به گزارش اقتصادنیوز معاملات بازار سهام در روز چهارشنبه درحالی با شیب صعودی ادامه دار دنبال شد که بازار از روز شنبه خود را آماده ورود به کانال 1.4 میلیون واحد میکند.
شاخص کل بورس در هفته ای که سپری شد از محدوده پایین 1.393 میلیون واحد در روز چهارشنبه هفته گذشته تا 1.340 میلیون واحد هم سقوط کرد اما در پایان هفته، این روند برعکس شد و عدد شاخص در نقطه 1.398 میلیون واحد ایستاد. روند معاملات در این روز با تحرکات سمت تقاضا و بهبود اندک شرایط دنبال شد.
اگرچه ارزش صفوف خرید صف های خرید و سرانه خرید حقیقی ها در روز پایانی با شرایط بهتری دنبال شدند اما شرایط فعلی شکننده و ناپایدار است. چالش بازار هم در همین نکته خلاصه میشود که شرایط ممکن است تغییر کند و البته به تناسب این وضعیت دوباره مسیر حرکت شاخص تغییر کند. البته ارزش معاملات خُرد هم فعلا پایین است و نقدینگی در بازار به قدری نیست که بخواهد ارزش معاملات خُرد را متاثر کند.
با توجه به اعلام رسمی از سرگیری مذاکرات برجامی وین از 8 آذر، فعالان بورس در سبد تحلیلی خود عامل مذاکرات برجامی را هم اضافه و به تناسب تحولات و پیشرفت ها تاثیرات اخبار و رخدادهای مذاکرات برجامی را با حساسیت بیشتری دنبال میکنند.
در تحلیل روند بررسی شاخص ها مشخص شد خریداران با از کار افتادن دو موتور رشد بازار یعنی تغییرات مثبت دلار و کامودیتی ها در موقعیت های معاملاتی با تردید و ترس بیشتری دادوستدها را پی گرفتند. ریزش شاخص و افت قیمت ها در نقطه ارزندگی سهام، تحلیلگران را برآن داشت که دوباره برگشت و ورود پول حقیقی ها را تایید کنند. رشد دوباره شاخص البته بعد از جلسه وزیر اقتصاد با حقوقی های بورسی (از روز دوشنبه) تا پایان روز چهارشنبه استمرار داشت اما ورودی پول حقیقی ها به بازار سهام از روز آخر دوباره شروع شد و در این مدت شاهد خروجی پول حقیقی ها در بازار بودیم.
شرایط فعلی اگرچه امیدوارکننده به نظر میآید اما به دلیل توان سمت عرضه ناشی از تردید سمت تقاضا، شکننده و ناپایدار ارزیابی میشود. مولفه و اهرم های رشدی بازار فعلا غیرفعالند و از این رهگذر به نظر میآید بازار با تمام این رویدادها، شنبه 15 آبان را با همان الگوی رفتار روز چهارشنبه 12 آبان پی بگیرد.
سهام ها در یک نقطه ارزندگی مناسبی به سر میبرند و همین عامل از نگاه فعالان بورسی کافی بود تا بخشی از خریداران در روز پایانی هفته تصمیم به تحریک تقاضا بگیرند.