امروزه شرایط اقتصادی جامعه به گونه ای پیش می رود که کسانی که دارای اندک سرمایه ای هم هستند، به دنبال روشی برای حفظ ارزش سرمایه خود هستند. با توجه به وجود بازار های مختلف سرمایه ای از جمله بازار طلا، مسکن، سکه، بورس، ارز و سپرده بانکی در کشور، داشتن اطلاعاتی درباره ضریب بازدهی هر کدام از این بازارها در چندساله گذشته می تواند چراغی برای یافتن بهترین روش سرمایه گذاری باشد. اگر به دنبال پیدا کردن بازار سرمایه گذاری امن و مناسب هستید، تا انتها ما را همراهی کنید تا اطلاعاتی را در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
با توجه به اینکه اقتصاد کشور با نوسانات پی در پی روبرو است و از طرفی دیگر ارزش پول رو به کاهش است، قطعا حفظ پول چندان به صرفه نخواهد بود، از این رو بازارهای سرمایه مختلفی وجود دارند که با سهیم شدن درست در آن ها میتوان میزان دارایی خود را به روز نگه داشت اما نکته قابل توجه، پیدا کردن بازار سرمایه ای مناسب است به طوریکه ارزش سرمایه همزمان با ارزش بازار صعود کند. سرمایه گذاری در بازار سرمایه، در هر شرایطی دارای ریسک است که باید بر حسب این میزان ریسک، اقدام به معامله کرد.
فراموش نکنید که کسب درآمد مناسب از بازارهای سرمایه ای نیازمند توانایی پذیرش ریسک است؛ به این معنا که با پذیرش ریسک های متفاوت میتوان به فرصت های سرمایه گذاری چراغ سبز نشان داد. با توجه به اینکه فرصت ریسک در بازار بورس بیشتر از سایر بازارهای مالی است، شاید نتوان قیاس درستی را بین میزان بازدهی این سرمایه ها انجام داد.
درمیان رشدهای پی در پی بازار بورس گاهی نیز شرایطی برای افت کل بازار بورس پیش میآید که چند مورد از این افت و خیزها در طی چند سال اخیر بسیار سر و صدا کرده است. یکی از سقوط های تاریخی بورس به سال 92 بر می گردد؛ جاییکه شرایط بازار به گون های پیش رفت که بازار سهام به اندازه ۳۵۹۰ واحد ریزش داشت.
از دیگر افتهای سنگین و پر سر و صدای بازار میتوان به سقوط بازار بورس در سال ۸۷ اشاره کرد؛ جاییکه شاخص کل بازار با کاهش ۵ درصدی همراه شد و در این میان سرمایه گذاران با نزول سرمایه خود همراه شدند. بازار سرمایه بورس، روز پس از شهادت سردار سلیمانی یکی دیگر از شدیدترین افتهای خود را چند سال گذشته تجربه کرد. علت اصلی افت بازار در این زمان را میتوان نگرانی سرمایهگذاران از نوسانات بازار دانست. در واقع ترس از تغییرات بازار سرمایه دلیلی برای سنگین شدن صف فروش سهام بازار بود و به همین دلیل به دنبال این پروسه، بازار بورس شاهد یک افت زیاد و قفل شدن سهام برای چند روز متوالی در صف فروش بود.
این افت وخیزهای موجود در بازار به دلایل مختلفی از جمله مشکلات شرکتهای سهام دار، نوسانات اقتصاد، تغییر رویه شرکتهای سرمایهگذار، نگرانی سرمایهگذاران از شرایط بازار و ... رخ میدهد اما چیزی که در این میان اهمیت دارد، این است که سرمایه گذاران بتوانند برخورد منطقی و به دور از هیجانات داشته باشند تا در نهایت با کمترین آسیب، به سرمایه خود برگردند.
قطعا سرمایهگذاری در هر بازار سرمایهای از جمله بورس، نیازمند داشتن یک سری اطلاعات و شرایط است تا در میان سردرگمیهای فراوان، بتوانید به اصطلاح گلیم خود را از آب بکشید. عوامل تاثیر گذار بر بازدهی بالاتر در بازار سرمایهای عبارتند از:
قطعا یکی از اصلیترین و مهمترین عوامل تاثیرگذار در بازار سرمایه، آموزش و یادگیری تحلیل و به روز ترین متدهای دنیا است. در واقع با آموزش در بورس میتوانید در میان تلاطم همه جانبه، شرایط را به سود تغییر دهید. قطعا به همین اندازه که موفقیت در بازار بورس هیجانانگیز خواهد بود، در مقابل شکست در این بازار نیز می تواند سخت و نگران کننده باشد.
چیزی که میتواند شما را از شکست دور کند، کسب تخصص و تجربه است. شرایط بازار های سرمایهگذاری به گونهای است که سرمایه بین متخصصین و افراد مبتدی جابهجا می شود بنابراین هیچ جایی برای درنگ و تامل در یادگیری و آموزش بورس وجود ندارد.
تعداد بسیار زیاد شرکت های سرمایه گذار در بورس باعث شده است که گاهی شرایط برای انتخاب سهام مناسب و سرمایهگذاری در آن ها دشوار شود اما با کسب اطلاعات تخصصی و به روز میتوان به راحتی سیگنالهای مهم بازار را دریافت و بر اساس آن ها اقدام به سرمایهگذاری مطمئن کرد.
شاید این سوال هم براش شما پیش بیاید که چگونه میتوان به آموزش و یادگیری بورس پرداخت؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اقتصاد بیدار آماده است تا با برگزاری کلاس های آموزشی بورس، به روزترین اطلاعات تخصصی را در زمینه یادگیری بورس در اختیار شما عزیزان قرار دهد.
از دیگر عوامل تاثیرگذار بر بازدهی بالاتر در بازار سرمایهای، توانایی کنترل احساسات و تصمیم گیریهای منطقی در بازار است. گاهی ترس از دستدادن سرمایه شرایط روحی بسیار سختی را برای سرمایهگذار به وجود میآورد به طوری که در نهایت گاهی تصمیم های غیر منطقی و صرفا بر اساس احساسات، انجام می گیرد. گاهی هم شکست های پی در پی در بازار اعتماد به نفس را از سرمایه گذار میگیرد تا در نهایت او را وادار به پذیرش ضرر و خروج از سهم کند اما نباید فراموش کنید که شما در حال مبارزه با تمام این اتفاقات ناخواسته در بازار هستید پس نباید کنار بکشید!
اما حال شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چگونه میتوان برای موفقیت در بازار احساسات خود را کنترل کرد؟ در این باره میتوانیم بگوییم که قطعا داشتن هدف از سرمایه گذاری در بورس میتواند تا حدود زیادی شما را در این راه همراهی کند. به این معنا که داشتن هدف منطقی از سرمایهگذاری میتواند شرایط را به گونهای پیش ببرد که برای رسیدن به آن هدف برنامه ریزی کنید؛ نه اینکه به محض مواجهه شدن با یک خبر نگران کننده به سرعت از بازار خارج شوید.
همانطور که پیش از این نیز بیان کردیم، بورس یک بازار سرمایه ای پر ریسک است که از این حیث قابل قیاس با دیگر بازار های مالی مانند طلا، مسکن و سکه نیست به همان دلیل برای موفقیت در این بازار باید توانایی کنترل ریسک را داشته باشید.
یکی از روش های کاهش ریسک در بورس، تنوع سبد خواهد بود؛ به این معنا که اگر بتوانید یک سبد متنوع از چند سهم مطمئن را اداره کنید، قطعا ریسک وارد بر سهام خود را به کمترین میزان میرسانید. فرض کنید که شما تنها دارای یک سهم در سبد سهام خود هستید اما به هر دلیلی این سهم دچار ریزش شده است، چه اتفاقی می افتد؟ قطعا با ریزش سهم مورد نظر تمام دارایی شما هم دچار ریزش میشود و این موضوع میتواند لطمهای به سرمایه و حتی احساسات شما باشد اما چاره چیست؟
با صرف زمان و تحقیق کافی درباره جوانب مختلف بازار سرمایهای بورس میتوان به یک سبد از سهم های بهینه رسید و مجموع سرمایه خود را بین سهمهای مطمئن تقسیم کرد؛ با این کار ریسک سرمایهگذاری به شدت کاهش پیدا میکند چرا که در صورت ریزش هر سهم، احتمالا به پایداری سهمهای دیگر شما خللی وارد نمیشود و این یعنی تنوع سبد!
بررسی میزان سودهی بازارهای سرمایهگذاری مختلف نشان میدهد که در چند سال گذشته پر سودترین بازار سرمایهگذاری متعلق به بازار بورس بوده است چرا که بر اساس آماری که برای ضریب سوددهی انواع بازارهای مالی در بازه زمانی دهساله تا پیش از سال ۹۸ صورت گرفته است، بازار بورس دارای سوددهی ۲۴۰۰ درصدی بوده است! میزان سوددهی بازار سکه در همین بازه زمانی چیزی حدود ۱۴۶۶ درصد است که تقریبا ۱۰۰۰ درصد کمتر از بازار بورس سوددهی داشته است!
نرخ ارز از دیگر بازارهای سرمایهای در سالهای اخیر بوده است که میزان بازدهی ۱۰۳۵ درصد را در همان بازه زمانی دهساله داشته است؛ یعنی حدودا ۱۴۰۰ درصد کمتر از بازار بورس سوددهی کرده است! حال به سراغ ضریب سوددهی بازار سرمایهای مسکن برویم؛ جاییکه این بازار در طی بازه زمانی دهساله، ۶۷۲ درصد سوددهی برای سرمایه گذاران در این حوزه به همراه داشته است.
در قیاس بین بازار سرمایه ای مسکن با بازار بورس میتوان گفت که بازدهی بورس تقریبا ۳ تا ۴ برابر بیشتر از بازار مسکن سوددهی داشته است که این موضوع نشان از اهمیت بورس دارد.
با توجه به آمار و ارقام در سالهای اخیر میتوانیم بگوییم که در میان همه بازارهای سرمایهای اعم از بازار سکه، طلا، نرخ ارز، مسکن، دلار و ...، بازار بورس توانسته است بیشترین سوددهی را داشته باشد اما فراموش نکنید که موفقیت در این بازار قطعا نیازمند علم، آگاهی، صرف وقت و حتی هزینه است. کارگزاری اقتصاد بیدار با بهره گیری از مشاورین و متخصصین خبره در حوزه بورس آماده است تا شما را در این زمینه تا رسیدن به سر حد مقصود همراهی کند.