نمایش یادگارهای «لرد بایرون» در اسکاتلند

ایرنا چهارشنبه 12 آبان 1400 - 13:08
تهران- ایرنا- مجموعه‌ای از یادگارهای آخرین سفر «لرد بایرون» به یونان، در دانشگاه ادینبرای اسکاتلند به نمایش گذاشته شد.
نمایش یادگارهای «لرد بایرون» در اسکاتلند

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از روزنامه گاردین، مجموعه‌ای از متعلقات لرد بایرون، شاعر و ادیب بزرگ انگلیسی، در دانشگاه ادینبروی اسکاتلند به نمایش گذاشته شده‌اند. این یادگارها از سفر پایانی او به یونان هستند، کشوری که او مرتب به آن سفر می‌کرد.

جورج گوردون بایرون (George Gordon Byron) در ابردین شایر اسکاتلند بزرگ شد اما از حامیان پروپاقرص جنگ یونانیان برای رسیدن به استقلال بود، نبردی که ۲۰۰ سال قبل آغاز شد و به مدت ۱۱ سال ادامه داشت. بایرون در سال ۱۸۲۴ در شهر میسولونگی از پایگاه‌های اصلی نیروهای یونانی در جنگ‌ با عثمانیان درگذشت.

یادگارهای این نمایشگاه که نگاهی است بر روابط اسکاتلند و یونان در اوایل قرن نوزدهم، از ارتباط بایرون با خاستگاه دمکراسی جهان حکایت دارند؛ بایرون اولین بار در روز کریسمس سال ۱۸۰۹، یعنی زمانی که یونان هنوز تحت حکمرانی عثمانی‌ها بود، به آتن قدم گذاشت. وی از شهرت خود برای جلب نظر بین‌المللی به خواسته یونان برای آزادی استفاده کرد. او در سال ۱۸۲۳ که دو سال از شروع انقلاب یونان گذشته بود به این کشور بازگشت و تا آن زمان به یکی از فداییان نهضت آزادی یونان تبدیل شده بود. اوایل امسال یک چک قدیمی از بایرون کشف شد که نشان می‌دهد سخاوت ۲۰۰ سال پیش این شاعر رمانتیک بود که راه را برای ساخت یونان مدرن هموار کرد.

الَسدِیر گرنت (Alasdair Grant) متصدی نمایشگاه دانشگاه ادینبرا درباره بایرون می‌گوید: زمانی که بیشتر گردشگران بزرگ برای بازدید از گنجینه‌های باستان شناختی آتن به آن سفر می‌کردند، ویرانه‌های این شهر برای بایرون حکم مزار یک ملت را داشت. وی در میان این نمادهای مرگ در زبان زنده یونانیان به دنبال حیات می‌گشت. او از همین رو شروع به تهیه فهرستی از عبارت‌های کاربردی زبان یونانی مدرن در یک دفترچه کرد.

نمایشگاه یادگارهای بایرون به میزبانی مدرسه تاریخ، دوره کلاسیک و باستان‌شناسی دانشگاه ادینبرا و مرکز مجموعه‌های تحقیقاتی این دانشگاه از ۲۹ اکتبر ۲۰۲۱ (۷ آبان ۱۴۰۰) برگزار شده و تا ۲۹ ژانویه ۲۰۲۲ (۹ بهمن) ادامه دارد.  

لرد بایرون، زاده ژانویه ۱۷۸۸ در لندن، یکی از چهره‌های تأثیرگذار دوره رمانتیسم انگلستان بود. وی در سن ۱۹ سالگی اولین مجموعه شعر خود را با عنوان ساعات فراغت منتشر کرد و با اعتراض منتقدانی چون هنری بروم روبه‌رو شد. لرد بایرون جوان دو سال بعد با انتشار شعری طنز با عنوان شعرای انگلیسی و منتقدان اسکاتلندی پاسخ دندان‌شکنی به این انتقادها داد. وی در همان سال توانست یکی از صندلی‌های مجلس اعیان انگلیس را نیز از آن خود کند.

از آثار این شاعر پرآوازه رمانتیک می‌توان به زندانی شیلان (۱۸۱۴) و نمایشنامه مانفرد (۱۸۱۷) اشاره کرد. مشهورترین اثر وی نیز شعر روایی بلند دن ژوان است که با مرگ او ناتمام ماند. این شاعر و سیاستمدار انگلیسی در سال ۱۸۲۴ میلادی در حالی که به یونانیان در نبرد با نیروهای امپراطوری عثمانی کمک می‌کرد، در ۳۶ سالگی بر اثر بیماری درگذشت.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.