به گزارش ایرنا، سید مجتبی حسینی پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران سهم اقتصادی استان را هم اکنون۲ درصد ذکر کرد و افزود: در این زمینه سهم هر بخش مشخص است.
وی اظهارکرد: برای تحقق این عدد در صورت استفاده مناسب از منابع داخلی استان این امر امکان پذیر است.
حسینی پور با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم برای تغییر ریل،بودجه و برنامهریزی است، گفت: عزم دولت مردمی آیت الله سید ابراهیم رئیسی هم اصلاح سیاستهای کلان است و در این راستا شاخصهای کلان اقتصادی مورد تاکید در بودجه سال ۱۴۰۱ است و هر استانی براساس سند آمایش و ظرفیتهای خود، این شاخص ها را تعریف و هدفگذاری می کند.
حسینیپور تصریح کرد: الگوی بودجهریزی مبتنی بر برنامه با اهتمام به رشد اقتصادی و سوق دادن پروژه محوری به اقتصاد محوری است و هدف دولت از این رویکرد اثربخشی بر زندگی و رفاه مردم و برقراری عدالت اقتصادی در جامعه است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد خاطرنشان کرد: در این رویکرد هرگونه رشد اقتصادی مدنظر نیست بلکه باید رفاه و آسایش مردم را به دنبال داشته باشد.
همچنین معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت وبرنامه ریزی یزد گفت:رشد اقتصادی استان در ۱۰ سال گذشته به جز یک سال مثبت بود.
مجید دهقانی زاده با بیان اینکه استان به لحاظ اقتصادی، در زمره اقتصادهای کوچک قرار دارد، افزود: برای تحقق رشد ۸.۳ درصد نیازمند منابع مالی بالایی است که از طریق بخش دولتی امکان پذیر نیست بلکه بخش خصوصی در این امر باید مشارکت کنند زیرا که رشد اقتصادی در استان توسعه و رفاه مردم را به دنبال دارد.
به گفته وی استان یزد از سرانه درآمد بالایی در کشور برخوردار هست به نحوی که در صورت حذف درآمدهای نفتی، همواره جزو استان های برتر کشور است.
دهقانیزاده با اشاره به سند آمایش استان در افق سال ۱۴۲۴ اشاره کرد و یادآور شد: سند شامل توسعه مبتنی بر حفظ و تقویت برند و هویت یزدی، اقتصاد دانشبنیان متکی بر مزیتهای استان و تولید علم و فناوری و پرورش نخبگان آبادگر از موضوع های اصلی این سند است.
وی در ادامه با اشاره به رشد ۶۲ درصد اعتبار عمرانی استان در سالجاری نسبت به سال گذشته گفت: مجموع بودجه عمرانی استان در سال جاری ۹۰۵ میلیارد تومان است که با توجه به بحثهای تورم و تخصیص اعتبار، سهم بالایی نیست و با تجهیز و بسیج سایر منابع میتواند منجر به اتفاق های خوبی در استان شود.
وی با بیان اینکه این عدد سال گذشته ۵۵۰ میلیارد تومان بود، ادامه داد:براساس سال مالی جدید تاکنون ۵۰ درصد از مجموع اعتبار استان تخصیص یافته است.
به گفته دهقانیزاده هم اکنون یکهزار و ۶۰۰ طرح بزرگ و کوچک فعال در دست اجراست که ۲۷۵ مورد آنها جزو طرحهای احداثی و توسعهای است.
وی خاطرنشان کرد: ۸۰ مورد از این طرحها تحت عنوان پروژههای سبز تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.
وی تصریح کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون ۳۴ طرح در استان به بهره برداری رسید.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت استان یزد هم گفت: توسعه به دست نیروی انسانی شکل میگیرد لذا تربیت نیروی انسانی توسعه گرا در دستور کار مسئولان استان است.
جعفر رحمانی خاطرنشان کرد: هم اکنون ۵۰ هزار نفر در دستگاههای اجرایی استان مشغول به فعالیت هستند که ۶۲ درصد مرد و بقیه زن هستند.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه «پاکنا» در راستای ساماندهی نیروی انسانی دستگاههای اجرایی گفت: این سامانه علاوه بر شفافسازی، شرایط را برای نظام بودجهریزی کشور نیز تسهیل میکند.
همچنین معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت یزد گفت: سالانه ۳۰ طرح آمارگیری در استان انجام می شود و طبق قانون، اطلاعات جمع آوری شده از مردم ،کاملا محرمانه است .
حمید فخرالدین به برخی از شاخصهای آماری استان اشاره کرد و یادآور شد: استان براساس جمعیت در رتبه ۲۴ کشور قرار دارد.
وی نرخ بیکاری سال گذشته استان را ۱۱.۱ درصد بیان کرد و گفت: این رقم در تابستان امسال برای استان یزد ۱۳.۶ درصد بود.
استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند.