اعظم شیخسامانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهر با بیان اینکه کاشت زعفران از نیمه مرداد شروع و گل دهی آن از آبان ماه آغاز میشود، گفت: سطح زیرکشت این گونه گیاهی در استان ۲۵۸ هکتار میباشد و بحساب اینکه از هر هکتار چهار کیلوگرم زعفران خشک شده برداشت میشود سال گذشته ۹۸۰ کیلوگرم زعفران برداشت شد و پیشبینی میزان برداشت برای سال جاری این است که ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم به این مقدار اضافه شود.
مجری گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این گونه گیاهی بسیار کم آب بر است و بر اساس نزولات آسمانی و باران تغذیه میشود که اگر سال پربارش داشته باشیم یک یا دو بار بیشتر آب لازم ندارد و به صورت معمولی پنج مرتبه آبیاری نیاز دارد.
هر هکتار زعفران برای 20 نفر اشتغالزایی میکند
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای خوب این گیاه این است که پیازه زعفران یک بار کاشت میشود و گل زعفران تا ۶ الی ۷ سال بعد از آن برداشت میشود یعنی تنها یک بار هزینه صرف کاشت میشود و سالهای بعد هزینهها صرف وجین علفهرز، تقویت پیازه و کودهای شیمیایی میشود.
شیخسامانی بیان کرد: هنگام کاشت در هر هکتار برای یک نفر به صورت مستقیم و هنگام برداشت برای یک الی دو نفر و در نهایت اوج برداشت برای ۲۰ نفر در هر هکتار اشتغال زایی میشود، زیراکه عملیات برداشت این محصول در کل زمین یکجا انجام نمیشود بلکه تکه تکه و با توجه به گلدهی انجام میشود.
وی با بیان اینکه علاوه بر زعفران از گل این محصول نیز برای رنگ دهی به غذا و دمنوش استفاده میشود، اظهار داشت: درآمدزایی این محصول بالا است و اکنون زعفران خشک در بازار ۱۲ تا ۱۸ میلیون تومان به فروش میرسد و اگر از هر کیلو ۶۰ گرم زعفران تر و ۱۳ گرم زعفران خشک برداشت شود درآمد قابل توجهی برای کشاورز ایجاد خواهد شد.
مجری گیاهان دارویی جهاد کشاورزی بیان کرد: از آن جایی که شرایط محیطی استان از سطح دریا بالاتر است و شبهای خنک و روزهای آفتابی دارد شرایط مناسب برای کشت این محصول مهیا شده همچنین از رضایت مردم پیداست که رنگ، مزه و طعم زعفران این استان نسبت به استانهای همجوار یا حتی خراسان بهتر و مرغوبتر است.
عدم امکانات فراروی زعفران در استان
وی ادامه داد: متاسفانه امکانات بستهبندی و فرآوری در استان وجود ندارد و خشک کردن محصول هم اصولی و درست انجام نمیگردد که اگر این موارد توجه شود بازار فروش بهتری خواهیم داشت.
شیخسامانی اظهار داشت: به علت کمبود محصول معمولا به صورت خرده فروشی در استان خرید و فروش میشود و صادرات به استانهای دیگر انجام نمیشود.
وی ادامه داد: از لحاظ اعتبارات دولتی به کشاورزان کمک میکنیم اما تسهیلات بیشتر به استان خراسان داده میشود و وزارتخانه بیشتر استانهای مستعد و تجربهدار را حمایت میکند و به استان ما در زمینه کاشت موسیر، کرفس کوهی، آموزه و ... که ظرفیت بیشتری داریم توصیه میکنند اما زعفران گیاه اقتصادی و به صرفه است که اگر کاشت شود هزینه خانواده را تأمین میکند.
انتهای پیام/۶۸۰۳۸