دبیر سومین جایزه ملی غزل حسین جلالپور روز جمعه به خبرنگار ایرنا گفت: طراحی پوستر این دوره را همانند دو دوره گذشته مستوره زیارتزاده از هنرمندان شاعر و طراح بندر گناوه عهدهدار بوده است.
حسن فرهادی افزود: آیین رونمایی از پوستر به صورت مجازی با اجرای چندین برنامه شامل شعرخوانی کورش خواجوی و عزت خلیفهزاده برگزار شد.
وی اظهارداشت: این رویداد ادبی بنا به تصمیم شورای سیاستگذاری این جایزه، بهپاس سه دهه حضور تاثیرگذار حسین جلالپور، شاعر و پژوهشگر فقید خطه جنوب کشور در عرصه غزل ایران، به همت دوستداران و خانواده وی در زادگاهش بندرگناوه برگزار خواهد شد.
فرهادی افزود: برگزیدگان این دوره یکم دیماه معرفی خواهند شد و آیین پایانی ۱۱ دی ماه ۱۴۰۰ همزمان با سالروز تولد این شاعر فقید و غزلسرای جنوبی در زادگاه وی با تجلیل از برگزیدگان این دوره برگزار میشود.
حسین زارعی، نویسنده و منتقد ادبی جنوبی گفت: شعر حسین جلالپور به سه دوره قبل از سال ۸۰ ، ۸۰ تا ۸۲ و بعد از سال ۸۲ تقسیم میشود.
وی افزود: با سرایش شعر " کاغذ رنگی" که نقطهعطفی در غزلسرایی جلالپور بود، مرحله سوم سرودههای این شاعر فقید آغاز شد.
وی گفت: حسین جلالپور چون بر ادبیات کلاسیک مسلط بود و ادبیات پیشرو را بهخوبی میشناخت، غزلهایش منسجم و ساختارمند هستند، زبان محکمی دارند و هم تنه به ادبیات آوانگارد میزنند.
زارعی، پژوهشگران و شاعران را به مطالعه دقیق کتاب غزل "کلاغ بعد از باغ" حسین جلالپور دعوت کرد.
زنده یاد حسین جلالپور در سال ۱۳۵۵ در گناوه به دنیا آمد و از شاعران غزلسرای جریان موسوم به غزل دهه ۷۰ بود که مجموعه " کلاغ بعد از کلاغ " یکی از کتابهای نمونه این جریان بهشمار میرود.
این شاعر فقید در سالهای اخیر مدرک دکتری ادبیات خود را از دانشگاه چمران اهواز گرفت و سالها بهعنوان رئیس گروه ادبیات دانشگاه آزاد بهبهان فعالیت داشت.
تصحیح دیوانهای اشعار محمدخان دشتی و خواجوی کرمانی از دیگر آثار این شاعر فقید است و علاوه بر آن نقدها و مقالههای علمی پژوهشی بسیاری از او برجای ماندهاست.
حسین جلالپور در دهم فروردین ۱۳۹۸ در سانحه تصادف در محور خورموج ـ بوشهر درگذشت و در قطعه هنرمندان گناوه به خاک سپرده شد..