نماینده مجلس: انتظار مردم از شهرداری‌ها حاکمیتی است

ایرنا پنج شنبه 08 مهر 1400 - 14:46
تبریز-ایرنا- عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: هرچند شهرداری ها نهادهایی عمومی هستند اما شهروندان به خصوص در شهرهای بزرگ از این مجموعه ها انتظارات حاکمیتی داشته و شهرداری ها را نهادی حاکمیتی می‌پندارند.
نماینده مجلس: انتظار مردم از شهرداری‌ها حاکمیتی است

روح‌الله متفکرآزاد روز پنجشنبه در آئین تودیع و معارفه شهرداران تبریز با بیان اینکه شهرداری ها پیشانی مواجهه مردم با حاکمیت هستند، اظهار داشت: یکی از بخش‌های مهم کشور که رضایت مردمی را جلب می‌کنند شهرداری‌ها  هستند که برای تحقق این مهم باید مجموعه های شهرداری با تعامل بیشتر با سایر نهادها و ارگان ها تلاش کنند.

وی افزود: مردم در حوزه شهرداری به دلیل مواجهه روزانه و دایمی با نوع خدمات شهری، به شهرداری ها نگاه عمومی ندارند و نگاه آنها کاملا" حاکمیتی است.

متفکرآزاد با اشاره به گستردگی حوزه مسئولیت های شهرداری، یادآور شد: ۷۰ تا ۸۰ درصد موضوع مراجعات مردمی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه های شهری و مدیریت شهری متمرکز است که دلیل اصلی آن نگرش های حاکمیتی مردم به شهرداری است.

وی با تاکید بر مسئولیت پذیری بیش از پیش مدیران و شهرداران برای حل مشکلات مردمی، گفت: مسئولیت‌های بزرگ نباید مسئولان را از توجه به مسائل کوچک شهری و مردمی باز دارد، چراکه شاید مشکل جزئی از منظر مدیران برای یک شهروند کلی ارزش دارد و گره گشایی از این مشکل می تواند کل زندگی یک شهروند را متحول کند.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این رابطه ما با حوزه رضایت مندی مردم که  اعصاب و روان مردم را شامل می شود مواجه هستیم که در این راستا یکی از بخش‌هایی که رضایت مردمی را جلب می‌کند، شهرداری ها است.

به گزارش ایرنا، شهردار سابق تبریز نیز در این مراسم از دوره پنجم مدیریت شهری به عنوان دوره ای خاصی نام برد که در آن مشکلاتی مثل انباشت نیرو، بدهی، کرونا و تحریم و مشکلات عدیده اقتصادی وجود داشت که با همت شورای اسلامی شهر و دستگاه‌های مختلف توانستیم کارها را پیش ببریم.

ایرج شهین باهر با بیان اینکه طی چهار سال دوره مدیرت خود بر شهرداری تبریز، اولین های مهمی بر این مجموعه افزوده شد، گفت: برای نخستین بار در تاریخ شهرداری تبریز اقدام به تعدیل نیرو کرده و یکهزار و ۱۰۰ نفر از پرسنل شهرداری نسبت به دوره قبل کاهش پیدا کرد.

وی اضافه کرد: در همین مدت با ۲۰۰ درصد افزایش قیمت ها مواجه بودیم و دولت نیز کم‌ترین کمک را به شهرداری تبریز کرد اما با این وجود حتی یک مترمربع  تغییر کاربری فضای سبز اتفاق نیفتاد و اولین دوره‌ای بود که برنامه پنج ساله و چشم‌انداز ۱۲ ساله برای تبریز تدوین شد و تبریز با برنامه اداره شد.

شهین باهر ادامه داد: دوره پنجم مدیریت شهری اولین دوره‌ای بود که به‌رغم وضعیت بد اقتصادی کشور، بدهی شهرداری افزایش نیافت و امروز شهرداری را بدون بدهی معوقه تحویل مهندس رنجبر می‌دهم و اولین دوره‌ای بود که سامانه‌های شفافیت چک، املاک و ماشین‌آلات راه‌اندازی شد و  ۳۵۰۰  ملک که اسناد آنها گم شده بود، شناسایی شده و سه میلیون مترمربع برای املاک شهرداری سند گرفته شد که سند عمارت شهرداری نیز از آن جمله است.

به گزارش ایرنا، در جلسه فوق العاده هشتم شهریور ماه جاری شورای شهر تبریز که به صورت علنی برگزار شد، عباس رنجبر موفق شد هفت رای از ۱۳ رای اعضای شورا را به خود اختصاص دهد؛ این در حالی است که منجم و سلیمانی به عنوان رقبای وی به ترتیب چهار و ۲ رای کسب کردند.

 پیش از رنجبر، ایرج شهین باهر به مدت چهار سال مسوولیت مدیریت شهری تبریز را بر عهده داشت.

کلان شهر ۱.۸ میلیون نفری تبریز ۱۳ عضو شورا دارد و نخستین شهرداری کشور به سال ۱۲۸۵ شمسی در این شهر بنیان گذاشته شده است.

قاسم خان والی، معروف به سردار همایون، نخستین شهردار تبریز در آن سال بود و بعد از او شخصیت های بزرگی چون محمد علی تربیت و حاج رضا ارفع الملک جلیلی، میرزا آقا بلوری و ابوالحسن خان اقبال آذر، مدیریت این شهر را به عهده داشته اند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.