به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، سد معبر و دستفروشی معضلی است که گریبانگیر اکثر شهرهای کشور را گرفته است که علاوه بر تضیع حقوق شهروندی موجب ناهنجاریهای اجتماعی و برهم زننده نظم و انتظام شهری است اما در ایلام این معضل فراتر از آن چه در شهرها است قابل رویت، فکر و ذکر شهروندان را آزار میدهد.
پارک خودروهای نیسان پر از میوه به صورت دوبل در پیادهراهها، اشغال نصف خیابانها توسط این خودروها و غیره آن هم نه در یک خیابان و دو خیابان بلکه در اکثر میادین و خیابانهای ایلام و مداخل ورودی شهر، سیما و نظم شهری را بر هم زده و موجب تصادفات متعددو حوادث ناگوار برای عابران پیاده نیز موجب شده است.
هر چند کارشناسان مسائل شهری در شرایط موجود ریشه این کار را بیشتر در بیکاری و نبود درآمد به سبب مشکلات معیشتی میدانند اما میشود مسئولان شهری به ویژه شهرداری با این معضل شهری مبارزه کند و به گونهای این وضعیت را سامان دهد که نه تنها بر کسب و کار آنان لطمه وارد نکند بلکه نظم شهری را نیز به اجرا در آورد.
مردم ایلام بر این باورند که وجود اینگونه کسب و کارهایی که برای مردم ایجاد مزاحمت، نوامیس مردم را در خطر و حقوق شهروندی را نقض میکند نباید مورد غفلت مسئولان واقع شود و لازم است تا با حفظ کرامت این گونه کسب و کار "دستفروشی" و "فروش میوه توسط خودروهای نیسان" که پیادهراهها و سوارراهها را به اشغال خود درآوردهاند، اعمال قانون کنند و دستورالعمل جامع ساماندهی دستفروشی در شهر ایلام را اجرایی کنند، دستورالعملی که سالها از آن سخن و در جلسات مصوب اما در عمل هیچ نتیجهای برای سامان شهر ندارد.
علاوه برمردم ایلام صنوف دارای مجوز و محل کسب نیز از این وضعیت نالان و خواهان رسیدگی به موضوع و سامان این وضعیت هستند، آنان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام براین نکته اصرار دارند که ادامه این شیوه در ایلام و عدم برخورد با آن موجب شده است تا صاحبان کسب و کار مجوزدار نیز طالب آن شوند تا بساط خود را در پیادهراهها و خیابان پهن کنند چرا که برای دستفروشی و فروش میوه به روی نیسانها نیازی به پرداخت مالیات، اجاره بها، هزینه آب و برق و پاسخگویی به بازرسان بهداشت، تعزیرات و غیزه نیست و درآمد هم بیشتر و بهتر است.
به هرحال عرضه محصولات و اجناس بیکیفیت، قاچاق، فروش کالاهای غیراستاندارد و غیرمجاز، عرضه و فروش مواد خوراکی غیربهداشتی، عرضه میوههای بیکیفیت و فلهای و بیانگیزگی بازاریان که با پرداخت عوارض و مالیات فیشهای سنگین آب، گاز، برق و تلفن، بسیاری از فرصتهای کسب درآمد را نسبت به دست فروشان از دست داداند از تبعات این معضلی است که دامنگیر شهرهای ایلام به ویژه شهر ایلام را گرفته است و مسئولان نیز به این معضل فقط نگاه کرده و به رغم شناخت درد در پی درمان آن نیستند.
اسفندیار رستمزاد معاون اقتصادی استاندار ایلام که ساماندهی بازار در حوزه اختیارت او است به ساماندهی ماشینهای میوه و تره بار که موجب سد معبر و چهره ناخوشایند برای ایلام شدهاند و تبعات اجتماعی را در پی دارند اشاره و از شهرداری خواست هر چه سریعتر میدان میوه و تره بار استان و میادین میوه و تره بار محلی را مشخص کنند.
وی با بیان اینکه نباید به بهانه تغییرات مدیریتی، نظارت دستگاههای اجرایی بر امور مختلف مختل شود گفت: حضور در بازار و نظارت بر اصناف به جهت جلوگیری از فرصتطلبی افراد سودجو در هر مقطع و زمانی ضرورت دارد.
خالق منصوری سرپرست شهرداری ایلام نیز گفت: ساماندهی دستفروشان شهر ایلام انجام میشود و تشکیل ستاد ساماندهی وانتبارها و دستفروشان برای حل این معضل شهری در دستور کار است.
وی افزود: برای سامان وضعیت موجود نیازمند همکاری و همراهی تمام دستگاههای مسئول در این ارتباط هستیم تا با همپوشانی و همگرایی در این زمینه وارد کار شوند و ضمن حفظ شان این افراد با آنان برخورد قانونی شود.
انتهای پیام/180/ح