علی اف و اردوغان که برای افتتاح و کلنگ زنی چند پروژه عمرانی در قره باغ با یکدیگر دیدار کردند، اظهارات تحریک آمیز و خصمانه خود را درباره تحولات منطقه و ایران تکرار کردند.
به گزارش «پارسینه»، الهام علی اف و رجب طیب اردوغان، روسای جمهور جمهوری آذربایجان و ترکیه، روز سه شنبه در جریان دیدار دو جانبه و حاشیه آن بار دیگر اظهارات تحریک آمیز خود علیه ایران را تکرار کردند.
علی اف در این دیدار که در منطقه آزاد شده قره باغ صورت گرفت با بیان رابطه دو کشور به صورت رسمی به سطح همپیمانی ارتقا یافته است، اظهار داشت: «کریدور زنگه زور تمام جهان ترک را متحد خواهد کرد. هم ترکیه و هم [جمهوری] آذربایجان برای تحقق کریدور زنگه زور گامهای لازم را برخواهند داشت.»
این اظهارات علی اف به بند ۹ توافق آتش بس جمهوری آذربایجان و ارمنستان اشاره دارد که گفته شده است «در بند ۹ این توافق آمده است: باید همه اتصالات اقتصادی و حمل و نقلی در منطقه باز شود. جمهوری ارمنستان باید امنیت محورهای مواصلاتی حمل و نقلی بین مناطق غربی جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان را تضمین کند تا حرکت بدون مانع افراد، وسایل نقلیه و بار در هر دو جهت ترتیب داده شود. گارد مرزی سرویس امنیت فدرال روسیه مسئول نظارت بر محورهای حمل و نقل خواهد بود. مطابق توافق طرفها، محورهای حمل و نقل جدیدی برای اتصال جمهوری خودمختار نخجوان و مناطق غربی جمهوری آذربایجان ایجاد میشود.»
همانطور که روشن است در این بند هیچ اشارهای به محور خاصی نشده است، در حالی که مقامات جمهوری آذربایجان تلاش میکنند تا از کریدور زنگه زور به عنوان مسیر ارتباطی دو قسمت یاد کنند. این ادعا در حالی مطرح میشود که ایجاد چنین مسیری عملا به معنای حذف دسترسی ایران به مسیر ترانزیتی ارمنستان است و بنابراین توافقی که به ضرر طرف ثالث باشد عملا امکان اجرا ندارد.
اردوغان هم که برای افتتاح فرودگاه بین المللی فضولی به قره باغ سفر کرده بود، با تکرار ادعاهای همتای باکویی خود مدعی شد که یک روز مسیر زنگه زور به استانبول متصل خواهد شد و همسایگان جمهوری آذربایجان از جمله ایران، گرجستان و ارمنستان از آن بهرهمند خواهند شد.
البته اظهارات مداخله جویانه اردوغان به حضورش در قره باغ محدود نماند. رئیس جمهور ترکیه در مسیر بازگشت به کشورش در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره واکنش ایران به حضور اسرائیل در جمهوری آذربایجان و همکاری تهران و ایروان گفت: «علی اف به من گفت کشورش هیچ رابطه خاص و ویژهای با اسراییل ندارد و جمهوری آذربایجان بر اساس منافع خود این حق را دارد که هر نوع کالایی را با اسراییل مبادله کند، همان طور که با دیگر کشورها مبادلات تجاری دارد و رابطه آذربایجان با اسراییل همانند رابطه با دیگر کشورها ادامه خواهد یافت.»
اردوغان ادامه داد: «در این زمینه هیچ کشوری نباید به سازوکارهای تصمیمگیری کشورهای دیگر تاثیری بگذارد و نمیتواند هم بگذارد. امیدواریم ایران در این باره عاقلانه رفتار کرده و مشکلی بین ایران و جمهوری آذربایجان ایجاد نشود.»
منبع خبر "
پارسینه" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.