امیر ارجمند روز چهار شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرمت بخشهای باقیمانده از تزیینات و طرحهای هندسی و نقوش گره بر سطوح دیوارههای جانبی و خوانا سازی، مستند نگاری، موزونسازی رنگی و لکهگیری و کاری در بخشهای آجری بندکشی بین آجرها، مرمت آجرهای فرسوده و استحکامبخشی در ایوان جنوبی گنبد سلطانیه آغاز شده است.
وی اضافه کرد: اصول مرمت در سلطانیه درعین مطابقت با روشهای بینالمللی بهنوعی ادامهدهنده و تداومبخش هنر و فنهای اصیل ایرانی است. ساماندهی و مرمت بزرگترین گنبد آجری جهان از مهمترین اهداف و اولویتهای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان است.
ارجمند افزود: مرمتهای انجامشده در طی این سالها به دلیل دقت و ظرافتی که در آن دیدهشده، میتواند علاوه بر الگو بودن، سالهای متمادی ایستا و ماندگار باشند، انجام این مرمتها با هدف بازگرداندن عظمت و شکوه گنبد تاریخی سلطانیه و معرفی بیشازپیش آن بهعنوان یک جاذبه معماری و فرهنگی زنجان انجام می گیرد.
این مسوول ادامه داد: خوانا سازی تزیینات، نمایش آن برای گردشگران، حفظ و تثبیت آنها یکی از اقدامات مهم است که در بناها و سایتهای تاریخی در جهت حفظ و معرفی بهتر باید انجام شود.
به گفته مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان، آثار باقیمانده از دوران حکومت ایلخانان مغول در ایران دارای ویژگیهای معماری جالبی بوده و گنبد سلطانیه زنجان یکی از بناهای مهم این دوران است که آرایههای معماری گوناگونی را در خود جایداده است.