خبرگزاری فارس کردستان/شیرین مرادی، برای خدمت به مردم آمدهاند، پزشکانی جهادگر که کیلومترها مسیر تهران تا کامیاران را طی کردهاند تا نور امید را در چشمان مردم سرزمین مجاهدتهای خاموش و فداکاریهای بزرگ بتابانند...
"خدا و پیغمبر ازشون راضی باشد"، این دعای خیر مردان و زنانی کرد برای پزشکانی است که با هدف زنده نگهداشت یاد و خاطر شهدای مدافع سلامت از تهران برای ارائه خدمات چشمپزشکی به مردم مناطق محروم راهی کامیاران در کردستان شدهاند بلکه التیامبخش دردی از مردمان این دیار باشند.
هزینه درمان یک لبخند
آمدهاند تا مرهمی بر درد مردمانی باشند که شاید هزینهای ولو اندک برای درمان مشکلات چشمهایشان ندارند اما از دعای خیر بینصیب نمیشوند، و چه بیمنت از صبح تا شب کار میکنند آنقدر بیمنت که کار در این مناطق محروم را زکات کارشان میدانند.
فعالیت اردوهای جهادی سالهاست شروع شده است، اردوهایی که هر بار با نام یک شهید در گوشه و کنار کشور با هدف محرومیتزدایی با حضور جوانانی الگوگرفته از مکتب شهدا برگزار میشود و موجب امیدآفرینی در دل مردمانی میشوند که دستشان از خیلی خدمات کوتاه مانده است.
جهادگران در کلام رهبر
از همهتان سپاسگزارم و شما را به خدا میسپارم. میل به خدمت به مردم و تحمل سختیهای آن، نقطهئی نورانی در باطن انسان است؛ آن را هر چه میتوانید در جان خود گسترش دهید و نگذارید آفتها: سودجوئی، خودنمایی، تنبلی و ... آن را گِلاندود کند. نیت خود را خدائی نگهدارید و از او کمک بخواهید و از همهی نیروی خود برای آن مایه بگذارید. موفق باشید.«سید علی خامنهای۸۲/۹/۱۵»
مجاهدین فی سبیلالله
حرکت خودجوش مجاهدین فی سبیلالله، جریانساز و فرهنگساز است، حرکتی که مصداق عملی آموزههای دینی و اخلاقی و منویات رهبری است و میتوان آنها را از رویشهای انقلاب اسلامی ایران تلقی کرد.
روز و شب، گرما و سرما، دور و نزدیک، پیر و جوان، شرایط کرونایی و ... برایشان تفاوتی نمیکند همه چیز در یک جمله خلاصه شده است و آن هم "خدمت به همنوع" است.
حضورشان برای التیامبخشیدن به درد مردمانی است که قدر خدمت را خوب میدانند و تنها داشتهشان دعا و آرزوی خیری است که بیدریغ و از ژرفای قلبشان بدرقه راه پزشکان جهادگر میکنند.
حضورشان حضور سبز برای التیامبخشیدن به درد مردمانی است که قدر خدمت را خوب میدانند
جوانان این مرز و بوم هر کدام در جبههای می جنگند، برخی خطشکنان آتش به اختیار مانند محسن حججی هستند که برای حفظ ارزشها و دفاع از حریم و حرم کمر همت میبندند و صدها کیلومتر آن طرفتر سلاح جنگ به دست میگیرند و افتخار میآفرینند و عدهای از جوانان هم با الهام از همان مکتب فکری در داخل مرزها برای رفع محرومیت و کمک به مردم مستضعف و محروم در جبهههای دیگری سینه سپر کردهاند و میجنگند.
مشق عشق در مکتب شهید رهنمون
میتوانست در شهر بماند و وظیفه پزشکیاش را در بیمارستان نجمیه تهران به انجام برساند، اما مگر آرام و قرار داشت برای ماندن در جایی که بسیاری از همسن و سالان و برادرانش در زیر آتش دشمن به کمکش نیاز داشتند.
جنگ بود و ناامنی و شرایط نامساعد محمدعلی رهنمون بود و رفتاری دلسوزانه و مهربان با مجروحان جنگی البته این خوش اخلاقی و گرمی رفتار دکتر رهنمون تنها مختص مجروحان نبود و همه را شامل میشد، کاری میکرد که همه را شیفته خدمت به جنگ کرده بود، سالهای سال از جنگ گذشته اما نام و یاد این شهید در وجود جوانانی از نسل امروز زنده است که مشق عشق در مکتب جوانان دیروز میکنند.
در گوشه و کنار کشورمان هستند پزشکان خیر و انساندوستی که به حرفه و دانش و تخصص خود به دیده تجارت و ابزار کسب مادی نمینگرند بلکه آن را وسیلهای برای خدمت به ارزشهای والای انسانی و عقیدتی و... میدانند و همین دیدگاه آنها را از دل پایتخت به مناطق محرومی همچون کامیاران می کشاند درست مثل همین تیم پزشکی 6 نفره..
در درمانگاه شهید بهشتی سپاه کامیاران 10 تا 20 نفر با رعایت فاصله از هم در حیاط منتظر ویزیت طبیب هستند، طبیبانی که تنها برای رضای خدا بیهیچ چشمداشتی به این شهرستان آمدهاند تا بر چشمانشان مرهمی از مهربانی نهند.
وارد درمانگاه شهید بهشتی سپاه کامیاران که می شوی 10 تا 20 نفری با رعایت فاصله از هم در حیاط منتظر ویزیت طبیب هستند
هدف خدمت بود و بس، به قول خودشان برای خدمت آمدهاند و همین انگیزهای برای تلاش مضاعفشان شده و کمتر احساس خستگی میکنند، خواستیم تا گفتوگوی کوتاهی با پزشک جوان داشته باشیم، اما کار را بر گپ و گفت ترجیح داد.
با حساسیت خاص مشغول معاینه بیمار میشود، پیرزنی که از یک روستایی اطراف موچش برای معاینه آمده بود، چند سال است از آب مروارید چشمهایش رنج میبرد اما به دلیل فقر و تداری به پزشک مراجعه نکرده بود.
دایه فاطمه میگوید: از سپاه موچش خبر دادند یک تیم پزشکی برای معاینه چشم مردم محروم و نیازمند به کامیاران آمدهاند و اسم من هم درون لیست بود.
یک ریال از من نگرفتند خدا از تکتکشان راضی باشد، خیلی وقت است به شدت چشمانم مشکل پیدا کرده و قرار است در سنندج چشمهایم را عمل کنند.
حرفهایشان هم مثل حرکت جهادیشان پر از واژههای مهربانی است میگویند: از این آمدن و رفتنها خسته نمیشویم هر بار که میآییم بدون حتی یک ذره خستگی کردستان را ترک میکنیم.
گام نخست شناسایی بیماران نیازمند
فرمانده سپاه شهرستان کامیاران میگوید: چند روز روستاهای محروم منطقه غربالگری شدند و بیماران نیازمند امروز برای ویزیت به این تیمها معرفی شدهاند.
حضور این گروههای جدی و ارائه خدمات درمانی رایگان به ویژه به افراد نیازمند در کنار تحقق عدالت سلامت، موجب تزریق امید و اعتماد بیشتر مردم به نظام میشود.
این تیم چشمپزشکی به یاد شهدای سلامت چهار روز در این شهرستان به افراد محروم دارای مشکلات چشمی خدمات رایگان ارائه کردند و تقریبا یک هزار عینک رایگان هم اهدا شد.
خدا سپاه را پایدار کند
کا محمد هم از خدمات درمانی این تیم پزشکی راضی است و میگوید: انتظار جامعه از نیروهای نظامی تامین امنیت است، اما سپاه در طول این سالها نشان داده هرجا مردم نیاز داشته باشند، وارد شده است و من از خدا میخواهم که سپاه را پایدار کند.
بیبهانه خدمت میکنند هرکجا نیاز باشد ورود میکنند در شرایط کرونایی خیلی به داد نیازمندان رسیدند برنامهریزی برای حضور گروه های جهادی سلامت از دیگر اقدامات ارزشمندی است که همیشه در ذهن خاطر مردم باقی میماند.
بی بهانه خدمت می کنند هرکجا نیاز باشد ورود پیدا می کنند در شرایط کرونایی خیلی به داد نیازمندان رسیدند
رمضانزاده مسئول بسیج جامعه پزشکی کردستان در خصوص ورود گروههای جهادی شهید رهنمون بسیج جامعه پزشکی تهران میگوید: این گروه جهادی چشم پزشکی 6 نفره برای چندمین بار است که برای خدمت به مردم به استان میآیند و در این مرحله به افراد محروم در شهر کامیاران خدماترسانی کردند.
خدمت رایگان
خدمات رایگان بهداشتی و درمانی در قالب طرح شهید دکتر رهنمون در روستاهای مختلف گشکی از توابع شهرستان کامیاران توسط کانون بسیج جامعه پزشکی سپاه بیتالمقدس با هدف عدالت خدمات سلامت هم چندی پیش اجرا شد.
در این مدت بیش از 20 اکیپ شامل پزشکان متخصص، روانشناس، ماما، داندانپزشک و چشم پزشک به مناطق محروم و کم برخوردار شامل شهرستانهای سروآباد، مریوان، کامیاران اعزام شدند.
در طرح شهید رهنمون بسیج جامعه پزشکی اکیپهای اعزامی بیماران شناسایی شده را تا بهبودی کامل و تکمیل روند درمان کمک میکنند.
تمام اقدامات اکیپهای اعزامی در طرح شهید رهنمون سازمان بسیج جامعه پزشکی به صورت کاملا رایگان انجام میشود.
در یک ماه اخیر در دو نوبت 6 روز کاری گروه چشم پزشکی تهران با تمام تجهیزات به بیش از یکهزار و 400 نفر افراد محروم و زیرپوشش نهادهای حمایتی شهر و روستاهای کامیاران خدماترسانی کردند.
در مرحله نخست 300 نفر مورد معاینات چشمپزشکی قرار گرفتند که به 187 نفر از این افراد به صورت رایگان عینک اهدا شد و در سری دوم نیز بیش از 2 هزار نفر معاینه و 800 نفر عینک گرفتند.
80 نفر نیاز به عمل جراحی دارند که در بیمارستان شهید قاضی یا سایر مراکز درمانی استان تحت عمل جراحی قرار خواهند گرفت.
براساس تمهیدات و برنامهریزیهای صورت گرفته افرادی که نیاز به عمل فوقتخصصی هم داشته باشند در تهران عمل میشوند.
در فرآیند اقدامات پزشکی ارائه شده توسط این تیم چشمپزشکی بیماران مختلف شامل انحراف چشم، تنبلی، آب مروارید و غیره هم شناسایی شدهاند که برای همه آنها پرونده پزشکی تشکیل شده و از طریق سامانه الکترونیکی به صورت مرتب توسط تیمهای رصد درمان آنها پیگیری خواهد شد.
این تیم پزشکی همچنین کودکان دارای مشکلات چشمی را شناسایی و درمان کردند که اگر به موقع درمان نمیشدند تا آخر عمر با مشکل جدی بینایی مواجه بودند.
این تیم پزشکی همچنین کودکان دارای مشکلات چشمی را شناسایی و درمان کردند که اگر به موقع درمان نمیشدند تا آخر عمر با مشکل جدی بینایی مواجه بودند
فعالیت این گروه جهادی از اول پاییز امسال آغاز شده و سقز، دهگلان، قروه و سنندج هم در نوبتهای بعدی هستند و تا پایان سال تمامی بیماران همه شهرها ویزیت خواهند شد.
در طول دو روز مریوان و سروآباد 300 نفر معاینه شدند و در یک مرحله دیگر افراد نیازمند درمان ویزیت خواهند شد.
در سروآباد 143 نفر عینک ریگان دریافت کردند و 25 نفر هم برای عمل جراحی ثبتنام شدهاند.
پایان روزهای تلخ
مشکل چشمش مادرزادی بود، لوچی چشمانش نه تنها خودش بلکه مادرش را که بیم آینده دخترش داشت نگران کرده بود کابوس تلخی که به زندگی این مادر و دختر گره خورده بود.
ویزیت چشمانش نوید روزهای خوب را میدهد روزهای بهاری در راه است یکی دو ماه دیگر با حضور دوباره گروه، زهرا زیر تیغ عمل جراحی میرود و این کابوس تلخ برای همیشه پایان مییابد....
و اما...
حضور مخلصانه پزشکان و پرستاران فداکار و بسیجی در دفاع مقدس که در روزهای آتش و خون در قالب تیم های اضطراری در خطوط مقدم نبرد، بیمارستانها و درمانگاههای صحرایی به رفع آلام مجروحان میپرداختند، زمینهای شد تا پس از جنگ تحمیلی این حاملان پیام پایداری و استقامت به عنوان بخشی از بدنه تنومند بسیج به منظور اعتلاء و اشاعه فرهنگ مقدس و معنوی ایثار و شهادت در جامعه پزشکی و دانشگاهی کشور و ثبت و انتقال تجارب و مواریث گرانبهای دفاع مقدس گرد هم آیند.
به همین منظور بود که بسیج جامعه پزشکی در سال 74 تشکیل شد و با تشکیل آن این حرکت ارزشمند سرعت و توان بیشتری گرفت از آن تاریخ تاکنون بسیج جامع پزشکان فعالیت چشمگیری در عرصه های کارشناسی حوزه سلامت، علمی، بهداشتی، درمانی و فرهنگی به مردم ارائه کرده و با بهره گیری از تعداد بی شماری از نخبگان و اساتید گروه پزشکی و پیراپزشکی در مناطق محرم به مددخواهی بیماران نیازمند زیادی شتافته است.
جهادیبودن مگر به جز این است که دعوت رهبرت را لبیک میگویی و در رکاب عشق پا در میدان کار و جهاد و معنویت میگذاری...
در سفرهای جهادی است که « إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنینَ » معنا میشود اینجاست که آن سخن پیامبر که فرمود: «اگر میخواهید خدا به شما کمک کند شما هم کمک مردم باشید».
وقتی جهادی میشوی، عظمت نگاه خداوند را بر سیطره وجودت بیشتر از گذشته احساس میکنی و تمام هم و غمت آوردن شکوفه لبخند بر لبهای انسان های نیازمند سرزمینت می شود آن هم جهادی از جنس خدمت در مسیر تحقق عدالت در گسترش خدمات درمانی.
انتهای پیام/2330/71/ی