به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، شرکتهای دانشبنیان با هدف توسعه فناوریهای نوین، تولید ثروت در جامعه، اشاعه دانش، ترویج کارآفرینی، ایجاد مشاغل جدید، توسعه و پایدار کردن اقتصاد دانشبنیان و توسعه بهرهوری اقتصادی ایجاد میشوند. در این راستا و برای توسعه چنین شرکتهایی، در دنیایی که دانایی حرف اول را میزند نیاز است مراکز حمایتی که بتوانند همهجانبه از توسعه و پیشرفت این شرکتها حمایت کنند به وجود آیند.
به فرموده رهبر معظم انقلاب، شرکتهای دانشبنیان یکی از بهترین مظاهر و مؤثرترین مؤلفههای اقتصاد مقاومتی به شمار میروند، ازاینرو توسعه اقتصاد دانشبنیان در کشور و دانشهای مهارت محور و ورود علم به چرخه اقتصاد بسیار حائز اهمیت است.
قطعاً در این میان دانشگاهها با ایجاد مراکز رشد نقش بسیار مهمی در اقتصاد دانشبنیان و توسعه اقتصادی از طریق فروش خدمات علمی و مهارتی دارند و باید در این راستا هدایت فارغالتحصیلان دانشگاهها به راهاندازی مؤسسات خصوصی دانشبنیان و حمایت از آنها از طریق پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد برای کاهش مخاطرات احتمالی حائز اهمیت است.
رضا نقدی، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان در خصوص اهمیت ایجاد مراکز رشد گفت: منفعت تأسیس چنین مراکزی موجب حمایت و تشویق افراد صاحب ایده به سمت ایجاد شرکتهای کوچک و متوسط میشود و بسترها برای کارآفرینی، نوآوری و خلاقیت هموار میشود.
وی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان موفق به اخذ مجوز فعالیت کانون شکوفایی خلاقیت و نوآوری شده است، گفت: این دانشگاه بهرهمند از توان افراد متخصص است و با بهرهگیری از ظرفیتهای خود در راستای تحقق اهدافش بهعنوان دانشگاهی کارآفرین و اشتغالزا گام برمیدارد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان خاطرنشان کرد: دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان در کشور دومین دانشگاه فنی و حرفهای در سطح کشور است که موفق به کسب مجوز مرکز رشد در بین تمامی استانها شده است.
نقدی از جمله مزایای ضرورت و منافع تأسیس مرکز رشد را بسترسازی جهت ایجاد فرصتهای شغلی مناسب، جذب صاحبان ایده و افراد خلاق در منطقه بهویژه در زمینه تجارت و بازرگانی، مطرحشدن استان در حوزههای فعالیت مرکز رشد در سطح کشور، تجاریسازی نتایج تحقیقات کاربردی و تولید ثروت، کمک به خلق ایده و جذب تیمهای کارآمد و ایجاد واحدهای فناور و تلاش در جهت ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان و حرکت بهسوی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.
وی گفت: تمرکز بر مزیتهای نسبی استان شامل صنعت، انرژی، معدن، گیاهان دارویی و گردشگری، ایجاد تعامل مؤثر و سازنده با سایر فعالان زیستبوم نوآوری کشور از قبیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی کشور، دانشگاهها، شتابدهندهها، صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر و سایر دستگاههای اجرایی مرتبط از جمله دیگر مزیتهایی است که با ایجاد مراکز رشد دنبال میشود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان بیان کرد: ساخت انواع کامپوزیتها و نانو کامپوزیتهای طبیعی و مصنوعی، طراحی و ساخت انواع چوب پلاست – MDF و سایر فراوردههای سلولزی، طراحی و ساخت برد الکترونیکی جهت هرگونه تحقیقات و انجام پروژه – ساخت رباتهای مسیریاب و...، طراحی هر نوع مدارهای فرمان توسط plc، طراحی اپلیکیشنهای کاربردی (کامپیوتر نرمافزار - سختافزار)، تولید هرگونه قطعه صنعتی، طراحی نرمافزار و اپلیکیشنهای مورد نیاز، تست مقره - تست روغن ترانس، آزمایشگاه فنی مکانیک خاک و اجرا و مشاوره در زمینه احداث نیروگاه خورشیدی در توانهای مختلف از جمله مهمترین حوزههای تخصصی فعالیت مرکز رشد است.
نقدی تأکید کرد: تجاریسازی ایدههای فناور در دانشگاه، کارآفرینی و توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش و فن در استان و کشور را از مهمترین اهداف این مرکز رشد برشمرد و گفت: اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری از سوی کارآفرینان جزو اولویتهای مرکز رشد دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان است.
به گزار ش تسنیم؛ در استان سمنان 23 مرکز علمی و دانشگاهی بدون احتساب مراکز فنی و حرفهای وجود دارد و تعداد دانشجویان این مراکز بیش از 60 هزار نفر است و از طرفی ظرفیتهای بینظیر در استان برای توسعه اقتصادی در بخشهای مختلف صنعتی، معدنی و کشاورزی وجود دارد که لازم است تمامی این شاخصها با گره خوردن به ظرفیتها با ایجاد مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان با محوریت دانشگاه و مراکز فنی و حرفهای میتواند منجر به توسعه و پویایی اقتصاد شود.
انتهای پیام/363/ ع