تکذیب تذکر رئیسی به وزیر اقتصاد/ سه شرط ایران برای بازگشت امریکا به برجام/ وعده محسن رضایی درباره افزایش اختیارات استانداران/ توضیح وزیر بهداشت درباره بازگشایی مدارس

الف دوشنبه 17 آبان 1400 - 20:33
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری- تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.
تکذیب تذکر رئیسی به وزیر اقتصاد/ سه شرط ایران برای بازگشت امریکا به برجام/ وعده محسن رضایی درباره افزایش اختیارات استانداران/ توضیح وزیر بهداشت درباره بازگشایی مدارس

آمار کرونا در ایران

بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۱۷ آبان ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۳۴۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۱۶۴ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۹۹۶ هزار و ۱۵۵ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۷ هزار و ۴۳۹ نفر رسید.

آمار واکسیناسیون در ایران

بنابر اعلام وزارت بهداشت، تا کنون ۵۵ میلیون و ۳۱۹ هزار و ۷۹۵ نفر دُز اول، ۳۹ میلیون و ۴۶۵ هزار و ۹۵۸ نفر دُز دوم و ۱۹۸ هزار و ۶۳۴ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۹۴ میلیون و ۹۸۴ هزار و ۳۸۷ دُز رسید.

در شبانه روز گذشته، ۷۸۳ هزار و ۱۱۴ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.

توضیح وزیر بهداشت درباره بازگشایی مدارس

به گزارش تسنیم؛ بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت در نشست خبری پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "باتوجه به عدم تکمیل واکسیناسیون جمعیت هدف در شرایط فعلی آیا بازگشایی‌های صورت گرفته منطبق بر نظر کارشناسی وزارت بهداشت بوده است؟" بیان داشت: ما بزرگ‌ترین صدمه را در دوران کرونا در زمینه آموزش خوردیم؛ آینده مملکتمان به بازگشایی دانشگاه ها و کلاس‌های حضوری گره خورده است؛ به علاوه باید توجه داشت که الان دانش‌آموزان سبک زندگی‌شان به‌هم ریخته و صدمات زیادی دیده‌اند؛ بازگشایی مدارس فقط منوط به آموزش نیست و افراد در مدارس روابط اجتماعی نیز می‌آموزند بنابراین نظر ما این است که بازگشایی در اولین زمان ممکن از نظر علمی صورت بگیرد البته خوشبختانه میزان عوارض و مرگ و میر کرونا در کودکان شایع نیست و بنابراین ستاد کرونا این تصمیم را برای بازگشایی می‌گیرد.

بیشتر بخوانید:

وزیر بهداشت: عوارض واکسن‌های کرونا اطلاع رسانی می‌شود

***

تکذیب تذکر رئیسی به وزیر اقتصاد

 مدیر روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی خبرهای مربوط به تذکر رییس جمهوری به برخی وزرای اقتصادی دولت را کذب محض دانست.

«فرشاد فتوت» در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: «خبر منتشر شده در برخی رسانه‌ها درباره تذکر رییس جمهور و گلایه ایشان از عملکرد برخی وزرای اقتصادی دولت کذب محض و شامل اطلاعات نادرست و جهت‌دار برای تشویش اذهان عمومی است.»

او تاکید کرد: «لازم است رسانه‌ها از بازنشر اخبار غیرمستند که با رویکرد تخریب وجهه دولت طراحی و تولید می‌شود خودداری کنند.»

برخی اخبار غیر رسمی حکایت از آن داشت که ابراهیم رئیسی به وزیر اقتصاد در رابطه با ریزش بازار بورس تذکر جدی داده است.

***

مسعود فیاضی، گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت آموزش و پرورش

سید نظام‌الدین موسوی نماینده مردم تهران در گفت‌وگو با فارس، گفت: رئیس جمهور طی نامه‌ای مسعود فیاضی را به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش برای کسب رأی اعتماد به مجلس معرفی کرد.

وی افزود: از امروز تا هفته آینده برنامه‌های وزیر پینشهادی آموزش و پرورش در کمیسیون‌های تخصصی مجلس مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی هفته آینده در صحن مجلس برگزار خواهد شد.

گفتنی است مسعود فیاضی برادر داماد زاکانی است. فیاضی در زمان ریاست زاکانی بر مرکز پژوهشها به عنوان معاون فرهنگی این مرکز منصوب شد. وی ۷ سال معلم و مدیر امور پرورشی و فرهنگی در مدارس متوسطه دوم بوده است.

بیشتر بخوانید:

سوابق «مسعود فیاضی» وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش

***

سه شرط ایران برای بازگشت امریکا به برجام

به گزارش ایرنا، سعید خطیب زاده روز دوشنبه در نشست خبری درباره اظهارات جیک سالیوان مشاور امنیت ملی‌آمریکا مبنی براین که ایران به برجام برگردد ما هم برمی‌گردیم گفت: ایالات متحده باید بداند که عضو برجام نیست و نمی‌تواند به اعضای دیگر برجام اظهاراتی را منتسب کند یا درخواست‌هایی داشته باشد و بهتر است اول برادری خود را ثابت کند.

خطیب زاده یادآورشد: ما خوشحال هستیم که آمریکایی‌ها مدام اراده و نیت شان را تکرار می‌کنند شاید برای این است که فراموش نکنند که می‌خواهند تحریم‌هایی که به صورت غیرقانونی و فراسرزمینی توسط دولت قبلی ایالات متحده اعمال شد و توسط این دولت ادامه یافت و برخی اضافه شد را بردارند. اما آنچه که مهم است عمل هست.

وی با بیان اینکه عملی که از دولت فعلی ایالات متحده دیدیم، متاسفانه در خلاف جهت اعلامی آنها بوده است، گفت: ایالات متحده مسیرش برای بازگشت به برجام روشن است؛ باید بپذیرد به عنوان مقصر وضعیت فعلی از این مسیری که رفته برمی‌گردد.

وی تصریح کرد: آمریکا برای بازگشت از این مسیر غلط باید تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی که بعد از خروج آمریکا از برجام اعمال کرده همه را یکجا به صورت موثر بردارد و مهمتر اینکه تضمین بدهد که هیچ دولتی در ایالات متحده مجدداً جهان و حقوق بین الملل را به سخره نخواهد گرفت و این شرایط را تکرار نخواهد کرد.

***

وعده محسن رضایی درباره افزایش اختیارات استانداران

 محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور در توییتی نوشت: «در دولت سیزدهم به استان ها و استانداران به ویژه در بودجه و اعتبارات نقش بیشتری داده خواهد شد. اقتصاد قوی با سپردن مسئولیت و اختیارات به استان ها و مشارکت بخش خصوصی و مردم حاصل‌ می شود»

همچنین احمد وحیدی وزیر کشور در نشست مشترک شورای معاونین وزارت کشور با استانداران ۴ استان تهران، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان، پس از بررسی گزارش های مطرح شده از سوی استانداران، به معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور دستور داد به منظور افزایش ابتکار عمل استان‌ها، بازنگری اختیارات استانداران با رویکرد تمرکز زدایی هرچه بیشتر و با جلب آخرین نقطه نظرات استانداران، به طور ویژه پیگیری و برای ارائه به هیات وزیران جمع‌بندی شود.

***

معاون رئیسی: فامیل گرایی‌ها را اطلاع دهید تا پیگیری شود

به گزارش ایسنا،‌ سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور صبح امروز در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به برخی اخبار نادرست درباره انتصابات وزرا، اضافه کرد: متاسفانه در برخی از رسانه ها و فضای مجازی به بحث فامیل سالاری  دامن زده می‌شود که مطابق واقع نیست و در این باره باید روابط عمومی دستگاه‌ها ابهام زدایی کنند.

معاون پارلمانی رییس جمهور تاکید کرد: متاسفانه برخی بر اساس یکسری اخبار غیرموثق به این مسائل می پردازند. اگر بر فرض موردی هم باشد آیت الله رئیسی تاکید کردند که هیچ خط قرمزی نداریم و کسی نباید در انتصابات خلاف ضابطه عمل کند.

وی اظهار داشت: بنای دولت بر شایسته‌سالاری است و اگر تا حدودی انتصاب‌ها به کندی انجام می شود، به خاطر همین است که روی این مسائل دقت و تامل و از مراجع مختلف استعلام می شود.

حسینی ادامه داد: در دولت‌های مختلف مواردی داشتیم که وزارت اطلاعات فردی را رد می کرد، ولی رئیس دولت اصرار داشت که آن فرد حتی در مراکز حساس و موقعیت های مهم بکار گرفته شود، اما اکنون به هیچ وجه چنین چیزی وجود ندارد و در انتخاب مدیران ارشد و سطوح مختلف بررسی لازم به عمل می آید.

معاون رییس جمهور ادامه داد: فعالان سیاسی، نمایندگان محترم و رسانه ها اگر مواردی از فامیل گرایی را سراغ دارند، یا اینکه مسئولی در دولت اقوام خود را خارج از شایستگی و ضابطه انتصاب کرده است، اطلاع دهند حتما پیگیری می شود؛ چرا که تردید نکنید بنای دولت بر شایسته سالاری و قانون مداری است.

کشور باید براساس قانون اداره شود، نه روابط شخصی

روح الله ایزدخواه، نماینده تهران درباره روند انتصابات دولت به ایلنا گفت: به‌نظرم یک چندمدیریتی در دولت برای انتصابات حاکم شده و به همین دلیل باعث شده که روال کند شود، یعنی از چند مرجع مختلف دارد تصمیم‌گیری می‌شود و این باعث شده است که یک مقدار انتصابات کند باشد.

نماینده تهران در مجلس در رابطه با انتصاب نزدیکان و اقوام برخی مدیران در حوزه‌ها و سطوح مختلف، خاطرنشان کرد: این استدلال که گاهی شنیده می‌شود که مدیری را از اقوام و خویشان منصوب می‌کنند و می‌گویند به دلیل اعتماد است، از اساس غلط است. اینجا دو سوال مطرح می‌شود اولا مگر شما چند قوم و خویش مطمئن (قابل اطمینان) دارید که بتوانید همه جای نظام را پر کنید و دوم اینکه از کجا معلوم قوم و خویش شما مطمئن است و نزدیکان یک مدیر دیگر مطمئن نیستند؟ 

وی خاطرنشان کرد: کشور شخص‌محور اداره نمی‌شود، کشور قانون‌محور اداره می‌شود. هرکسی می‌آید باید طبق قوانین عمل کند، در اینجا بحث قوم و خویشی یک مبنای بسیار غلطی است و اگر هم کسی در گذشته این مبنا را گذاشته غلط بوده و نباید ادامه پیدا کند.

ایزدخواه به لزوم برخورد توسط رئیس‌جمهور با این موضوعات اشاره کرد و تصریح کرد: انتظار ما این است که شخص آقای رئیس‌جمهور با این نوع تفکر و استدلال مقابله مستقیم و واضح داشته باشند. دلیل نمی‌شود ما اقوام و خویشان را بیاوریم و بگوییم به دلیل اعتمادی است که به آن‌ها داریم. این غلط است و قحط‌الرجال نیست، کشور باید براساس قانون اداره شود نه رابطه شخصی.

***

اظهار تاسف اژه‌ای درباره  وضعیت انبارهای سازمان اموال تملیکی

حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قوه قضاییه، با خاطرنشان کردن گزارشی که چهارشنبه هفته گذشته (۱۲ آبان ماه) در مورد انبار‌های سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی به دست او رسیده است، ضمن اظهار تاسف از وضعیت موجود، اظهار کرد: ما همه در برابر این وضع مسوولیم با وجود اینکه همه برای مبارزه با قاچاق تمرکز کرده‌ایم، اما این گزارش جای تاسف بسیار داشت، لذا تصمیم به بازدید از این سازمان در روز جمعه گرفتم.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای یادآور شد: اموالی که به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی منتقل می‌شود یا متروکه و یا قاچاق هستند که توقیف می‌شود تا تعیین تکلیف صورت گیرد.

وی به بخشی از وضعیت موجود اشاره کرد و گفت: سوله‌های بزرگ وجود داشت و بسیاری از اموال بدون هیچ ضابطه شرعی، منطقی، عرفی، عقلی در آن‌جا نگه داری می‌شد و یکی از کسانیکه که در این بازدید گزارش وضع موجود را ارائه کرد عنوان داشت که این سوله بسیار بزرگ یکی از بهترین و شیک‌ترین انبار‌ها است و واقعا باید گفت اگر این شیک‌ترین است وضعیت مابقی چگونه است؟

وی افزود: اینکه یک کالا چه مدت در سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی است، چه اتفاقی باید برای آن بیفتد و چگونه می‌خواهند آن را به فروش برسانند مشخص نبود. کالا‌ها در کنار هم قرار داشت و حتی راهی برای دسترسی به اموال وجود نداشت و برای خروج اموال به فرض شناسایی آن باید تعداد قابل توجهی کالا جابجا می‌شد.

 محسنی اژه‌ای با اشاره به اظهارات مطرح شده در جریان بازدید مبنی بر اینکه در مورد برخی از کالا‌ها از سوی دستگاه قضایی و سازمان تعزیرات تعیین تکلیف صورت نگرفته از تعیین مهلت دو هفته‌ای برای مسئولان سازمان اموال تملیکی و دیگر مسوولین ذیربط به منظور بررسی وضع موجود و احصای مشکلات و ارائه آمار دقیق به دستگاه قضایی خبر داد.

رییس عدلیه همچنین به دادستان کل کشور دستور داد که پرونده‌های که عنوان شده بلاتکلیف است احصا و فورا پیگیری و تعیین تکلیف شود.

بیشتر بخوانید:

اژه ای: فرایند اعمال ماده 477 باید اصلاح شود

***

مصباحی مقدم: هیچ نشانه‌ای از رفع تحریم‌ها دیده نمی‌شود

غلامرضا مصباحی‌مقدم، فعال سیاسی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آغاز مذاکرات هسته ای به فردا گفت: «موضع ایران همیشه معلوم بوده است؛ ما هیچگاه به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و صرفا می‌خواهیم از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای استفاده کنیم؛ افزون بر این برخلاف آمریکا به آنچه که می‌گوییم متعهدیم. در این شرایط آمریکا اگر ادعا می‌کند که می‌شود تحریم‌ها برداشته شود، بردارد و دیگر نیازی به گفت‌وگو نیست».

این فعال سیاسی بیان کرد: «اینکه آمریکایی‌ها مدام دنبال مذاکره هستند، نشان می‌دهد که هدف آنها طرح موضوعاتی فرای برجام در مذاکرات است. آمریکایی‌ها یاد گرفته‌اند که می‌توانند با استفاده از اهرم تحریم بر ایران فشار بیاورند و بعید است دست از این اهرم فشار بکشند؛ البته که ایران حتما باج نخواهد داد و شرایط کنونی با گذشته متفاوت است. واقعیت این است که در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از رفع تحریم‌ها دیده نمی‌شود و به هیچ‌وجه نباید دلخوش بود که تحریم‌ها برداشته می‌شوند. متأسفانه دولت قبل این دلخوشی را داشت که آسیب‌های زیادی هم از پس این نگا مثبت به غرب نصیب کشورمان شد».

او درباره جایگاه تازه ایران در عرصه بین‌المللی و تأثیر این موقعیت تازه بر مذاکرات هسته‌ای اظهار کرد: «ایران در حال حاضر دست بالا را در مذاکره با 1+4 دارد. عضویت دائم ایران در پیمان شانگهای، تفاهم‌نامه راهبردی با چین، تفاهم‌نامه راهبردی احتمالی با روسیه و ارتباط با کشورهای همسایه همه اینها نشان می‌دهد ایران در موقعیت بسیار بهتری نسبت به گذشته قرار گرفته است و می‌تواند به مسیر خود ادامه دهد؛ البته این به معنای عدم تمایل برای رفع تحریم‌ها نیست اما التماس هم نمی‌کنیم».

 

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.