محمد شهلیبر در گفت و گو با خبرنگار همشهری آنلاین اظهار کرد: اگرچه سیل و طوفان باعث خسارات شدید به بسیاری از اماکن وارد کرده، اما باعث بهبود وضعیت آبهای ساحلی، ازدیاد میزان صید و زادو ولد انواع آبزیان شده و در نهایت خوشحالی صیادان سیستان و بلوچستانی را درپی داشته است.
وی گفت: بیش از ۲۵ هزار صیاد و هزار لنج و ۱۵۰۰ قایق در ۴ شهرستان چابهار، دشتیاری، زرآباد و کنارک در حال فعالیت هستند که این موارد در سال صید گذشته، موجب شدند تا ۴۲ درصد صید انواع آبزیان و ۷۰ درصد صید تنماهیان کشور در این خطه رقم بخورد. اگرچه آمارها نشان از کاهش میزان صید نسبت به سالهای گذشته دارند، اما بعد از تغییرات جوی و وقوع طوفان و سیل میزان صید نسبت به قبل افزایش پیدا کرده است.
شهلیبر درباره وضعیت بیمه صیادان گفت: شرایط بیمه صیادان کمی پیچیده است. طبق قانون هر لنج و قایق مخصوص ماهیگیری موظف به بیمه کردن ۷ ماهیگیر و پرسنل و خدمه لنج یا قایق است. بر همین اساس ممکن در برخی لنجها افراد بیشتری بهکار گرفته شوند که ممکن است آنها بیمه شوند یا نشوند.
وی ادامه داد: شرایط بیمه صیادان هم تابع فصل صید هست. یعنی تازمانی که فعالیتهای صیادی ادامه دارد خدمه لنجها و صیادان بیمه می شوند و در ماههایی که صید صورت نمیگیرد بیمهای هم در کار نیست.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان ادامه داد: سیستان بلوچستان به ویژه منطقه چابهار از ظرفیت آبزیپروری بسیار بالایی برخوردار است و اکنون سرمایهگذاریهای کلانی در حوزه آبزی پروری آن در حال انجام است و در موارد هم شاهد بهره برداری از طرحهای ایجاد شده هستیم.
شهلیبر درباره تامین آب مورد نیاز آبزیپروری در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: طرح توسعه آبزی پروی چند الی است که در منطقه در دست انجام است. بحث پرورش آبزیان در قفس و ایجاد سایتهای پرورش میگو از آن جمله هستند که در این رابطه با هیچگونه کمبود آبی روبهرو نیستیم، زیرا منبع تامین آب مورد نیاز دریاست و همه آبهای مورد نیاز از طریق دریا به دست میآید.