مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: احداث و توسعه خطوط مترو مشمول مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیستی نیست، ولی به دلیل اهمیت و حساسیت رعایت جوانب محیط زیستی پروژههای شهر تهران، مقرر شده است که مطالعات ارزیابی اثرات این پروژه انجام شود و آثار مثبت و منفی آن مورد مطالعه قرار گیرد.
شینا انصاری، مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در خصوص بررسی اثرات زیست محیطی مثبت و منفی احداث خطوط مترو تهران به میزان گفت: مشکلات و عوارض منفی زیست محیطی که ممکن است بر اثر توسعه و احداث خطوط مترو ایجاد شود، باید پیش بینی و بررسی شوند و برای آنها مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیستی انجام شود. بررسی پروژه احداث خطوط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ مترو نیازمند تشکیل جلسات کارشناسی پیوسته جهت تدقیق بیشتر موضوع و رعایت کامل جوانب محیط زیستی در حین اجرای پروژه و پس از آن خواهد بود.
انصاری ادامه داد: خطوط مترو که در دست احداث هستند مشمول ۵۳ پروژه مشمول ارزیابی اثرات محیط زیست نیست، و استعلام از دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شده که جوابیه مکتوب این دفتر مبنی بر اینکه این خطوط مشمول مطالعات اثرات زیست محیطی نیست، میباشد.
وی عنوان کرد: با این حال اداره کل محیط زیست شهرداری تهران برای پروژههای توسعهای شهر تهران کمیته فنی غربالگری پروژهها را فعال کرده است، و در طی هفته گذشته جلسهای در خصوص مطالعات محیط زیستی احداث خط ۸-۹—۱۰-۱۱ مترو برگزار شد که در این جلسه رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران هم حضور داشت، در این جلسه موضوع قنوات و آبهای زیرزمینی به عنوان دغدغهی اصلی و اینکه قنوات تهران و محیط زیست از این موضوع دچار آسیب نشوند مطرح شدهاست.
وی بیان کرد: از سوی دیگر این خطوط و احداث و توسعه این خطوط مشمول ارزیابی غربالگری اثرات زیست محیطی نیست، ولی به دلیل اهمیت و حساسیت محیط زیست، همه جوانب زیست محیطی این پروژه بررسی میشود و اثار مثبت و منفی آن مورد مطالعه قرار میگیرد.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: از جمله اثرات مثبت این پروژه ها، کاهش آلودگی هوا و کاهش ترافیک در تهران است، ولی در خصوص اثرات منفی این پروژه بر منابع آبهای زیرزمینی مقرر شد تا مشاوری مستقل جهت بررسی سفرههای آب زیرزمینی و موضوعات مرتبط با آن از سوی شرکت مترو در نظر گرفته شودتا در کنار دیگر مشاوران به مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیست خطوط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ مترو شهرتهران بپردازند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر این خطوط در مرحله امکان سنجی چگونگی گذر از مسیرهای مختلف هستند که در نهایت گزینهای برای مسیر و جانمایی ایستگاه انتخاب میشود که دارای کمترین اثرات محیط زیستی باشد و همچنین از لحاظ اقتصادی و اجتماعی به صرفه باشد. در خصوص اینکه اداره کل محیط زیست تهران اظهار بی اطلاعی از این طرح کرده و عدم استعلام شهرداری تهران در این خصوص از محیط زیست را داشته است، گفته میشود که احداث خطوط مترو مطابق استعلام از دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست مشمول مطالعات ارزیابی نیست.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/
منبع خبر "
خبرگزاری میزان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.