بحران پناهجویان در اروپا

صدا و سیما شنبه 15 آبان 1400 - 15:56
صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، گزارشی درباره افزایش آمار پناهجویان به اروپا منتشر کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما شبکه تلویزیونی سی ان ان از انتشار گزارش صندوق کودکان ملل متحد -یونیسف- در ارتباط با بحران پناهجویان در اروپا خبر داد.

بر اساس این گزارش، در حالی که در مجموع تعداد پناهجویانی که وارد یونان می‌شوند در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است، اما ارقام مربوط به سه ماهه سوم نشان می‌دهد تعداد پناهجویان وارد شده به یونان در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۰, ۶۰ درصد افزایش داشته است.

یونان حدود ۱۲۰ هزار پناهجو و مهاجر را در خود جای داده است که بیشتر آن‌ها اهل افغانستان، سوریه و پاکستان هستند.

سیستم در هم شکسته و ناکارآمد پناهجویان در اروپا سبب شده است شمار زیادی از پناهجویان مستأصل دست به سفر‌های خطرناک و گاهی اوقات مهلک دریایی بزنند. اکنون برخی از آن‌ها در کانون تنش‌ها بین یونان و ترکیه قرار گرفته اند.
نخست وزیر یونان وعده داد در ارتباط با این ادعا تحقیقاتی انجام خواهد داد که گارد ساحلی این کشور در مرز‌های یونان پناهجویان را باز می‌گرداند.

آرون دیمون خبرنگار سی ان ان مستقر در ترکیه گزارش داد: این قایق در تاریکی هوا سرگردان در دریا شده است. نیرو‌های گارد ساحلی ترکیه سرعت خود را افزایش می‌دهند. این رویداد جدیدی برای ترک‌ها نیست. این رویدادی معمولی برای آنهاست که طی سال‌ها در پی تلاش‌های فزاینده پناهجویان و مهاجران برای رساندن خود به اروپا تشدید شده است. به نظر می‌رسد بچه‌ها هم در قایق حضور دارند. در حالی که به قایق حامل پناهجویان نزدیک می‌شویم می‌توانیم ببینیم که امواج دریا سبب شده است آب وارد این قایق کوچک شود. یونانی‌ها ترک‌ها را در جریان مکان این قایق قرار داده اند. این همان اتفاقی است که به صورت منظم در این منطقه روی می‌دهد. اکنون بیش از یک سال است که نیرو‌های گارد ساحلی یونان پناهجویانی را که در تلاش برای رساندن خود به مرز‌های کشورشان هستند به عقب می‌رانند. یونان همچنان قاطعانه این موضوع را رد می‌کند. یونان باند‌های تبهکار و همچنین قاچاقچیان انسان را عامل تلاش این افراد برای ورود به اروپا می‌داند.

اما این موضوع به صورت گسترده توسط رسانه‌ها و همچنین گروه‌های حقوق بشری گزارش شده است. آن‌ها خواستار تحقیقاتی در این باره توسط مقامات بلندپایه اتحادیه اروپا شده اند. این پناهجویان مستأصل شده اند و این راه را امتحان می‌کنند، به ویژه که در حال حاضر شانس رسیدن به موفقیت در مقایسه با گذشته بسیار کمتر شده است. دلیل این موضوع افزایش احساسات ضد پناهجویان است. یونان خواهان آن‌ها نیست و در نهایت دیگر کشور‌های اروپایی هم خواهان ورود این افراد نیستند.

راندن پناهجویان به سمت دریا نقض قوانین بین المللی محسوب می‌شود. حتی اگر این افراد پرونده مشروع و موجهی برای پناهندگی داشته باشند، بیشتر آن‌ها موفق نمی‌شوند.
این خانواده که یک کودک پنج ماهه دارند اهل سومالی هستند. گفت یونانی‌ها او را مورد ضرب و شتم قرار داده و به درون آب انداختند.
ما خواهان پاسخ گویی مقامات یونانی در ارتباط با این مورد خاص شده ایم، اما پاسخی دریافت نکرده ایم.
محمد در سومالی در بخش ساخت و ساز کار می‌کرد و همچنین بازیکن و مدیر یک تیم فوتبال محلی هم بود. او می‌گوید گروه تروریستی الشباب او را به همکاری با دولت متهم کردند.
وی گفت: آن‌ها گفتند ما شما را می‌کشیم. باید سومالی را ترک می‌کردم. 
ترکیه آن‌ها را از درون آب‌ها نجات می‌دهد، اما رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه می‌گویند کشورش دیگر محلی برای عبور پناهجویان و مهاجران نیست.


کشور‌های غربی از افراد می‌خواهند به صورت قانونی وارد کشورهایشان شوند. اما این سیستم کند و ناکارآمد است. شما چگونه می‌توانید برای ورود به یک کشور دیگر درخواست بدهید در حالی که خطر همواره شما را تهدید می‌کند؟
نوید حبیبی یک خلبان ارتش در افغانستان بود. این سفر برای او و فرزندش بسیار خطرناک و گران بوده است. اما شاید او خوش شانس بوده است. او مدارکی داشت تا بتواند شرایطش را اثبات کند. حدود یک سال پیش او که خلبان یک بالگرد بود توسط طالبان هدف ترور قرار گرفت. نوید همچنین به صورت مستقیم تهدید شد و به شدت وحشت کرده بود. او به همراه خانواده اش فرار کرد. او همه اسناد لازم را با خود دارد. او همچنین مدارک همکاری اش با نیرو‌های ائتلاف را دارد. او همچنین یادداشتی را دارد که مهر طالبان در زیر آن به چشم می‌خورد.


وی گفت: در اینجا نوشته است که کمیسیون قضایی در بلخ حکم کشتن مرا صادر کرده است. زمانی که شما را دستگیر کنیم قطعا شما را خواهیم کشت. شما یا یکی از اعضای خانواده شما را خواهیم کشت. 
اکنون که طالبان کنترل افغانستان را در دست دارد او به گرفتن پناهندگی در آمریکا امیدوار است.
اما شرایط نباید این گونه باشد. جهان غرب، چه آمریکا و چه اروپا، در مدیریت این روند ناکام مانده است. درگیری‌های فراموش شده، افراد فراموش شده از سومالی گرفته تا یمن‏, کنگو، سوریه و افغانستان سبب شده است مردم به امید رسیدن به شرایطی بهتر این مسیر را امتحان کنند و البته آن‌ها شایسته شرایطی بهتر از این هستند. 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.