حجت الاسلام عباس نصیرالاسلامی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تحقق این امر موجب رفع بخش عمده ای از نیازهای قرآنی، فرهنگی، اجتماعی و درمانی در کهگیلویه و بویراحمد می شود.
وی افزود: موقوفه های قرآنی شامل روضه خوانی حضرت سیدالشهدا (ع) و ترویج فرهنگ قرآن کریم و موقوفه های اجتماعی نیز شامل ازدواج و تهیه جهیزیه برای دختران نیازمند است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ۲۷ صفر تا ۶ ربیع الاول هر سال دهه وقف است که امسال مصادف با ۱۲ تا ۲۱ مهرماه خواهد بود.
حجت الاسلام نصیرالاسلامی عنوان کرد: دهه وقف برای نکوداشت و گرامیداشت یاد، نام و خاطره واقفان و متولیان عرصه وقف است.
وی ابراز داشت: وقف سنت نبوی و علوی و سنت اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، مراجع تقلید و علمای دینی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد گفت: وقف بدان معناست که انسان مال خود را به طور دائمی حبس کرده و منفعت و درآمد آن را در راه خیر ساری و جاری کند.
حجت الاسلام نصیرالاسلامی اظهار داشت: وقف چشمه همیشه جوشان و جاری، احسان ماندگار، بذل مال، از خود گذشتن، ایثار، نوعدوستی و گره گشایی از مشکلات مردم و جامعه است و افراد می توانند با وقف پرونده و ذخیره ای برای آخرت خود داشته باشند.
وی افزود: زمان شیوع بیماری کرونا تاکنون از محل نذورات و درآمد موقوفه های کهگیلویه و بویراحمد حدود ۶ هزار بسته معیشتی به نیازمندان این استان اهدا و ۵۲۰ بسته نوشت افزار نیز بین دانش آموزان نیازمند استان توزیع شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این استان برخلاف برخی استان های همجوار خود از جمله فارس و اصفهان به لحاظ برخورداری از موقوفه ها ضعیف بوده و بضاعت اندکی دارد.
حجت الاسلام نصیرالاسلامی عنوان کرد: کهگیلویه و بویراحمد از نظر کمی و کیفی در بحث سنت حسنه وقف جزو استان های آخر کشور بوده و دارای موقوفه های ناچیزی است.
وی ابراز داشت: چنانچه موقوفه هایی برای فقرا و نیازمندان در کهگیلویه و بویراحمد وجود داشته باشد می توان تا اندازه ای از مشکلات آنان گره گشایی کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد گفت: دعوت می شود که نیکوکاران و افراد متمکن این استان با وقف برای رفع نیازها مردم و جامعه قدم بردارند.
حجت الاسلام نصیرالاسلامی اظهار داشت: سازمان اوقاف و امور خیریه تنها نهادی است که املاک خیر را به نام خود نیکوکاران و مردم سند زده و ثبت می کند و نیت نیکوکاران و مردم در وقف نیز تا همیشه خواهد ماند و به هیچ وجه دچار تغییر و تبدیل نمی شود.
وی افزود: ۲ نوع موقوفه وجود دارد که شامل انتفاعی یا بدون درآمد از قبیل مسجد و حسینیه و منفعتی یا دارای درآمد از جمله مغازه، باغ و زمین کشاورزی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ۳۲ موقوفه منفعتی یا دارای درآمد در این استان وجود دارد که پنج مورد غیرمتصرفی بوده و از سوی شخص متولی اداره می شود و ۲۷ مورد نیز متصرفی است و اداره کردن آن بر عهده اوقاف و امور خیریه استان خواهد بود.
حجت الاسلام نصیرالاسلامی عنوان کرد: چنانچه تعداد موقوفه های منفعتی کهگیلویه و بویراحمد افزایش یابد اداره کل اوقاف و امور خیریه این استان نیز می تواند کمک بیشتری به نیازمندان استان کند.
وی ابراز داشت: پیگیری های لازم از سوی اداره کل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد در بحث احیای موقوفه ها و موضوع حقوقی و ثبتی آنها انجام می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون هشت فقره سند مالکیت اولیه برای موقوفه های این استان گرفته شده است.
حجت الاسلام نصیرالاسلامی اظهار داشت: ۲۱ مورد سند مالکیت تبدیلی (دفترچه ای به تک برگ) و اصلاح سند مالکیت موقوفه های کهگیلویه و بویراحمد نیز تاکنون در این استان انجام شده است.
وی افزود: دهه وقف امسال دستاوردهای سنت حسنه وقف از طریق اداره های اوقاف و امور خیریه شهرستان های کهگیلویه و بویراحمد برای مردم تبیین و تشریح می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: علاوه بر تبلیغات محیطی از ظرفیت رسانه ها، مطبوعات و فضای مجازی نیز در دهه وقف امسال برای ترویج روزافزون فرهنگ سنت حسنه وقف بین مردم این استان استفاده خواهد شد.
حجت الاسلام نصیرالاسلامی عنوان کرد: دهه وقف امسال و با هدف تجلیل از اصحاب وقف و تلاشگران این عرصه سه همایش یاوران وقف در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می شود.
وی ابراز داشت: یکی از این همایش ها روز پنجشنبه ۱۵ مهرماه در بقعه متبرکه امامزاده آقامیر (ع) شهرستان کهگیلویه برگزار می شود.
حجت الاسلام نصیرالاسلامی گفت: ۲ همایش دیگر نیز در طول هفته وقف امسال در شهرهای یاسوج و گچساران برگزار خواهد شد که زمان و مکان آنها به زودی تعیین و اطلاع رسانی می شود.