علی آراسته روز پنجشنبه به مناسبت هشتم مهرماه روز جهانی ناشنوایان طی گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: مهمترین مشکلاتی که معلولان کم شنوا و ناشنوای گناباد با آن مواجه هستند، مشکل در لب خوانی به علت استفاده اغلب افراد از ماسک است و چون نمی توانند به خوبی با افراد ارتباط برقرار کنند، به تدریج منزوی می شوند.
وی ادامه داد: دیگر مشکل این بخش برقراری تعامل دانش آموزان ناشنوا و کم شنوای شاغل به تحصیل در مدارس عادی با سایر افراد است که به دلیل استفاده از سمعک با تنگناهایی مواجه هستند.
رییس اداره بهزیستی گناباد پیشگیری از معلولیت ها و ناشنواییها را از مهمترین اقدامات این اداره برشمرد و گفت: ناشنوایی مادرزادی یکی از شایعترین معلولیتهای ناشنوایی است که درصد بیشتری را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: بر اساس تحقیقات ۵۰ درصد معلولیت ها ی ناشنوایی ژنتیکی و ۲۵ درصد به دلیل مشکلات مادران است و مسائل ژنتیکی بخش اعظم این معلولیتها در گناباد را تشکیل می دهد که باعث تولد کودکان با مشکل ناشنوایی شده است و اگر به سرعت شناسایی و درمان شود، بازگشت شنوایی به نوزادان میسر است.
آراسته ادامه داد: اگر کم شنوایی طی سه ماه نخست یا سالهای ابتدایی زندگی کودک شناسایی شود، قابل درمان خواهد بود.
وی گفت: غربالگری نوزادان به عنوان مهمترین اقدام برای شناسایی کودکان کم شنوا یا ناشنوا در هفتههای نخست تولد از سال ۱۳۸۹ در شهرستان گناباد آغاز شد و با هماهنگی و تفاهم بین بهزیستی و معاونت بهداشت و درمان در حال غربالگری صددرصدی نوزادان هستیم.
رییس اداره بهزیستی گناباد افزود: در اجرای این طرح بالغ بر ۱۷ هزار کودک در این شهرستان از سال ۱۳۸۹ تاکنون غربالگری شده اند که هفت ناشنوا با مشکلات جدی شناسایی شده که بخش عمده ای از هزینه های درمان آنان توسط بهزیستی پرداخت می شود.
وی ارایه خدمات توانبخشی، تعمیر و تامین وسایل مورد نیاز از جمله سمعک و باتری سمعک و پرداخت هزینه درمانی و مستمری، هزینه مسکن، تحصیل و اشتغال ناشنوایان و کم شنوایان را از دیگر اقدامات بهزیستی گناباد ذکر کرد.
۳۷۶ ناشنوا و کم شنوا در گناباد از خدمات اداره بهزیستی برخوردارند.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.