فرحناز اشعاری روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: هیات نابینایان و کمبینایان درآمدزا نیست و بودجه این هیات کفاف هزینهها را نمیدهد و اگر بهزیستی نبود هیات نمیتوانست دوام بیاورد.
وی از مسوولان خواست به ورزش نابینایان توجه خاص و بیشتری داشته باشند و ادامه داد: از سویی کمبود بودجه و از سوی دیگر رایگان نبودن سالنهای ورزشی برای تمرین ورزشکاران نابینا و کمبینا عرصه را بر این قشر ورزشکار تنگ کرده است.
نایب رییس بانوان هیات نابینایان و کمبینایان استان اصفهان تصریح کرد: تنها سالن اختصاصی برای نابینایان سالن گلبال است و آنهم به دلیل دروازههای خاصی که این رشته دارد و در همهجا نمیتوان استفاده کرد.
وی عنوان کرد: دوومیدانی کاران نابینا و کمبینا مانند افراد بینا در پیست انقلاب تمرین میکنند ولی میطلبد که این افراد برای جلوگیری از آسیبدیدگی در پیست اختصاصی و نوبتهای ویژه و جداگانه به تمرین بپردازند.
اشعاری به استفاده از چسبهای پنج سانتیمتری محسوس برای نابینایان در زمین تمرین اشاره و اضافه کرد: این چسبها در همه سالنها قابلاستفاده نیست و برخی باشگاهها همچنین اجازهای نمیدهند.
وی افزود: اکنون باشگاه شهید میثمی جانبازان و فیاض بخش بهزیستی تنها سالنهای قابلاستفاده برای نابینایان در اصفهان است و این ورزشکاران برای تمرین در رشتههای مربوط به خود باید حداقل یک سالن اختصاصی و یک استخر با نوبتهای ویژه نابینایان داشته باشند.
اشعاری افزود: به دلیل کمبود سالن ورزشکاران از شهرستانهای اطراف مانند فلاورجان و خمینیشهر به اصفهان میآیند و این ورزشکاران قدیمی هستند اما ورزشکاران جدید حاضر به حضور برای تمرینات ورزشی از راههای دور نیستند و نیازمند دسترسی آسان و سریع به سالن ورزشی هستند.
باشگاههای حرفهای اصفهان در ورزش نابینایان تیمداری نمیکنند
نایب رییس بانوان هیات نابینایان استان اصفهان یادآور شد: در ورزش نابینایان هیچ باشگاهی تیمداری نمیکند و امسال قرار بود یک باشگاه از ورزش نابینایان حمایت کند اما منتفی شد.
وی بابیان اینکه نابینایان در رشتههای دوومیدانی، شنا، گلبال، شطرنج، جودو و پاورلیفتینگ فعال هستند بیان کرد: هماکنون ۲۵۰ ورزشکار نابینا و کمبینا در بخش آقایان و ۱۵۰ نفر در بخش بانوان در استان اصفهان فعالیت دارند.
اشعاری ادامه داد: در بخش قهرمانی و حرفهای بانوان نرگس امیری و فاطمه عجم دشتی در رشته گلبال و نازنین قریشی در دوومیدانی جوانان عضو تیم ملی هستند و در بخش مربیگری نیز زهره ابراهیمی مربی تیم ملی گلبال و لیلی صفوی مربی تیم ملی دوومیدانی است.
وی درباره رقابتهای پیشِ روی ورزش نابینایان و کمبینایان اظهار داشت: انتخابی مسابقات آسیایی گُلبال کره جنوبی رده سنی بزرگسالان بهمنماه، رقابتهای آسیایی دوومیدانی بحرین آذرماه، رقابتهای سوپر لیگ گلبال آقایان ۱۵ تا ۱۹ آبان، دسته یک بانوان ۱۰ تا ۱۳ آبان ماه، دوومیدانی اواخر آبان و شطرنج قهرمانی کشور در بخش بانوان ۱۵ آبان و در بخش مردان ۲۲ آبان امسال برگزار میشود.
نایب رییس بانوان هیات نابینایان استان اصفهان با اشاره به اینکه ورزش نابینایان و کمبینایان، بیماران خاص و ناشنوایان تکرشتهای نیست گفت: ازنظر امکانات و بودجه در مضیقه هستیم و برای تعامل با سایر هیاتهای ورزشی باید بودجه این هیات افزایش داشته باشد.
تحریمها توپ گلبال را نایاب کرده است
نایب رییس بانوان هیات نابینایان استان اصفهان گفت: توپ گلبال به دلیل تحریم از آلمان وارد نمیشود در حالی که تنها توپ استاندارد این رشته تنها در این کشور اروپایی تولید میشود.
اشعاری با اشاره به اینکه اکنون فقط یک توپ گلبال در اختیار اصفهان است تصریح کرد: حدود ۲۰ نفر در رشته گلبال بانوان اصفهان و نجفآباد فعالیت دارند که به ازای هر ۲ ورزشکار باید یک توپ برای تمرین موجود باشد.
وی افزود: باوجود همه این کمبودها در سه سال اخیر هیات نابینایان و کمبینایان استان اصفهان رتبه اول را در کشور داشته و اگر شرایط و امکانات بهبود یابد بیشک بیش از گذشته موفق خواهیم بود.
نایب رییس بانوان هیات نابینایان اصفهان همچنین این هیات را در همه شهرستانها فعال دانست و تصریح کرد: هیات شهرستانهای اصفهان، نجفآباد، کاشان، خمینیشهر، فلاورجان، شهرضا و شاهینشهر از فعالترین هیاتهای استان در ورزش نابینایان و کمبینایان هستند.
وی درباره استعدادیابی در میان دانشآموزان نابینا و کمبینا نیز گفت: هیات با آموزشوپرورش استثنایی در تعامل است و این دانشآموزان با ورزش نابینایان و رشتههای مربوطه آشنا و در صورت تمایل جذب میشوند.
اشعاری همچنین درباره وضعیت تمرینی ورزشکاران نابینا و کمبینا در استان در شرایط کرونایی افزود: تمرین این ورزشکاران مانند سایر ورزشکاران در دوران کرونا کاهش یافت، استخرها تعطیل بود و فقط ملی پوشان تمرین داشتند و تعطیلی مداوم باشگاهها و سالنهای ورزشی باعث تمرین ورزشکاران در منزل شده بود.
وی اضافه کرد: اما هماکنون همه رشتههای ورزش نابینایان بهویژه گلبال و دوومیدانی بهصورت فشرده در حال تمرین هستند.
نایب رییس بانوان هیات نابینایان اصفهان تاکیدکرد: پرداختن به ورزش بر روحیه نابینایان و کم بینایان بسیار موثر است و دورهم بودن با همنوعان خود و ارتباطات اجتماعی موجب ارتقای وضعیت روحی آنها میشود.
حدود ۴۰۰ ورزشکار زن و مرد نابینا و کم بینا در رشتههای گلبال، شطرنج، جودو، دوومیدانی، پاورلیفتینگ و شنا در استان اصفهان فعالیت دارند.
۱۵ اکتبر مصادف با ۲۳ مهر آغاز هفته جهانی نابینایان یا عصای سفید نامگذاری شده است.