مسئولان خود را در برابر احزاب پاسخگو بدانند

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 20 مهر 1400 - 09:45
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: یکی از دلایل مشکلات کشور این است که نه مقامات ارشد نظام و نه مقامات کارشناسی، هیچکدام خود را در مقابل احزاب مسئول و پاسخگو نمی‌دانند. همچنین از سمت رئیس جمهور و سایر مسئولان ارشد کشور به مسئولین دیگر توصیه نمی‌شود که با احزاب هم مانند مقامات مشورت شود.
مسئولان خود را در برابر احزاب پاسخگو بدانند

سید جواد رضویان‌راد در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه رسمیت احزاب در قانون اساسی دیده شده و بنا بوده که احزابی قدرتمند تشکیل شود، اظهار کرد: با این حال با توجه به شرایطی که پس از انقلاب رخ داد و اتفاقاتی نظیر جنگ تحمیلی، وظیفه احزاب این شد که برای دفاع از نظام جمهوری اسلامی در همراهی با نظامیان، بسیجیان و پاسداران به سمت حفاظت از نظام پیش روند تا خللی به آن وارد نشود. در این شرایط احزاب هر نوع نقد و انتقادی را تا جایی بیان می‌کردند که آرمان‌های نظام زیر سوال نرود.

وی ادامه داد: بعد از هشت سال دفاع مقدس فرصتی پیش آمد که احزاب بتوانند برای دخالت در امور کشور فرصت بیشتری داشته باشند اما نه زمینه آن فراهم شد و نه احزاب پیگیری این بودند که قدرتمند شوند. دلیل این موضوع نیز این بود که دولت اجازه داد هر تشکیلات سیاسی، حتی آن دسته از مجموعه‌هایی که مرامنامه و اساسنامه آن مشکل داشت یا از کمیسیون احزاب مجوز نداشت، در فرصت‌هایی مانند برگزاری انتخابات و مانند آن امکان مشارکت پیدا کنند. 

عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به حضور احزاب در انتخابات عنوان کرد: برای مثال در اثنای انتخابات احزابی که فعالیت آن غیرقانونی بود با برعکس، احزابی که دارای اسم و رسم و قانونی بود، در یک شرایط شروع به فعالیت می‌کردند. این امر باعث عدم مشاهده استانداردهای لازم در حرکت‌های احزاب می‌شود. این باید و نبایدها رعایت نمی‌شود.

رضویان‌راد با انتقاد از حضور گسترده گروه‌ها و دخالت آن‌ها به نام احزاب در مناسبت‌های سیاسی بیان کرد: این موضوع باعث شده که در فصل انتخابات یا در مواقعی که نقش احزاب پررنگ می‌شود و مردم منتظر ورود احزاب به میدان برای ارائه لیست و یا معرفی کاندیدا هستند، هر حزبی در روزنامه‌ها یا خبرگزاری‌ها شروع به فعالیت کند و کسی هم نمی‌پرسد مهر یا اساس‌نامه و یا مرام‌نامه این احزاب کجاست. این مساله باعث می‌شود که احزاب کارآمد برای انجام فعالیت دلگرمی لازم را دریافت نکنند و نتوانند کارآیی لازم را داشته باشند.

وی در رابطه با عللی که باعث شده احزاب پویایی لازم را نداشته باشد، گفت: روسای جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولانی که در این چهل و چند سال در رده‌های مختلف انتخاب می‌شوند، تا قبل از انتخاب شدن در تلاش هستند با احزاب مختلف دیدار داشته و از آن‌ها طلب حمایت کنند اما به محض تمام شدن انتخابات، فرد پیروز در سخنرانی خود بیان می‌کند که به هیچ گروه و حزبی وابسته نیست و تنها به مردم مدیون است. این موضوع باعث می‌شود احزاب پویایی لازم را نداشته باشند.

عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به این پرسش که احزاب چگونه می‌تواند در حل مشکلات کشور به دولت کمک کند، گفت: در حال حاضر ما در جبهه پیروان خط امام و رهبری و شورای مرکزی خانه احزاب استان جلسات متعددی برگزار می‌کنیم و نظرات خود را به صورت علنی یا محرمانه به مسئولان منتقل می‌کنیم اما اگر احزاب چنین نکنند، مسئولان هرگز خود را موظف نمی‌دانند که از احزاب بخواهند در مورد موضوعات مختلف نظر و راهکار ارائه دهند.

رضویان راد بیان کرد:‌ متاسفانه احزاب به جز روزنامه و صدا و سیما تریبونی ندارند و اگر بخواهند انتقادی کنند و مطالبه‌ای داشته باشند، ممکن است برخوردی با آن‌ شود که نتوانند از حق خود دفاع کنند.

وی افزود: هم در مقامات و هم در بین کارشناسان، هیچ فردی خود را در مقابل احزاب مسئول و پاسخگو نمی‌داند. به این دلیل است که نقش احزاب آهسته آهسته کمرنگ شده است. اگر ما واقعا بخواهیم جمهوریت نظام را تقویت کنیم، هیج راهی جز تقویت و سازماندهی احزاب نداریم.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.