گندم‌کاران بوشهری بعد از درو پول کود را بپردازند

خبرگزاری ایسنا شنبه 15 آبان 1400 - 12:44
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: گندم‌کاران بوشهری می‌توانند معادل ۱۵ درصد از ارزش تولید محصول کودهای ازته و فسفاته دریافت کنند و هنگام مراجعه به سیلوها برای تحویل محصول وجه آن را بپردازند.
گندم‌کاران بوشهری بعد از درو پول کود را بپردازند

گندم در استان بوشهر پس از گوجه فرنگی خارج فصل و خرما سومین محصول کشاورزی از لحاظ میزان تولید است.

کاشت گندم در استان بوشهر هر سال از نیمه آبان ماه آغاز و برداشت آن نیز از اواخر فروردین انجام می‌شود اما امسال باتوجه پیش بینی هواشناسی مبنی بر کاهش میزان و تاخیر بارندگی پاییزی در این استان کاشت این موضوع با تاخیر همراه شده است اما اکنون با بارش اولین باران پاییزی انتظار میرود که کاشت این محصول استراتژیک در استان آغاز شود.

براساس اعلام مدیرکل هواشناسی استان بوشهر، بیشتر مدل‌های اقلیمی نشان می‌دهد بارش‌های این استان در فصل پاییز امسال به طور چشمگیری کمتر از میانگین بلندمدت خواهد بود.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی پیش از شروع فصل پاییز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: بیشتر مدل‌های اقلیمی نشان می‌دهد بارش‌های این استان در فصل پاییز امسال کمتر از میانگین بلندمدت و وضعیت دمایی از میانگین بلندمدت بیشتر خواهد بود.

زهرا راستگو ادامه داد: طبق نقشه‌های پیش‌بینی فصلی که در ماه سپتامبر صادر شده است حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش بارندگی در فصل پاییز برای استان بوشهر را شاهد خواهیم بود که البته با نزدیک‌تر شدن به تغییر فصل پیش‌بینی‌ها دقیق‌تر می‌شود و احتمال اینکه پیش‌بینی‌ها تغییر کند وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: مطابق اقلیم استان بوشهر تا نیمه آبان بارندگی پاییزی و سیستمی نداریم و بارش‌ها همرفتی هستند، اما بارش‌های سیستمی استان بوشهر اغلب از نیمه آبان به بعد شروع می‌شود در طول این سال‌ها بیشتر بارندگی مربوط به آذر بوده است.

به گزارش ایسنا، کشاورزان بوشهری که این روزها چشم به آسمان در تکاپو برای فراهم کردن مقدمات شخم زدن و پراکندن بذرهای خود در دل زمین هستند برخی مشکلات از جمله افزایش قیمت نهاده‌ها و هزینه‌های کشاورزی را عامل تردید و نگرانی‌ خود در این زمینه عنوان می‌کنند.  

خسرو عمرانی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در سال زراعی جاری بیش از ۸۸ هزار هکتار اراضی به صورت کشت دیم و ۱۵ هزار و ۴۵۰ هکتار کشت آبی گندم در استان بوشهر انجام خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود ۱۰۰ هزار تن گندم از این اراضی برداشت شود.

وی با بیان اینکه ۱۱هزار بذر برای کشاورزان گندم کار استان بوشهر تامین و در حال توزیع است، اضافه کرد: تلاش شده است تا حداکثر نیاز استان تامین شود و  در صورت وجود اقلیم مناسب و بارندگی خوب اگر کمبودی در زمینه تامین بذر وجود دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه ۱۱ رقم بذر در استان تولید و توزیع می‌شود، تصریح کرد: امسال یکی از اهداف تنوع‌بخشی ارقام بذر کشت دیم با توجه به گستردگی راضی دیم در استان است.

عمرانی با توجه با تاخیر در شروع بارندگی توصیه می‌شود کشاورزان کاشت گندم را به تعویق بیاندازند، بیان کرد: سال‌هایی که بارندگی با تاخیر شروع می‌شود اما در ادامه بارندگی مطلوب است محصول گندم پربار می‌شود.

به گزارش ایسنا، گندمکاران بوشهری در طول چند سال اخیر با افزایش چند برابری قیمت نهاده‌های کشاورزی و هزینه‌های کاشت روبه‌رو شده‌اند که آنان را برای فراهم کردن مقدمات عملیات کشت دچار تردید کرده‌است و خواهان توجه بیشتر دولت هستند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر قیمت خرید تضمینی گندم را هفت هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: بهای خرید این محصول نسبت به پارسال ۵۰ درصد افزایش داشته است.

عمرانی از اجرای طرح کشت قراردادی گندم در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: کشت قرادادی در خودکفایی گندم موثر است و می‌تواند از دغدغه بهره برداران برای تامین نهاده‌های کشاورزی مورد نیاز بکاهد در این طرح با انعقاد قرارداد از پیش تعیین شده به صورت هدفمند به تولید محصولات کشاورزی پرداخته می‌شود.

وی در ادامه گفت: هماهنگی‌های لازم بین ادارات کل غله و خدمات بازرگانی استان ها ، شرکت بازرگانی دولتی ایران ، شرکت حمایتی کشاورزان این استان انجام گرفته است تا کشاورزان بتوانند ۱۵ درصد از ارزش تولید محصول خود را کودهای ازته و فسفاته دریافت کنند و هنگام مراجعه به سیلوها برای تحویل گندم وجه کودهای دریافتی را از مبلغ پرداختی بپردازند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطرنشان کرد: قیمت کودهای دریافتی کشاورز معادل قیمت دولتی در شبکه رسمی است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.