به گزارش ایرنا، این جشنواره روز جمعه در روستای طولش از توابع بخش مرکزی خلخال برگزار شد و جمع کثیری از علاقمندان به ورزشهای بومی و محلی در سنین مختلف در آن شرکت کردند.
رئیس اداره ورزش و جوانان خلخال به خبرنگار ایرنا گفت: روستای طولش به عنوان پایلوت بازیهای بومی و محلی استان اردبیل انتخاب شده و مردم این روستا در برگزاری جشنواره مشارکت خوبی کردند .
سید ناصر میرمرسلی اظهار کرد: بازیهای بومی و محلی جزء ساختارهای زندگی روستایی و شادی آفرین بوده و در بیشتر روستاهای شهرستان خلخال در سالهای گذشته رونق داشته است.
وی با بیان اینکه برپایی جشنوارههای فرهنگی، ورزشی، بومی و محلی فرصتی برای احیای آئینها، رسوم و بازیهایی سنتی است، افزود: برگزاری جشنوارههای بومی و محلی ظرفیتی برای پیوند نسل های دیروز و امروز در یک جامعه است.
وی اظهار کرد: بسیاری از بازیهای سنتی، غذاها، پوشش مردان و زنان و صنایع دستی که در کنار این جشنوارهها اجرا میشود یادآور سنتهای غبار گرفته گذشتگان ماست.
وی با اشاره به نهادینه کردن بازی در فضای واقعی به جای گسترش روزافزون سرگرمی در فضای مجازی در این جشنواره بیان کرد: زندگی نسلهای گذشته جذابیتیهایی دارد که نه در فضای مجازی بلکه در محیطی عملی و واقعی باید آن را تجربه کرد.
ایوب طالبپور، رئیس هیات بازیهای بومی و محلی شهرستان خلخال نیز گفت: در اولین جشنواره بومی و محلی که با محوریت ورزش و سلامت در این روستا برگزار شد، بازیهای بش داش، چلینگ آغاچ، قیش وردی، بورک آپاردی و طناب کشی، با حضور اهالی روستا برگزار شد و در پایان از ۳۰ نفر از برگزیدگان این جشنواره و مسابقات فرهنگی روستا تجلیل شد.
ورزشهای بومی و محلی که قدمت تاریخی در خلخال دارند علاوه بر ایجاد تحرک در افراد برای زندگی سالم، عملکرد مغز را بهبود داده ، وموجب افزایش فعالیت اجتماعی، همدلی و شادی و نشاط میشوند و ترویج و گسترش اینگونه بازیها میتواند در افزایش سلامت و نشاط اجتماعی و بهخصوص جوانان موثر باشد.
خلخال در جنوب اردبیل واقع است.