دنیای امروز، دنیای موبایل ها ، گوشی های هوشمند اندروید، آیفون، ویندوز و بلک بری است. آن روزها گذشته است که مردم گوشیهای نواری ساده از برندهای معروفی مانند نوکیا، موتورولا یا سونی اریکسون را در دست داشتند. تعمیرات موبایل به دلیل اهمیت این گجت پرکاربرد در زندگی مدرن، جایگاه ویژه ای پیدا کرده است و حرفه تعمیرات موبایل شغلی پردرآمد در میان مشاغل دیگر، محسوب می شود.
اجزای سخت افزاری موبایل، قطعات فیزیکی یا اجزای یک گوشی هستند. این قطعات شامل LCD(صفحه نمایشگر)، محفظه، کارت حافظه، باتری، برد مدار چاپی (PCB)، کلید روشن/خاموش، CPU، Ram، RF / آی سی شبکه، آی سی پاور، آی سی شارژ، آی سی منطقی، آی سی صوتی و غیره که همگی اشیای فیزیکی هستند که قابل لمس هستند. به زبان ساده، سخت افزار موبایل (درست مانند سخت افزار رایانه شخصی) آن دسته از اجزای گوشی هستند که می توانید آنها را لمس، احساس و بو کنید.
برخی از پرکاربردترین آی سی ها، که تعمیر آن ها نیاز به تخصص و دانش دارند عبارتند از:
آی سی CPU: سی پی یو یا پردازنده، وظیفه پردازش اطلاعات، چه در موبایل چه در هر برد الکترونیکی دیگری که روی آن نصب می شود، را بر عهده دارد. این واحد با تمام اجزا دیگر در ارتباط است.
خازن: همانطور که می دانید خازن قطعه ای است که ولتاژ را در خود ذخیره می کند. هر چند ممکن است در مدارات مختلف، کاربردهای مختلف نیز داشته باشد.
مقاومت: ولتاژ را کاهش می دهد.
آی سی حافظه: از سه آی سی رم، فلش و E2PROM تشکیل شده است.
آی سی FLASH: سیستم عامل گوشی را در خود نگه می دارد و برای کار نیازی به ولتاژ ندارد.
آی سی RAM: حافظه ای کوتاه مدت است و فقط تا زمانی اطلاعات را نگه می دارد که گوشی روشن باشد.
آی سی E2PROM: همان phone memory یا حافظه بلند مدت تلفن همراه است. تمام اطلاعاتی مانند مخاطبین، عکس ها، ویدئوها، پیام ها و سایر داده ها را در خود نگه می دارد.
برد موبایل: این برد ها در هفت لایه طراحی شده اند. در هر لایه مدارات مختلفی تعبیه و کار گذاشته شده است. مدارها در قسمتی از برد به هم وصل می شوند. به این قسمت ها متالیزه گفته می شود.
در دوره های آموزش تعمیرات موبایل ، مباحث در دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری به کارآموزان منتقل می شود. از این رو، در انتهای دوره افراد دانش لازم برای تعمیر نرم افزار و همچنین سخت افزار موبایل را خواهند داشت. همانطور که گفتیم سخت افزار، قسمت هایی از دستگاه تلفن همراه است که می توان دید و آن ها را لمس کرد. به بیانی دیگر، ظاهر موبایلی که در دست ما است، شامل مهم ترین سخت افزارهایی است که در صورت خرابی عملکرد موبایل را مختل کرده و ظاهری زشت به آن می دهد.
قسمت عمده ای از آموزش تعمیرات موبایل ، شامل تعمیرات سخت افزار خصوصا آموزش تعمیرات برد الکترونیکی موبایل است و از این رو این کار اهمیت زیادی دارد. قطعات مختلف یک تلفن همراه، از صفحه نمایشگر گرفته تا باتری، میکروفن، لاجیک برد، اسپیکرها، پورت هدفون و شارژر، بدنه و آی سی های مختلف، همه و همه در معرض خرابی هستند و در قسمت تعمیرات سخت افزار موبایل، به مشکلات آن ها رسیدگی می شود.
در صورتی که سخت افزار موبایل به درستی کار نکند، شما قادر به دسترسی به نرم افزار آن نخواهید بود. در نتیجه قبل از هر چیزی، باید قطعات سخت افزاری و اهمیت کارکرد صحیح هر یک را شناخت. به همین خاطر نیز، تکنسین های تعمیر موبایل، در جلسات قطعه شناسی، با تمام اجزا فیزیکی، محل نصب، عملکرد و اهمیت آن ها در یک تلفن همراه آشنا می شوند.
برای اینکه بتوانید به عنوان یک تکنسین تعمیرات موبایل وارد بازار کار شده و از این راه کسب درآمد داشته باشید، پیشنهاد می کنیم مطالبی که در ادامه آمده است را بخوانید. در دو گام 1 و 2 به صورت کلی و مختصر، کارهایی که از ابتدا تا زمان متخصص شدن نیاز دارید گفته شده است.
در یک موسسه آموزشی معتبر و شناخته شده دوره آموزش تعمیرات سخت افزار موبایل را بگذرانید. این موضوعی نیست که بتوانید به تنهایی و بدون استاد یاد بگیرید. ممکن است ساده و آسان به نظر برسد و یا حتی بتوانید خودتان با خواندن مطالب آموزشی یا تماشای ویدیوهای آنلاین، تعمیرات ساده ای را انجام دهید، اما هرگز به شخصی متخصص تبدیل نخواهید شد.