نوروز تقیپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: ایجاد موزه در کنار سایر آثار تاریخی می تواند در جذب بیشتر گردشگران موثر و همچنین معرف قدمت، تاریخ، فرهنگ و هویت شهرستان ری باشد.
وی با اشاره به کشف اشیاء متعدد تاریخی در شهرستان ری، خاطرنشان کرد: هم اکنون این اشیاء به امین الاموال موزه تهران که زیر نظر معاونت میراث فرهنگی استان تهران است تحویل می شود و از آنجا به موزه های مختلف برای نمایش عمومی منتقل می شود ولی اگر شهرستان ری موزه مستقل داشته باشد اشیاء تاریخی ری در شهرستان می ماند.
تقی پور اضافه کرد: ایجاد موزه در کنار آثار تاریخی شهرری مانند چشمه علی، آتشکده ری، ابن بابویه، دژ رشکان، حرم عبدالعظیم(ع) و سایر آثار باستانی و تاریخی می تواند عامل جذب گردشگران شود.
وی با بیان اینکه ایجاد موزه در شهرستان ری دارای ۲ مشکل اساسی است، تاکید کرد: تامین زمین و بودجه از مشکلات ایجاد موزه در شهرستان ری است که اگر محل مشخصی برای ساخت موزه جانمایی شود اداره میراث فرهنگی شهرستان آمادگی تامین بودجه از استان و سایر دستگاه را دارد.
تقی پور یادآور شد: برای ساخت موزه در شهرستان ری نیازمند عزم ملی، استانی و همکاری شهرداری تهران و فرمانداری ویژه شهرستان ری هستیم.
وی در خصوص موزه حرم عبدالعظیم (ع) نیز گفت: این موزه زیر نظر مدیریت آستان است و هیچ ارتباطی با اداره میراث شهرستان ری ندارد.
به گزارش ایرنا، شهرستان ری با ۱۹۸ اثر باستانی از جمله برج و باروی ری شهر باستانی مامورین ، برج طغرل ، آتشکده تپه میل ، قلعه دیر و وجود ۳۲ بقه متبرکه و امامزادگان مجاور و مقبره های عالمان و مشاهیر از جایگاه والای تاریخی برخوردار است.
تاریخ پیدایش ری که به معنای شهر سلطنتی است به زمان اقوام آریایی میرسد و بر اساس گفته کارشناسان از تمام شهرهای ماد بزرگتر بود.
ری در بخشی از دوره زیاریان و نیز سلجوقیان پایتخت ایران بودهاست.
بنابر آنچه که در اوستا آمده است ری سیزدهمین شهری است که درجهان ساخته شدهاست.