(تصاویر) بام‌های طلایی خرو

فرارو پنج شنبه 06 آبان 1400 - 11:50
اگر تا به حال نام خرو به گوشتان نخورده باید بدانید که خَرو شهری سرسبز و ییلاقی در استان خراسان رضوی است. این شهر در دامنه‌های بینالود و در شکاف کوه جای گرفته است. شهر خرو در ۱۸ کیلومتری نیشابور قرار دارد و شهرت خود را مدیون باغ‌های سرسبز و انبوهی است که هر ساله با آلو‌های خوش رنگ خود جلوه‌ای فوق العاده به این شهر می‌بخشند و آن را به شهر بام‌های طلایی مشهور کرده‌اند. در این شهر می‌توان با مراحل برداشت آلو، خشک، کردن، پوست کندن، تهیه لواشک و یا محصولات دیگری که از آلوی بخارا تهیه می‌شود آشنا شد. مراحل تهیه آلو خورشتی به این شکل است که پس از چیدن آلو‌ها توسط مردان، کار بانوان منزل آغاز می‌شود. آن‌ها آلو‌ها را ۲۴ ساعت درون آب نمک قرار داده و سپس پوست آلو‌ها را می‌گیرند و آن‌ها را درون سبد‌های حصیری و چوبی ریخته و باید آن‌ها را ۴۸ ساعت زیر نور خورشید بگذارند تا خشک شود. هر ساله بیش از ۵ هزار تن آلوی خشک از این شهر به بازار‌های داخلی و خارجی عرضه می‌شود. برداشت آلو بخارا در شهر خرو پایتخت آلوی کشور به روز‌های پایانی خود رسید و پیش بینی می‌شود از ۳هزار هکتار از باغات آلوی شهرستان زبرخان بیش از ۳۰ هزارتن آلو برداشت شود.

عکاس: سید رسول عزیزی/ میزان

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.