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 07 مهر 1400 - 11:47
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینای همدان از افزایش جراحی در بیمارستان‌های همدان با توجه به وضعیت نارنجی کرونا خبر داد.
از افزایش جراحی در بیمارستانها تا کاهش مرگ‌و میر سالمندان در پیک پنجم

دکتر ابراهیم جلیلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بیمارستان‌های دولتی در شرایط قرمز کرونا درگیر بیماران کرونایی می‌شوند که توصیه می‌شود افراد برای جراحی در این دوره از پیک، مراجعه نکنند چرا که خطر درگیری کرونا در این افراد در فضای بیمارستان دور از انتظار نیست.

وی افزود: در دورانی که در پیک کرونا قرار داریم بیش از ۵۰ درصد تخت‌های بیمارستان به بیماران کرونایی تعلق می‌گیرد و این وضعیت موجب می‌شود از جراحی‌های غیرضروری چشم پوشی کنیم و بیمارانی که برای درمان و جراحی عجله داشتند باشند بهتر است به بیمارستان‌های خصوصی هدایت شوند در غیر این‌صورت باید منتظر پایان پیک باشند.

دکتر جلیلی دربخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه شروع موج‌های کرونا در هر استان زمان متفاوتی دارد، تصریح کرد: هر استانی که پیک کرونا در آن دیرتر آغاز شود به این ترتیب دیرتر از وضعیت قرمز کرونا خارج می‌شود، بنابراین مقایسه استانها باید در بازه زمانی شروع پیک  انجام شود چراکه یک استان زودتر در وضعیت قرمز قرار گرفته و همان استان در حال حاضر ممکن است در وضعیت زرد قرار گرفته باشد و این نوع مقایسه‌ها باید در بازه زمانی مشخص انجام شود.

معاون درمان دانشگاه خاطرنشان کرد: موج‌های کرونا به صورت نمودار سینوسی بوده و افزایش مرگ و میر نسبت به روزهای گذشته نشان دهنده افزایش بیماری نیست چرا که میزان مراجعه به بیمارستانها روند کاهشی دارد، اما همان بیمارانی که در وضعیت وخیمی به سر می‌برند ممکن است در هفته آینده به آمار فوت شدگان افزوده شود، بنابراین در انتهای پیک به طور معمول شاهد افزایش آمار مرگ‌و میرها هستیم.

وی درمان سرپایی بیماران در بیمارستانهای صحرایی را یکی از راهکارهای خوب مدیریتی در پیک پنجم کرونا خواند و گفت : بیمارانی که در وضعیت پایداری قرار داشتند به صورت سرپایی امر درمان را پیگیری می‌کردند، در غیر این‌صورت پاسخگوی این وضعیت و میزان مراجعه نبودیم.

دکتر جلیلی واکسیناسیون سالمندان در ماه‌های قبل را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و افزود: به دلیل واکسیناسیون سالمندان در ماه‌های گذشته، در پیک پنجم شاهد کاهش مرگ‌و میرها به‌ویژه در سالمندان بودیم و بیشترین آمار مرگ‌و میر مربوط به سنین زیر ۵۰ سال بود که این موضوع نشان دهنده تأثیر واکسیناسیون بر ایمنی جامعه است.

وی گفت: امیدواریم افراد باقی مانده هرچه سریعتر برای دریافت واکسن اقدام کرده و تعلل نکنند چرا که تعلل در امر واکسن برای جامعه  و خانواده‌های این افراد خطرآفرین است.

معاون درمان خاطرنشان کرد: افراد برای دریافت واکسن در نوع‌های مختلف سخت‌گیری نکنند چرا که تمامی واکسن‌های موجود اثرگذاری بسیار خوبی داشته و این تفکر که دنبال واکسن خاصی باشند در  وضعیت فعلی کار درستی نیست چرا که بهترین واکسن در دسترس‌ترین واکسن است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.