امیر ارجمند روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این ۱۳ بنای تاریخی بیشتر شامل، خانههای تاریخی جهانشاه خان افشار، ذوالفقاری و خدیوی، کاروانسرای تاریخی نیکپی، معبد داش کسن ویر، مرمت و ساماندهی قلعه سانسیز، بافتهای تاریخی روستاهای گلابر و قوزلو، مرمت ایوان شمال غربی گنبد سلطانیه، مرمت بخش جنوبی ارگ سلطانیه، بازار تاریخی زنجان و... هستند که مرمت و بازسازی شدند.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ احیا و باززندهسازی بناهای تاریخی بسیار مهم و ارزشمند است، اضافه کرد: میراثفرهنگی و بناهای قدیمی تاریخ و میراث ارزشمندی است که نقش مهمی در توسعه و پیشرفت دارد، ضمن اینکه با بهرهبرداری صحیح از آن اشتغال نیز رونق میگیرد.
این مسوول ادامه داد: هر یک از آثار تاریخی، بخشی از فرهنگ و تمدن کهن زنجان به شمار می رود که فعالیتهای مهمی در بخشهای مختلف بهویژه مرمت و حفظ آثار انجامشده است که معرفی به همگان هدف اصلی بعد از مرمت بناهای تاریخی استان توسط کارشناسان زبده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۳۸ عملیات مرمت و بازسازی بناهای تاریخی در سطح استان انجام شد، گفت: طی این سال بخش هایی از مساجد تاریخی قروه، چهل ستون، آقا کاظم و مسجد جامع زنجان، بخش هایی از موزه رختشویخانه، بخش هایی از آرامگاه چلبی اوغلو، تکمیل زیرساختهای گردشگری معبد داش کسن، بدنه سازی ضلع شمال غربی میدان انقلاب، مرمت سرای ناصری و ذبیحیان و مرمت راسته های بازار زنجان از جمله این اقدامات بود.
ارجمند خاطرنشان کرد: در زمان حاضر مجموع آثار ثبت شده این استان در فهرست آثار ملی، به عدد۸۴۷ اثر رسیده که شامل ۷۶۰ اثر در فهرست میراث غیرمنقول، ۲۵ اثر در فهرست میراث منقول، ۴۸ اثر در فهرست میراث ناملموس، ۱۰ اثر در فهرست میراث طبیعی و چهار اثر در فهرست میراث واجد ارزش تاریخی و فرهنگی است.