سرهنگ «محمد پورشمس» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شمار تردد خودروهای شوتی در جادههای این استان روز به روز در حال افزایش است و این خودروها برای فرار از قانون حرکات مخاطرهآمیزی دارند که در بروز حوادث مختلف رانندگی از جمله حوادث منجر به فوت برای دیگران نقش موثری دارند.
وی بیان کرد: بیشتر خودروهای شوتی سیستمهای خودرویی خود را دستکاری میکنند یا پلاک آنها مخدوش شود و یا بدون پلاک هستند و این خودروها در هنگام تردد سرعتهای سرسامآور دارند و به ایست پلیس توجه نمیکنند.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون اقدامات خوبی در راستای مقابله با خودروهای شوتی صورت گرفته که با توفیقات خوبی همراه بوده است.
سرهنگ پورشمس عنوان کرد: همکاری دستگاه قضایی استان مرکزی در این راستا جای تقدیر دارد و در راستای شناسایی این خودروها روزانه طرحهای مختلفی در سطح جادههای این استان اجرا میشود.
وی گفت: بحث ثبت توقیف سیستمی خودروهای شوتی در دستور کار جدی است که در نیمه نخست امسال، یکهزار و ۸۵۱ خودروی شوتی توقیف سیستمی شده که از این تعداد ۶۷۱ مورد توسط عوامل انتظامی سایر استانها توقیف و برای سیر مراحل قانونی به استان مرکزی ارجاع شده است.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی اضافه کرد: ۸۷۰ خودروی شوتی نیمه نخست امسال نیز با مشارکت سایر عوامل انتظامی این استان در جادهها توقیف شده و ۱۹۹ خودروی شوتی نیز توسط ماموران پلیس راه استان مرکزی توقیف شده است.
سرهنگ پورشمس تاکید کرد: برخورد با خوردوهای شوتی در راستای مبارزه جدی با قاچاق کالا و ارز و کاهش حوادث ترافیکی در دستور کار جدی قرار دارد و بهصورت شبانهروزی رصد و پیگیری میشود.
وی عنوان کرد: شعار امسال هفته ناجا، پلیس هوشمند و امنیت پایدار است و حرکت به سمت هوشمندسازی امری ضروری است و به واقع کنترل ترافیک به روش سنتی امروز دیگر جوابگو نیست.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: هماکنون ۳۲ دوربین فعال مکانیزه ثبت تخلفات در جادههای این استان فعال است و ۳۱ دوربین جدید نیز نصب شده که به زودی به شبکه متصل میشود.
سرهنگ پورشمس اظهار داشت: با اتصال دوربینهای جدید ثبت تخلفات در جادههای استان مرکزی، همه راههای اصلی به دوربین مجهز میشوند اما هنوز فاصله با استانداردهای تعریف شده زیاد است.
وی تصریح کرد: نیمه نخست امسال، حوادث رانندگی منجر به فوت در جادههای استان مرکزی نبست به مدت مشابه قبل، حدود یک درصد و حوادث رانندگی منجر به جرح در این مدت، چهار درصد کاهش داشته است.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: همه تلاشها در پلیس راه این استان برای کاهش حوادث رانندگی و افزایش انظباط ترافیکی به کار گرفته شده است و عملکرد رانندگان در جادههای این استان روزانه از طریق تیمهای محسوس و ۶ تیم نامحسوس، بویژه در مسیرهای پرخطر رصد میشود.
سرهنگ پورشمس گفت: برخورد پلیس راه استان مرکزی با تخلفات رانندگی در جادهها افزایش چشمگیری یافته و ماموران مکلف هستند از هیچ خطایی چشمپوشی نکنند.
وی عنوان کرد: سه مسیر زالیان، ازنا و کنارگذر شمالی اراک از نقاط بحرانی و پرخطر هستند که جاده آنها به صورت ۲ طرفه است و شمار خودروهای شوتی با حرکات مخاطره آمیز نیز در این مسیرها زیاد است و هرلحظه امکان بروز حوادث رانندگی منجر به فوت وجود دارد.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی اضافه کرد: تاکنون در این مسیرها تصادفات وحشتناکی به وقوع پیوسته و نیاز است هرچه سریعتر اقدامات لازم برای جداسازی باندها از یکدیگر صورت گیرد تا حوادث رانندگی رخ به رخ انجام نشود.
سرهنگ پورشمس گفت: اقداماتی برای جداسازی باندهای این مسیرها صورت گرفته اما خیلی کند است و روزانه این مسیرها قربانیان زیادی به خود میگیرد و به نوعی تبدیل به جاده مرگ شده است.
وی یادآور شد: در مسیر اراک - ازنا، ۲۴ نفر، در مسیر زالیان ۱۹ نفر و در کنارگذر شمالی اراک ۹ نفر پارسال بر اثر وقوع حوادث رانندگی منجر به فوت جان خود را از دست دادند و در نیمه نخست امسال هم ۲۳ نفر در این مسیرها قربانی حوادث رانندگی شدهاند.
وی اظهار داشت: اقدامات راهداری در نصب تابلو و علایم هشدار در این مسیرها خوب است اما نیاز است تا جداسازی مسیرها به صورت یک طرفه، روشنایی جادهها، خط کشیها و ایجاد حاشیهراهها تقویت بیشتری شود.
۱۷ تا تا ۲۴ مهر ماه به عنوان هفته نیروی انتظامی نامگذاری شده است.