حال ناخوش جنگل‌های زاگرس از نظر تولید بذر/ دست از سر جنگل‌های زاگرس برداریم

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 10 دی 1399 - 08:12
یک کارشناس جنگل‌شناسی و اکولوژی جنگل با اشاره به ضعف جنگل‌های زاگرس از نظر تولید بذر، گفت: اگر به فکر جنگل‌های زاگرس هستیم، باید دست از سرشان برداریم.
حال ناخوش جنگل‌های زاگرس از نظر تولید بذر/ دست از سر جنگل‌های زاگرس برداریم

دکتر یحیی خداکرمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضع نامطلوب جنگل‌های زاگرس از نظر تولید بذر، گفت:  به‌علت ضعف فیزیولوژیکی، حدود 70 درصد بذور تولیدی در جنگل های زاگرس قوه نامیه نداشته و یا آلوده به آفات و امراض هستند و این نشان از ضعف جنگل‌ها در تولید بذر دارد.

خداکرمی با بیان اینکه بارندگی‌های کم ناشی از تغییرات اقلیمی، فرسایش خاک در اثر بهره‌برداری بی‌رویه از جنگل، ریزگردها، چرای شدید دام، آتش‌سوزی‌های عمدی و... جنگل های زاگرس را دچار مرگ تدریجی کرده، گفت: تنها برگ‌برنده جنگل‌های زاگرس خاصیت جست‌دهی گونه بلوط است که توانسته سیمای ظاهری آن را حفظ کند، درغیر این‌صورت اگر حیات آنها فقط وابسته به بذر بود، تاکنون آثاری از این جنگل‌ها باقی نمانده بود.

کارشناس بخش تحقیقات جنگل و مرتع مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه سپس با اشاره به زمزمه بهره‌برداری اقتصادی از بلوط در جنگل‌های زاگرس از سوی مسئولین محلی، گفت: مسئولان باید به طور کامل تمرکز ذهنی خود را نسبت به استفاده اقتصادی از درختان جنگلی زاگرس، بخصوص بلوط و بذر آن بردارند.

خداکرمی تاکید کرد: بهره‌برداری اقتصادی از بلوط در جنگل‌های زاگرس اصلا توجیه علمی و اقتصادی ندارد و درحال حاضرهم جنگل‌های زاگرس حال و روز مساعدی ندارند و اگر بذر اندکی هم تولید می‌شود برای بقای جنگل‌ها، حیات وحش و تعادل اکوسیستم ضرورت دارد.

 خداکرمی اضافه کرد: هم اکنون که استفاده صنعتی و اقتصادی از بذر بلوط نمی‌شود، جنگل‌های زاگرس تحت فشار هستند و همه توان خود را فقط صرف زنده ماندن می‌کنند، چه برسد که بخواهیم بهره برداری اقتصادی هم بکنیم که در این صورت روند نابودی این جنگل ها سرعت بیشتری به خود می‌گیرد.

خداکرمی افزود: در شرایط فعلی تنها کاری که می توانیم برای جلوگیری از نابودی جنگل های زاگرس انجام دهیم این است که دست از سر طبیعت برداریم و تاحد ممکن از فشار ناشی از بهره‌برداری شدید و غیرمجاز و چرای بیش‌از حد دام و تعرض غیرقانونی به اراضی منابع ملی و طبیعی جلوگیری کنیم تا در نهایت در اثر کاهش فشار بر جنگل‌ها و مراتع شرایط برای احیای طبیعی آنها فراهم گردد، چرا که اکوسیستم‌های طبیعی توان این را دارند که بدون دخالت تخریبی انسان طی یک فرآیند چندین ساله خود را تاحد زیادی بازسازی و احیاء کنند.



انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.