واردات ۸۰ هزار تن گندم به استان مرکزی هدفگذاری شد

ایرنا دوشنبه 24 آبان 1400 - 08:17
اراک - ایرنا - مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: واردات ۸۰ هزار تن گندم به‌منظور بهبود کیفیت آرد مصرفی و تامین کمی این محصول تاپایان سال جاری به این استان هدفگذاری شد.
واردات ۸۰ هزار تن گندم به استان مرکزی هدفگذاری شد

«غلامرضا ملکی » روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۸۸ هزار تن گندم امسال به‌صورت تضمینی از کشاورزان استان مرکزی خریداری شد که با توجه به خشکسالی‌ و کاهش تولید این محصول در استان، واردات گندم در دستور کار قرار دارد.

وی، نبود تناسب تولید آرد از سوی واحدهای تولیدی استان مرکزی با میزان مصرف این محصول در استان را از جمله مشکلات عنوان کرد و ادامه داد: این واحدهای تولید آرد تنها با ۳۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند که خروجی محصول آن‌ها کفاف تامین و مصرف مردم را نمی‌دهد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی با یادآوری مزایای کشت قراردادی گندم، افزود: با اجرای این طرح باری از دوش دولت برداشته و فرصتی برای توسعه فعالیت بخش خصوصی در صنعت آرد و گندم فراهم  شده است.

ملکی، با یادآوری برگزاری نشست کشت قراردادی گندم که با حضور فعالان بخش تولید گندم و آرد استان مرکزی برگزار شد، گفت: اجرای این طرح در استان نیازمند ۲۰ هزار میلیارد اعتبار است و با این حجم از منابع مالی طرح را در استان اجرایی کرد.

استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در قلب کشور قرار دارد.

استان مرکزی به‌عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می‌شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره‌بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.

این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل‌ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.

استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت‌های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.