راهکارهای مؤثر برای کاهش اضطراب در مبتلایان به بیماری صعب العلاج

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 11 مهر 1400 - 08:15
یک مشاوره خانواده در همدان یکی از مهمترین راهکارهای موثر در کاهش اضطراب بیماران صعب العلاج را درک بیمار، پذیرش بیماری و مراجعه به روانپزشک یا روانشناس دانست.
راهکارهای مؤثر برای کاهش اضطراب در مبتلایان به بیماری صعب العلاج

لیلا علیخانی در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: بسیاری از افراد پس از ابتلا به بیماری‌های صعب العلاج روحیه خود را از دست داده و دچار استرس و اضطراب می‌شوند.

وی پذیرش بیماری صعب العلاج را عامل مهمی در کاهش اضطراب دانست و گفت: فرد باید با این حقیقت که اتفاقی خارج از اراده او افتاده است و شرایط او مثل سابق نیست، کنار آمده و شرایط فعلی خود را بپذیرد و همزمان با دارو درمانی با تغییر باورهای خود می‌تواند به بیماری فائق آید.

علیخانی با اشاره به اینکه برخی واژه‌ها مثل بیماری صعب العلاج که خود یک واژه اضطراب‌آور است، خاطرنشان کرد: برای درک بیماران همدلی بسیار حائز اهمیت است که باید مورد توجه زیادی قرار گیرد.

وی یادآور شد: اگر یکی از اعضای خانواده دچار بیماری صعب العلاج مثل سرطان و یا ام اس شوند خانواده سعی و تلاش می‌کند تا با دارو و جراحی او را خوب کند اما بعد از تلاش زیاد می‌فهمند که غیر قابل درمان است و برای درمان این بیماری ناامید می‌شوند.

این مشاوره خانواده تصریح کرد: فرقی نمی‌کند کدام‌یک از اعضای خانواده دچار بیماری صعب العلاج شده است بلکه باید اعضا خانواده سعی کنند روحیه فرد را حفظ کند و ناامید در درمان بیماری نشود اگر خانواده بخواهد آن فرد را ناامید از درمان کند بیمار دچار افسردگی شدید خواهد شد که درمان این افسردگی برای یک بیمار سخت خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: بیماری صعب العلاج باید براساس سن در افراد روحیه داده شود و طرف را به خوبی درک کرد هرچقدر این روحیه قوی باشد کمتر درد این بیماری خود را می‌کشد و می تواند به زندگی قبلی خود ادامه بدهد.

علیخانی راه حلی که برای این بیماری در نظر گرفته است ، گفت : اولین کاری ک باید بکنیم این است دارو درمانی کند و درکنارش به روان درمانی بپردازد چرا که فوت و فن‌ها و راهکارها برای حفظ درمان وجود دارد.

 وی افزود: گاهی مشاهده می‌شود که خود بیمار اعتماد به نفس کافی دارد و اصلا به بیماری‌اش فکر نمی‌کند و به زندگی خود ادامه می‌دهد اما اطرافیان این بیمار بسیار ناراحت هستند و احساس ضعیف بودن می‌کنند که باید اطرافیان این بیمار به روانشناس و یا روانپزشک برای درمان خود مراجعه کنند تا بتوانند خودشان را در برابر بیماری اعضا خانواده مقاوم کنند.

 علیخانی با اشاره به اینکه اگر این بیماری صعب العلاج در همسر باشد و همسر او نتواند از لحاظ هزینه‌ای، روحی و... بر بیاید، تصریح کرد: زمانی که همسر خود را با این بیماری صعب العلاجی که همراه دارد نپذیرد از او جدا شده و با کس دیگری ازدواج می‌کند چراکه تاب‌آوری به طور نسبی در آقایان بسیار کم است و نمی‌توانند این اتفاق و واقعیت را بپذیرند و با او برای مدت طولانی زندگی کنند.

 انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.