به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، عصر یک شنبه 23 آبان ماه دو زلزله مهیب 6.3 و 6.4 ریشتری استان هرمزگان را لرزاند. شدت این زمین لرزه به حدی بود که از ساکنان کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس گرفته تا مردم کرمان در فاصله 500 کیلومتری از کانون این زلزله نیز شدت آن را حس کردند.
لطف خدا با مردم هرمزگان یار بود و این زلزله جز یک مورد فوتی که آنهم ناشی از سقوط تیربرق بود و 104 زخمی که همگی به سلامت از بیمارستان مرخص شدند، خسارت جانی دیگری در بر نداشت اما در حوزه خسارات مادی و به گفته رضا مدرس معاون عمرانی استانداری هرمزگان، 5 روستا تا 90 درصد و حدود 15 روستا و منطقه دیگر بین 20 تا 70 درصد خسارت دیدند.
اعزام 50 گروه جهادی به منطقه زلزلهزده
یاسین باوقار عصر امروز در حاشیه رزمایش اقتدار جهادگران بسیج سازندگی استان هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار فارس در بندرعباس اظهار کرد: 22 هزار نفر در استان در قالب گروههای مختلف جهادی سازماندهی شدهاند.
وی افزود: در جریان زلزله فین بندرعباس تاکنون 50 گروه جهادی با بیش از هزار نفر جمعیت به منطقه اعزام شدهاند.
به گفته رییس سازمان بسیج سازندگی هرمزگان، انجام خدمات پزشکی توسط گروههای جهادی جامعه پزشکی، کمک به آموزش تحصیلی دانشآموزان توسط گروه های جهادی فرهنگی، خدمات فنی جهت کمک به ساختوساز ، ترمیم و آوار برداری از جمله فعالیتهای این گروه های جهادی در منطقه زلزله زده است.
توزیع و برپایی چادر اولین گام گروههای جهادی
منوچهر دانشمند مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به فارس میگوید: اولین گام برای مناطق زلزلهزده اعزام گروههای جهادی بود که بتوانند در صحنه مدیریت میدانی نیز تجربه داشته باشند و لذا دو گروه جهادی ستاد اجرایی از همان ساعات اولیه زلزله راهی مناطق زلزلهزده شدند تا ضمن کمک به برپایی چادر، اقلام ضروری زندگی مردم را نیز میان آنان توزیع کنند.
وی خاطرنشان کرد: توزیع 900 پتو طی شبهای اخیر در منطقه زلزلهزده فین بندرعباس و توزیع روزانه 500 بسته غذای گرم میان مردم زلزلهزده از دیگر اقدامات گروههای جهادی بوده است.
تیم جهادی پزشکی و درمان رایگان مردم
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام یکی دیگر از کارکردهای گروههای جهادی در زلزله فین را مشارکت در زمینه سلامت و بهداشت مردم عنوان کرد و گفت: با همکاری دیگر گروههای جهادی که با همت سپاه امام سجاد (ع) و قرارگاه مدینه منوره به منطقه آمدهاند، تیم جهادی پزشکی تدارک دیده شده که در منطقه مستقر هستند و کار رسیدگی به سلامت مردم و معاینه روستا به روستای بیماران احتمالی را بر عهده دارند و دارو نیز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در میان زلزلهزدگان توزیع میشود.
کمک به آوار برداری و خارج ساختن وسایل زندگی مردم از زیر آوار
یاسین باوقار مسؤول بسیج سازندگی سپاه امام سجاد (ع) هرمزگان گفت: یکی از کارویژههای تیمهای جهادی از همان روز اول، کمک به خارج کردن وسایل زندگی مردم از زیر آوار بود. تیمهای جهادی با تقسیم کار در مناطق مختلف زلزلهزده در کنار مردم بودند تا بتوانند زندگی خود را از زیر آوار خارج کرده و ضمن انتقال به نقطه امن برای جلوگیری از آسیب دوباره با فروریختن بناها در اثر پسلرزهها، آرامش دهنده آنان با حضور مستمر خویش باشند.
انتهای پیام/88055/ی