هیچ پایانه صادراتی فعالی در استان مرکزی وجود ندارد

خبرگزاری تسنیم دوشنبه 01 آذر 1400 - 14:48
گروه استان‌ها ــ استان مرکزی به عنوان قطب تولید و صنعت کشور همچنان از فعالیت پایانه‌های صادراتی محروم است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از  اراک ، استان مرکزی یکی از استان‌های با ظرفیت بالای صادرات بوده که در این راستا سنگ محلات، انار ساوه، پسته زرندیه و گل محلات آن زبانزد است و محصولات تولیدی در این حوزه‌ها به کشورهای مختلف صادر می‌شود.

از این رو به دلیل گستردگی توانمندی‌های صادراتی استان که در نقاط مختلف آن پراکنده هستند وجود پایانه‌های صادراتی مختص هر محصول بسیار حائز اهمیت بوده و می‌تواند تمرکز خدمات و امکانات برای صادرکنندگان را فراهم سازد و علاوه بر این سهولت دسترسی به این خدمات در نقاط مختلف کشور هم از دیگر مزایای راه‌اندازی این پایانه‌ها است.

 نبود پایانه صادراتی در قطب تولید و صنعت کشور مایه تاسف است 

یکی از تولیدکنندگان انار ساوه در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: نبود پایانه صادراتی سبب شده که محصول ما از مجاری مختلف صادر شود و این به ضرر صادرکنندگان این شهرستان است و حتی گاه سبب سوءاستفاده‌هایی می‌شود و تولیدات دیگر نقاط کشور را به اسم انار ساوه وارد بازار می‌کنند که صدمه به برند انار ساوه است.

وی افزود: اگر پایانه صادراتی مختص این محصول راه‌اندازی شود به طور قطع میل و رغبت بیشتری در تولیدکنندگان و صادرکنندگان این محصول ایجاد می‌شود و با اطمینان خاطر بیشتری تمام تلاش خود را برای به ثمر رساندن محصول صادراتی و با کیفیت به کار می‌گیرند.

این تولیدکننده افزود: برای استان مرکزی که قطب صنعت و تولید کشور است نبود چنین ظرفیتی مایه تاسف بوده و لازم است که اقدامات مورد نیاز برای راه‌اندازی چنین بستری انجام شود.

 راه‌اندازی پایانه‌های صادراتی سبب رشد قابل توجه در صادرات می‌شود 

یکی از صادرکنندگان گل محلات نیز در این باره گفت: نبود پایانه صادراتی گل و گیاه از جمله ضعف‌های استان در حوزه صادرات است که اگر این معضل برطرف شود می‌توان شاهد رشد قابل توجهی در صادرات استان بود.

وی افزود: برای مثال در حوزه گل و گیاه شهرستان محلات ظرفیت فوق‌العاده‌ای دارد و به هلند ایران‌زمین معروف است، با وجود چنین ظرفیت ارزشمندی علت نبود پایانه صادراتی تخصصی چیست چرا نمی‌خواهیم از ظرفیت‌های خود به نحو احسن بهره ببریم.

یکی از تولیدکنندگان پسته زرندیه هم در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: بهترین تولیدکننده در زمینه تولید پسته هستیم اما نبود زیرساخت‌های صادراتی متناسب سبب ضربه به صادرات به تبع آن تولیدکننده و عدم رغبت در آنها شده است.

راه‌اندازی پایانه‌های صادراتی راهی برای ایجاد رقابت در تولید با کیفیت

علیرضا لطیفی، کارشناس مسائل اقتصادی هم در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: با توجه به ظرفیت‌های گسترده استان مرکزی در زمینه‌های مختلف لازم است که این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها در مناطق مختلف آن بررسی شود و زیرساخت‌های لازم برای ایجاد و راه‌اندازی پایانه‌های صادراتی مربوط به هر منطقه احصا شود و محدوده جغرافیایی هر پایانه متناسب با منطقه‌ای که تولیدکننده آن محصول است تعیین شود.

وی افزود: همچنین ارائه خدمات ارزش افزوده از جمله مزایای این پایانه‌ها می‌تواند باشد که از جمله این خدمات می‌توان به فرآیندهای پردازش پیش از صادرات، کنترل کیفیت، بسته بندی شکیل و خدمات مشاوره‌ای اشاره کرد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: راه‌اندازی این پایانه‌ها سبب دسترسی یکسان به خدمات با هزینه مناسب می‌شود و همین موضوع سبب ایجاد رقابت در بین تولیدکنندگان در ارتقاء سطح کیفی محصولات می‌شود.

با وجود بحث‌هایی که هر از گاهی در رابطه با راه‌اندازی پایانه‌های صادراتی گل و گیاه، انار، سنگ و غیره در استان مرکزی می‌شود امام همچنان این استان فاقد پایانه‌های صادراتی بوده و هیچ پایانه‌ای در حوزه صادرات در این استان فعالیت ندارد.

 هیچ پایانه صادراتی فعالی در استان مرکزی نداریم 

اسماعیل حسینی، مدیرکل گمرکات استان مرکزی هم با اشاره به وضعیت فعالیت پایانه‌های صادراتی به خبرنگار تسنیم گفت: درحال حاضر پایانه صادراتی فعالی در استان مرکزی نداریم، متولی پایانه‌های صادراتی صنعت، معدن و تجارت است و در صورت راه‌اندازی و مهیا بودن زیرساخت‌ها به عنوان گمرک موظف به ارائه خدمات گمرکی هستیم و این خدمات را هم ارائه خواهیم کرد اما اینکه چرا این پایانه‌ها رونق نمی‌گیرد را نمی‌دانیم.

وی افزود: البته در بحث پایانه‌های صادراتی زیرساخت‌های متعددی باید فراهم باشد زیرا تنها بحث انبارش و صادرات محصول نیست، بحث بسته‌بندی، لجستیک، حمل و نقل، فرودگاه و غیره باید مهیا باشد که شاید همین تعطیل بودن فرودگاه از جمله عواملی است که مانع از راه‌اندازی این پایانه‌ها در زمینه تولیدات گل و گیاه، پسته، سنگ، انار و غیره می‌شود.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی با اشاره به تعداد انبارهای اختصاصی گمرک در استان هم گفت: حدود 18 انبار اختصاصی در استان فعال است که اغلب شرکت‌های تولیدی هستند.

انتهای پیام/712/س

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.