محمدرضا محمدپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اشیا از کاوشهای فصلهای مختلف در محوطه تاریخی بهدستآمده است که از محل اعتبارات ملی مرمت و حفاظت میشوند.
وی اضافه کرد: این عملیات در راستای حفاظت و مرمت از اموال فرهنگی تاریخی که یکی از رسالتهای مهم موزهها برای حفاظت از اشیای باارزش فرهنگی تاریخی است، انجام میشود.
این مسوول ادامه داد: آزمایشگاه مرمت اشیای تاریخی معاونت میراثفرهنگی استان در چارچوب وظایف و تعهدات محوله مطابق اصول فنی، مرمت ۱۱ شیء تاریخی را انجام داده است.
محمدپور افزود: بهمنظور حفاظت و مرمت اشیای کشفشده با توجه به جنس و قدمت، هر یک دستور مرمت خاص خود را دارند که پس از مستند نگاری، پاکسازی، وصالی موقت، وصالی دائم و در نهایت تثبیت شی انجام میشود.
وی با تأکید بر ضرورت مرمت و حفظ داشتههای تاریخی فرهنگی استان خاطر نشان کرد: در اجرای عملیات مرمت اشیاء تاریخی، پاکسازی آثار، استحکامبخشی و انجام آزمایشهای اولیه در دستور کار قرار دارد.
به گفته معاون میراثفرهنگی زنجان، نیز با اقدامات انجام گرفته طی ۶ ماهه اول امسال ۱۳ بنا و بافت تاریخی در این استان مرمت شده است.
وی خاطرنشان کرد: این ۱۳ بنای تاریخی بیشتر شامل، خانههای تاریخی جهانشاه خان افشار، ذوالفقاری و خدیوی، کاروانسرای تاریخی نیکپی، معبد داش کسن ویر، مرمت و ساماندهی قلعه سانسیز، بافتهای تاریخی روستاهای گلابر و قوزلو، مرمت ایوان شمال غربی گنبد سلطانیه، مرمت بخش جنوبی ارگ سلطانیه، بازار تاریخی زنجان و... هستند که مرمت و بازسازی شدند.