خطرات مرگبار پلاستیک

صدا و سیما چهارشنبه 21 مهر 1400 - 14:56
وجود ترکیبات شیمیایی به نام فتالات در پلاستیک می تواند سالانه باعث مرگ زودرس 100 هزار نفر شود.

خطرات مرگبار پلاستیکبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، بر اساس تحقیقی که روز سه شنبه منتشر شد، وجود ترکیباتی شیمیایی به نام فتالات در پلاستیک، غذا‌ها و اشیاء روزمره (غذا، پوشاک، لوازم آرایشی، اسباب بازی ...) می‌تواند در هر سال باعث مرگ زودرس ۱۰۰ هزار آمریکایی ۵۵ تا ۶۴ ساله شود.
مطالعه مدرسه پزشکی گروسمن دانشگاه نیویورک که در مجله آلودگی زیست محیطی Environmental Pollution منتشر شد، اعلام می‌کند این فتالات‌ها به عنوان مختل کننده غدد درون ریز مضر برای سلامتی تلقی می‌شوند، اما ارتباط مستقیم بین قرار گرفتن در معرض این محصولات و مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی یا سرطان‌ها در آمریکا هنوز به طور قطعی ثابت نشده است.
 محققان در این مطالعه تأثیر قرار گرفتن در معرض فتالات را روی جمعیتی متشکل از پنج هزار و سیصد و سه بزرگسال بالای ۲۰ سال تجزیه و تحلیل کردند.
این مطالعه و تحلیل‌های بیولوژیک (به ویژه ادرار) شرکت کنندگان، بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰ انجام شد و پس از آن مطالعه‌ای روی آمار مرگ و میر تا پایان ۲۰۱۵ انجام شد.
نتایج داده‌های به دست آمده ژوئیه ۲۰۲۰ استخراج شد.
این مطالعه توضیح می‌دهد که با استخراج نتایج مربوط به گروه سنی آمریکایی‌های ۵۵ تا ۶۴ ساله، ۹۰ هزار و ۷۶۱ تا ۱۰۷ هزار و ۲۸۳ مورد مرگ که می‌توان آن‌ها را به قرار گرفتن در معرض فتالات نسبت داد، شناسایی شد.
در بیانیه‌ای به نقل از لئوناردو تراساند، یکی از دست اندرکاران این مطالعه آمده است: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که قرار گرفتن بیشتر در معرض فتالات با مرگ زودرس، به ویژه بیماری قلبی ارتباط دارد.»
این محقق می‌افزاید: «تا به حال، ما می‌دانستیم که مواد شیمیایی باعث بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود، بیماری‌هایی که علل اصلی مرگ و میر هستند، اما هنوز این مواد شیمیایی را مستقیماً با مرگ و میر ربط نداده ایم.»
محققان در این مطالعه هزینه اقتصادی این مرگ‌های زودرس را برای آمریکا، از لحاظ از دست رفتن بهره وری، بین ۳۹.۹ تا ۴۷.۱ میلیارد دلار در سال برآورد کرده اند.
مطالعه دانشگاه نیویورک تأکید می‌کند: «مطالعات دیگری برای تأیید این مشاهدات و شناسایی سازوکار‌ها باید انجام شود، اما مقامات نظارتی باید فوراً اقدام کنند.»

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.