فرهاد اکبری در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با بیماری لکه طاووسی در باغات شهرستان طارم، اظهار کرد: لکه طاووسی یکی از بیماریهای خسارتزای مهم در شهرستان طارم است که رخ میدهد. این بیماری یک بیماری قارچی است که روی برگ و شاخههای جوان درخت زیتون ظاهر شده و سطح فتوسنتز درخت را کاهش میدهد که کاهش سطح فتوسنتز نیز در رشد درخت اختلال ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه در شهرستان طارم در ترسالی بیماری لکه طاووسی در شهرستان افزایش مییابد، افزود: یکی از عواملی که در ایجاد این بیماری دخیل است، خرد بودن سطح قطعات باغات است که مدیریت باغات را سخت کرده و این عامل باعث شده تا میزان خسارت نیز بالا رود.
این مسئول در رابطه با اینکه برطرف کردن بیماری لکه طاووسی نیازمند رعایت چندین نکته است، تصریح کرد: برای برطرف کردن بیماری لکه طاووسی باید در مناطقی که رطوبت جمع میشود و درصد بیماری بسیار بالا است از کشت زیتون صرف نظر شود. همچنین اگر در اراضی با درصد بالای بیماری زیتون کشت شده، باید بازکشت با سایر محصولات باغی و زراعی (انجیر، انار و..) صورت بگیرد.
اکبری ادامه داد: در اراضی که مستعد کشت زیتون هستند نیز برای جلوگیری از ایجاد بیماری لکه طاووسی نیازمند تجمیع اراضی و حمایت دولت برای تجمیع اراضی، حذف و جایگزینی باغات براساس نقشه کشت و به صورت استاندارد است و چون این باغات نیز بیشتر از رودخانههای فصلی ابیاری میشوند، نیازمند آبیاری تحت فشار هستند که این کار نیز به اصلاح قوانین امور اراضی در جهت اجباری نمودن تجمیع باغات، نیاز دارد.
معاون فنی اداره جهادکشاورزی شهرستان طارم با بیان اینکه در حال حاضر ۶ هزار هکتار از باغات شهرستان طارم یعنی حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد از باغات با بیماری لکه طاووسی درگیر شدهاند، عنوان کرد: مبارزه با لکه طاووسی در باغاتی که با این بیماری درگیر شدهاند نیازمند افزایش نورگیری درختان با هرس مناسب و افزایش فاصله درختان از یکدیگر است تا برگها در مقابل نور قرار بگیرند زیرا برگهایی که در مقابل نور قرار بگیرند، ضخیمتر و مقاومتر در مقابل لکه طاووسی میشوند. همچنین تغدیه مناسب با استفاده از کودهایی مانند پتاسه، فسفره و کلسیمدار است که نیاز درخت بوده و مقاومت آن را نیز افزایش میدهند هم یکی دیگر از راههای مبارزه با لکه طاووسی است.
این مسئول با بیان اینکه علفهای هرز رطوبت خاک را جذب کرده و تبخیر میکنند که این کار باعث افزایش رطوبت نسبی میشود که افزایش رطوبت نسبی باعث افزایش فعالیت قارچ میشود، در نتیجه کشاورزان برای مبارزه با لکه طاووسی در اول فصل با علفهای هرز نیز مبارزه کنند، بیان کرد: استفاده از سموم شیمیایی از جمله ترکیبات مسی و استروبی نیز از راههای مبارزه با لکه طاووسی است که طبق نظر محققین کشاورزی یکبار قبل از شروع بارندگیها و در ادامه در زمانهایی که میزان بارندگی و طوبت بالا است بین ۲۵ الی ۳۰ روز، مصرف شود.
وی با بیان اینکه هر ساله در مواقعی از سال که بارندگی در آن بیشتر است درصد بیماری نیز افزایش مییابد و بیماری لکه طاووسی وابسته به بارشها است و هرچه میزان بارش بیشتر باشد درصد بیماری و خسارت آن نیز بیشتر است، خاطرنشان کرد: بیماری لکه طاووسی از اواخر پاییز شروع شده و در اوایل بهار به بالاترین میزان خود میرسد که مبارزه با این بیماری نیاز به مبارزه کلیه باغداران بر علیه این بیماری دارد و اگر یک باغدار این کار را انجام دهد ولی بقیه باغداران در ان منطقه انجام ندهند، تاثیر آنچنانی نخواهد داشت.
انتهای پیام