خطبه‌های نمازجمعه محل بیان گلایه‌ها با زبان تند نیست

ایرنا پنج شنبه 29 مهر 1400 - 08:36
زاهدان- ایرنا- نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: خطبه‌های نماز جمعه محل بیان گلایه‌ها آن هم با زبان تند نیست زیرا در چنین حالتی فرد مسوول یا سکوت کرده و یا به لجبازی خواهد پرداخت که در نهایت کاری پیش نخواهد رفت. 
خطبه‌های نمازجمعه محل بیان گلایه‌ها با زبان تند نیست

به گزارش ایرنا آیت‌الله مصطفی محامی روز پنجشنبه در همایش ائمه جمعه سیستان و بلوچستان ضمن گرامیداشت هفته وحدت و قرائت و تفسیر آیه ۱۰ سوره مبارکه حجرات اظهارداشت: مومنان برادر یکدیگر هستند و اگر درگیری و نزاع بین برادران پیش آمد باید از خداوند بترسند و این واژه ایمان در آیه قرآن زمینه برادری همه مسلمانان بوده و خداوند عوامل زمینه ساز خدشه بر وحدت را حرام کرده است.
وی افزود: عیب جویی، غیبت، قرار دادن القاب بر روی دیگر و تجسس از جمله عواملی است که طبق قرآن از آن منع شده است زیرا بر هم زننده وحدت بین مسلمین است.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان با بیان اینکه وحدت دارای ابعاد مختلف است خاطرنشان کرد: وحدت در بین علما نیازمند این است که علما در روابط بین خود وحدت و مودت داشته باشند زیرا در جایگاه خاصی قرار داشته و در پیشگاه مردم هستند و نمی‌توانند مردم را به رعایت مسائل توصیه اما خود به آن عمل نکنند.
وی با بیان اینکه انس، الفت و اخوت بین علما، مسوولان و مردم یکی دیگر از ابعاد وحدت بوده تصریح کرد: برای رشد در زمینه‌های مختلف نیازمند وحدت در جامعه هستیم و علما باید با مردم احساس برادری و یکرنگی داشته و مشکلات و موفقیت آن‌ها را از خود بدانند.
آیت الله محامی ادامه داد: در مواجهه با مسوولان نگاه ما باید نگاهی برادرانه باشد و در پیگیری مطالبات مردم  زبان تند و نا به جا نداشته باشیم.
وی افزود: در صورت انجام همه پیگیری‌ها و عدم دریافت نتیجه آخرین مرحله کار طرح گلایه‌ها آن هم با رعایت انصاف و زبانی نرم  در خطبه‌های نماز جمعه است.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: وحدت در میان مردم از همه اقوام و مذاهب یکی از نیازهای ضروری و دارای اولویت جامعه اسلامی بویژه در استان ما است و متاسفانه گاهی برخی علمای شیه و سنی به علت عدم شناخت از فضای سیستان‌وبلوچستان باعث ایجاد تفرقه و درگیری می‌شوند.
وی با تاکید بر حل مشکلات میان شیعه و سنی خاطرنشان کرد: باید نمونه عملی وحدت را نشان دهیم و نیازمند کرامت‌های اخلاقی، از خودگذشتگی، ایثار، انصاف، تواضع، بصیرت، هوشیاری و پرهیز از خودخواهی، تکبر و کارهای جاهلانه هستیم.
آیت الله محامی با اشاره به اهتمام جدی به امر به معروف و نهی از منکر تاکید کرد: دو واجب فراموش شده ابزاری برای اصلاح جامعه و نیازمند اقدامات مختلف از جمله احیای ستادهای امر به معروف و نهی از منکر و نیز ارائه آموزش است.
وی با اشاره به تدوین اطلس نیازهای فرهنگی هر شهرستان از سوی ائمه جمعه خاطرنشان کرد: تدوین این سند برای اطلاع از نقاط ضعف و برنامه‌ریزی در جهت رفع موانع و مشکلات و اولویت بندی کار بسیار مهم است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.