به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، ویروس کرونا دارای ابعاد بسیار پیچیده و ناشناخته است و بزرگترین دانشمندان و متخصصان هم هنوز نتوانستهاند دورنما و فرجام این بیماری را تخمین بزنند ولی آنچه مشخص است اگر ملاحظات مؤثر انجام نشود و رعایت پروتکلها مورد توجه قرار نگیرد، افتوخیز ویروس به صورت طبیعی گسترش پیدا میکند، شرایط ثبات و پایداری که با تلاش فراوان به دست آمده از دست میرود و منجر به افزایش مبتلایان و بستریها میشود.
واکسیناسیون عمومی؛ تنها راه مقابله با کرونا
تنها راه مقابله با کرونا رعایت پروتکلهای بهداشتی و اقناعسازی و تشویق و ترغیب شهروندان برای انجام واکسیناسیون است، چرا که امروز کرونا به مهمترین تهدید زیستی تبدیل شده است؛ موضوعی که ایرج کارخائی، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان نیز بر آن تأکید کرده و گفته است: امروز مهمترین تهدید از لحاظ پدافند زیستی بحث بیماری کرونا است که آسیبپذیری آن القای عادی شدن، سهلانگاری و بیتوجهی به این ویروس در جامعه است.
وی تأکید کرد: بهترین مداخلات برای کنترل و کاهش بار بیماری کووید-19 واکسیناسیون جامعه است. واکسیناسیون تکلیف همگانی و حقی عمومی است و عدم استفاده از واکسن باعث آسیبپذیری جامعه میگردد.
آنچه مشخص است هر چه میزان پوشش واکسیناسیون افزایش یابد باعث خواهد شد شاهد کاهش جهشها و سرعت پیدایش آنها باشیم.
جعفر جندقی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی سمنان نیز با بیان اینکه تاکنون از جمعیت بالای 12 سال در استان سمنان 81.8 درصد دوز اول و 45.3 درصد دوز دوم را دریافت کردهاند، گفت: واکسیناسیون عمومی راه پیشگیری از همهگیری کرونا و آسیبپذیری هر چه بیشتر جامعه است.
بستری 23 بیمار جدید مبتلا به کرونا در سمنان
نوید دانائی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان پیرامون آخرین آمار شیوع بیماری کرونا بیان داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون 45 هزار و 777 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی پی.سی.آر در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شدهاند.
وی تصریح کرد: در 24 ساعت گذشته (از بیست و هشتم الی بیست و نهم مهرماه سال جاری) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 23 بیمار مثبت جدید مبتلا به کووید-19 در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: بدین ترتیب مجموع بیماران بستری شده در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون به 10 هزار و 109 نفر رسیده است و 35 هزار و 668 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.
دانائی ادامه داد: کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید 19 از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه به هشت هزار و 964 نفر رسید.
رضا چمن، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: تاکنون 57 هزار مراجعه با علائم کرونا به مراکز درمانی را شاهد بودهایم و 23 هزار بیمار قطعی کرونا در شاهرود و میامی شناسایی شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: ابتدای شیوع کرونا تاکنون 66 هزار تست پی سی آر فقط در شهرستانهای شاهرود و میامی گرفته شده است.
رعایت پروتکلهای بهداشتی نظیر استفاده از ماسک از خانه تا خانه و رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی بهعنوان مهمترین و اثرگذارترین راهها برای پیشگیری از ابتلا به کرونا است که عموم مردم باید آن را مدنظر قرار دهند.
انتهای پیام/363/ ت