به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، تورج منصوری ظهر امروز در آئین تکریم و معارفه سرپرست شرکت خدمات حمایتی استان سمنان با اشاره به مشکلات ایجاد شده در بخشهای مختلف به دلیل شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اهمیت و جایگاه ویژهای دارد و انجام امور و بخش عمده وظایف بدون حضور این شرکت عملاً امکانپذیر نیست.
وی با اشاره به افزایش قیمت نهادهها گفت: یکی از برنامههای جدی در دستور کار کشت قراردادی است که با ابلاغ آن بسیاری از مشکلات کشاورزان برطرف میشود.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی شرکت خدمات حمایتی کشور خاطرنشان کرد: با مصوبه شورای قیمتگذاری وزارت کشاورزی مقرر شد شرکت بازرگانی دولتی مجری اجرای طرح کشت قراردادی باشد.
منصوری با بیان اینکه امسال طرح کشت قراردادی فقط برای محصول گندم اجرا میشود افزود: در این مورد شرکت بازرگانی دولتی با کشاورزان قرارداد میبندد و در قبال دریافت محصول گندم کود فسفات و پتاس و اوره تحویل میدهد و در پایان برداشت محصول، شرکت هزینه کود را از کشاورزان دریافت میکند.
وی با تأکید بر ترویج طرح کشت قراردادی اظهار داشت: امکان دارد سالهای آینده دیگر محصولات نیز در قالب اجرای طرح کشت قراردادی قرار گیرد...
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی شرکت خدمات حمایتی کشور اجرای طرح کشت قراردادی را از سوی کشاورزان کمکی بزرگ برای تولید در بخش کشاورزی دانست و گفت: در بخش مصرف نیز اجرای این طرح بسیار حائز اهمیت و مثمر ثمر است؛ چرا که تسهیلات ویژهای در این خصوص دیده شده است.
منصوری کمبود نیروی انسانی شرکت خدمات حمایتی را از جمله مشکلات این شرکت عنوان کرد.
وی بیان کرد: با توجه به ارزیابیهایی که در دو مرحله همهساله از سوی شرکت خدمات حمایتی از تمامی شعبههای این شرکت در سراسر کشور انجام میشود؛ امسال و در ارزیابی انجام شده استان سمنان از جایگاه خوبی برخوردار است که جای تقدیر دارد.
سید حسن میرعماد نیز با اشاره به برخی ویژگیها و مشخصات اقلیمی استان سمنان اظهار داشت: اختلاف دمایی در استان در شما و جنوب بسیار است و این اختلاف دما سبب شده پوشش گیاهی هم در عرصههای کشاورزی و هم منابع طبیعی متفاوت باشد.
وی با بیان اینکه میزان بارش هم متفاوت است افزود: در شمال استان سمنان بارش 650 تا 700 میلیمتر را داریم و بارش زیر 100 میلیمتر نیز در مناطق جنوبی استان دیده میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه در استان سمنان ظرفیت بسیار خوبی در حوزه پرورش دام وجود دارد گفت: در استان سمنان 15 هزار نفر شتر و همچنین 100 هزار دام سنگین و یک و میلیون و 300 هزار رأس دام سبک را داریم.
میرعماد گفت: در استان سمنان همچنین ظرفیت مطلوبی در زمینه توسعه باغات و بهویژه در زمینه باغات پسته وجود دارد که باید از این ظرفیت استفاده کرد.
وی با بیان اینکه 30 درصد از باغات استان باغ پسته است افزود: 24 هزار هکتار باغات پسته در استان سمنان وجود دارد که بخشی از آن بهصورت نهال است و در آینده نزدیک شاهد افزایش میزان پسته دو برابر وضعیت موجود در استان خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: پسته گیاه مقاوم به خشکی در حاشیه کویر است و در خشکسالیهای مستمر هم زنده است و در استان سمنان در الگوی کشت نیز قرار گرفته است.
میرعماد گفت: استان سمنان در زمینه سایر محصولات نیز مانند انگور تولید خوبی دارد مثلاً در محصول انگور شاهد تولید 135 هزار تن بودیم و در مورد محصول انار نیز وضعیت خوبی در استان داریم که پیشبینی میشود امسال 100 هزار انار از باغات این استان برداشت شود.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه زراعت استان سمنان نیز باید تلاش شود با کمک بهرهبرداران عملکرد در واحد سطح افزایش یابد بهعنوانمثال در محصول پسته کشاورزان پیشرو 48 تن پسته تر برداشت کرده است درحالیکه متوسط تولید در استان 4 تا 4.5 تن در هکتار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: در حوزه چغندر نیز بستر خوبی در استان سمنان وجود دارد و 160 هزار تن تولید چغندر است.
میرعماد گفت: عمده محصول چغندر در شهرستان شاهرود و میامی است چون در آنجا میزان بارش بالاتر است و برای این محصول مناسب است.
باید شرایطی فراهم شود که کشاورز دغدغه نهاده بخش کشاورزی نداشته باشد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر اینکه باید شرایطی فراهم شود که کشاورز دغدغه نهاده بخش کشاورزی نداشته باشد افزود: باید به کشاورزان کمک شود تا در زمینه نهادههای بخش کشاورزی اعم از بذر و کود مشکلی نداشته باشند.
میرعماد افزود: خوشبختانه در استان در بحث زراعت و باغبانی در تأمین بذر و کود با تلاشی که انجام شده است مشکل خاصی نیست و هیچ کشاورزی دغدغه تأمین کود نداشته است.
وی با بیان اینکه تولیدکننده بخش کشاورزی با مشکل نقدینگی روبهرو است گفت: در استان سمنان که خشکسالی فراگیری بوده و سرمازدگی هم بوده کشاورز پول ندارد که کود خریداری کند و نیاز است تا از طرق مختلفی مانند کشاورز کارت و یا کشاورزی قراردادی به کشاورز کمک شود تا امکان خرید داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: در سامانه پایش هم استان سمنان جزو استانهای پیشرو هست ولی باید شرایط بهگونهای فراهم شود که تولیدکننده برای ثبتنام و دریافت کود با هیچ مشکلی مواجه نباشد.
در پایان نیز ضمن قدردانی از زحمات مهندس افضلی مدیر پیشین شرکت خدمات حمایتی استان مهندس نقمی بهعنوان مدیر جدید این شرکت معرفی شد.
انتهای پیام/363/ ع