به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، پاییز هزار رنگ در خراسان جنوبی در هر ماهش میزبان یک محصول کشاورزی زیبا است که هر کدامشان جلوه زیبایی را به باغات و مزارع خراسان جنوبی میبخشد.
از همان آغاز پاییز برداشت زرشک در خراسان جنوبی در حالی آغاز میشود که درختان این محصول مانند چتری قرمز رنگ در جای جای استان به چشم میخورد محصولی استراتژیک که در آن سوی مرزها هم رفته است.
هنوز کشاورزان محصول زرشک خود را جمعآوری نکرده که فصل برداشت محصولی ارغوانی رنگ به نام زعفران آغاز میشود زعفران هم مزارع استان را مانند چتری ارغوانی رنگ در همان ابتدای صبح بسیار زیبایی میبخشد.
اما از برداشت زرشک، زعفران، و انار که بگذریم نوبت به دیگر محصولی میرسیم که آن را طلای سفید مینامند.
پاییز یادآور روزهای پر کار برای پنبهکاران بشرویهای است محصولی که در استان پیشتاز آن شهرستان بشرویه با دارا بودن 3 هزار و 500 هکتار بیشترین سطح زیر کشت را دارد.
4 ماه پیش بود که زمینهای بشرویه به روش حفاظتی زیر کشت محصول پنبه رفت و هزار و 300 کشاورز این محصول بذر خرداد را در دل زمینها کاشتند حال فصل برداشتشان آغاز شده است چرا که خراسان جنوبی از استانهای برتر تولیدکننده پنبه در کشور است و هر ساله با توجه به سطح کشت در رتبههای پنجم و ششم قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی رقمهای خرداد، ورامین، خورشیدی و ساجدی را از ارقام پنبه کشت شده در خراسان جنوبی دانست و افزود: برداشت پنبه در استان خراسان جنوبی با توجه به شرایط آب و هوایی از 15 مهر آغاز میشود و تا پایان آذرماه ادامه دارد.
غلامرضا قوسی با بیان اینکه سطح کشت پنبه در استان خراسان جنوبی 6 هزار و 835 هکتار است گفت: امسال به علت کاهش بارندگیها کشت پنبه در استان کاهش یافته و کشاورزان به سمت کشت محصولات کم آب بر و علوفهای برای تامین علوفه مورد نیاز دام هدایت شدند.
وی ادامه داد: شهرستان بشرویه با دارا بودن 3 هزار و 500 هکتار بیشترین سطح زیر کشت را دارد گفت: عملکرد تولید در هکتار دو هزار و 690 کیلوگرم است.
وی از سطح کشت 400 هکتاد از اراضی پنبه در امسال مربوط به مزارع تکثیر بذر اختصاص دارد گفت: بذرهای استحصالی از آن برای کشت و تامین بذر مورد نیاز سال آینده مورد استفاده قرار میگیرد.
انتهای پیام/254/ح